2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Aivars Kraps: Jēkabpils domes 2020.gada budžets veidots jēkabpiliešu labklājībai

  • 31 janvaris 2020 --

Jēkabpils domes budžets 2020.gadam apstiprināts ieņēmumos 40 624 208 eiro apmērā. Savukārt izdevumos - 71 482 605 eiro. Kādiem darbiem, projektiem un pasākumiem šogad tiks tērēti budžeta līdzekļi, ko no tā iegūs jēkabpilieši, kādi ir lielākie šogad veicamie projekti, par to klausieties raidījumā “Jēkabpils šodien un rīt” sarunā ar Jēkabpils domes priekšsēdētāju Aivaru Krapu. Raidījumu vada Ainars Zariņš.

Galvenie raidījuma akcenti:

- 2020.gada budžeta raksturojums ieņēmumos un izdevumos, pozīcijas, kas nodrošina šī gada budžeta pieaugumu un brīvi izmantojamos līdzekļus. Par cik šī gada Jēkabpils budžets ir lielāks nekā iepriekšējo gadu un, kas to nodrošināja. Kādiem mērķiem pašvaldība plāno izlietot līdzekļu uzkrājumu.

- Cik Jēkabpils pilsētas pašvaldība saņem no pašvaldību izlīdzināšanas fonda un kādi ir ienākumi, rēķinot vienam iedzīvotājam. Kāpēc formula pēc kuras rēķina pašvaldībai paredzētos līdzekļus no pašvaldību Izlīdzināšanas fonda, Jēkabpils domes priekšsēdētāja Aivara Krapa ieskatā neatbilst faktiskajai situācijai un būtu jāmaina?

- Kāds ir bezdarba līmenis pilsētā un kā Jēkabpils šajā ziņā izskatās uz citu pašvaldību fona Latvijā, ar kādiem projektiem pašvaldība mazinās bezdarbu pilsētā? Kādi projekti tiks īstenoti uzņēmejdarbības veicināšanai un sekmēs degradēto teritoriju sakārtošanu,  jaunu ražošanas uzņēmumu un jaunu darba vietu veidošanos.

- Kad sāksies Draudzības Alejas, Jaunās un Viestura ielas rekonstrukcija? Kādam infrastruktūras projektam izglītības jomā šogad būs pievērsta vislielākā pašvaldības uzmanība? Cik līdzekļu atvēlēts Krustpils pils C korpusa remontam un citiem nozīmīgākajiem šogad īstenot paredzētajiem projektiem?

- Līdzekļu sadalījumu Izglītībai un Sociālajai jomai. Kādas pozīcijas izglītībā sedz pašvaldība, kādām ir valsts finansējums? Kādas Aivara Krapa skatījumā ir sociālo pabalstu negatīvās tendences.

- Šogad Jēkabpils svin 350.gadu jubileju. Kas šajos svētkos būs atšķirīgs no citiem gadiem un ar kādu pasākumu tie, iespējams, izskanēs visā Latvijā.

Atstājiet komentāru