2024.gada 19. marts

Jāzeps

2019.gada būtiskākie notikumi Jēkabpils domes priekšēdētāja Aivara Krapa skatījumā

  • 09 janvaris 2020 --

Raidījumā “Jēkabpils šodien un rīt...” viesojās Jēkabpils domes priekšēdētājs Aivars Kraps. Raidījumu vada žurnālists Ainārs Zariņs.



Brīvā laika pavadīšana, atpūta, sports

2019.gads Jēkabpils vēsturē ierakstīts ar izcilu sasniegumu sportā - divas Jēkabpils komandas izcīna Latvijas čempiona titulu. Priecē, ka šis sasniegums gūts komandām, kur 90% dalībnieki ir jēkabpilieši un apkārtējo novadu iedzīvotāji. Pērn uzbūvēta un ekspluatācijā nodota Pump track velotrase, kas uzreiz piesaistīja lielu jauniešu interesi un tapa par vietu, kur aktīvi un lietderīgi pavadīt brīvo laiku. Sāktas iestrādes, lai izveidotu hokeja skolu pilsētā, kas iespējams taps šogad pēc multifunkcionālās halles nodošanas ekspluatācijā.

Pilsētsaimniecība, ielu sakārtošana

2019.gadā Jēkabpils pilsētas pašvaldības uzmanība bija pievērsta grantēto ielu asfaltēšanai un sakārtošanai. Jēkabpils pilsētsaimniecības vēsturē 2019.gads iezīmē jaunu sasniegumu - pirmo reizi vairāk nekā 40 ielās veikta atputekļošana, ko novērtējuši ielu iedzīvotāji. Šis darbs turpināsies arī šogad. Pērn pirmo reizi Jēkabpils pilsētas pašvaldība, pēc iedzīvotāju iniciatīvas, piešķīra līdzekļus ierosināto ideju realizēšanai – labiekārtojot vairākas atpūtas vietas brīvā dabā Jēkabpils Mežaparkā. Tāpat arī pērn tika rasta iespēja Mežaparkā asfaltēt ielas posmu, kas ved gar ūdenskrātuvi.

Pilsētvides sakārtošana

2019.gadā - ar ēku Ziemeļu ielā 1 - turpinājās graustu nojaukšana pilsētā. Gada nogalē tika sabrucināta neapdzīvota piecstāvu ēka Ķieģeļu ielas mikrorajonā un šī gada sākumā tiks aizvesti būvgruži un pirms vasaras šī vieta tiks labiekārtota. Būvgružu lielāko daļu izmantos slēpošanas kalna pilsētas Mežaparkā paplašināšanai. Kalnu paredzēts attīstīt arī nākamajos gados. Pērn būtiski uzlabotas tirgus nojumes Viestura ielā, paplašinot to jumtus, lai lietusūdeņi netraucētu tirgotājiem un pircējiem. Savukārt bērnudārzā “Zvaigznīte” tapusi pastaigu taciņa bērniem un veikti vēl daudzi citi darbi.

Projekti

Jēkabpilī 2019.gads bijis nozīmīgs vairāku vērienīgu projektu īstenošanā - atjaunots un labiekārtots bērnudārzs “Bērziņš” un līdz ar to visās pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs paaugstināta energoefektivitāte, pirmsskolas izglītības iestādes kļuvušas modernākas. Savukārt izglītības iestāžu jomā pērn Jēkabpils 2.vidusskolas renovācijā pabeigts ēkas viens korpuss.  Skolā renovācijas darbi turpināsies arī šogad. Noslēdzoties  šim  projektam augstā līmenī  būs sakārtotas visas pilsētas lielās skolas. Nākamās, kas tiks sakārtotas būs Jēkabpils pamatskolas ēkas Rīgas ielā. Pērn arī ielu rekonstrukcijas projekta gaitā tapa jauns pilsēt vides objekts - “Lūsis”. Šis ir objekts, par kuru saņemtas ļoti daudzas  pozitīvās jēkabpiliešu atsauksmes.

Komentāri (0-1/1)

  • Esss
    09.01.2020 19:02
    Prieks ka pilsētai tik praktisks un saimniecisks mērs.

Atstājiet komentāru