2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils radio1 ziņas 2018.gada 16.novembrī

Jēkabpils radio1 ziņas 2018.gada 16.novembrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00-9.00
Radio1 ziņās klausieties:Šodien Jēkabpilī atklās atjaunoto Zemgales ielas posmu (attēlā); Jēkabpils novada pagastos šodien norisināsies pasākumi par godu valsts Simtgadei; un Līvānu novadā Jersikā šodien notiks valsts simtgadei veltīts koncerts - “Visapkārt saule teka”

Šodien notiks objekta “Zemgales ielas atjaunošana, Jēkabpilī” atklāšana. Atklāšanā piedalīsies Jēkabpils pilsētas domes vadība un būvdarbu veicējs SIA “Jēkabpils pakalpojumi”. Jau ziņots, ka Zemgales ielas posma būvdarbu laikā tika atjaunots ielas asfaltbetona segums, nobrauktuves uz Jauno, Viesītes, Dignājas un Ābeļu ielām, nobrauktuves uz ielai pieguļošajiem īpašumiem, izbūvēti lietus ūdens kanalizācijas tīkli, un atjaunots gājēju un velosipēdistu celiņš. Objekta “Zemgales ielas atjaunošana Jēkabpilī” būvdarbu kopējās izmaksas ir 158 tūkstoši 391 eiro bez PVN. Projekta finansēšanas avoti: pašvaldības līdzfinansējums – 50 tūkstoši 413 eiro un aizņēmums no Valsts kases 151 tūkstotis 240 eiro.

No šodienas līdz pirmdienai Červionkas-Leščinas pašvaldības un bērnu delegācija apmeklēs Jēkabpili un piedalīsies Latvijas valsts neatkarības simtgadei veltītajos pasākumos Jēkabpilī, kā arī tiksies ar domes vadību, apmeklēs Krustpils pili, piedalīsies radošajās darbnīcās Jēkabpils Bērnu un jauniešu centrā, valsts simtgades gadā apmeklēs galvaspilsētu, Rīgas Motormuzeju, gaismas festivālu Staro Rīga, kā arī piedalīsies 18.novembra pasākumos Jēkabpilī.

Šodien Rīgas pilī notiks svinīgs pasākums, kurā uz tikšanos saistībā ar valsts svētkiem prezidents Raimods Vējonis aicinājhis pašvaldību vadītājus. Uz svinīgo pieņemšanu pie prezidenta dosies arī Jēkabpils mēr Raivis Ragainis.

Turpinām ziņas

Jēkabpils novada pagastos šodien, 16. novembrī norisināsies pasākumi par godu Latvijas valsts simtgadei. Pulksten 13.30 Rubeņu kultūras namā paredzēts svinīgs pasākums «Latvijai simts». Pēc tam sekos rokdarbu celiņa «Dzīparu varavīksne» prezentācija un tiks teikta pateicība tā darinātājām, kā arī būs rokdarbu izstādes «Baltais sapnis» atklāšana. Noslēgumā svētku koncerts «Pieskarties pasaulei».

Savukārt Dignājas pamatskolā šodien pulksten 14.30 paredzēts Latvijas republikas proklamēšanas 100. gadadienai veltīts koncerts «Rakstu rakstus izrakstīju».

Bet Dunavas Romas katoļu baznīcā pulksten 17.00 izskanēs Jēkabpils novada jauktā kora «Putni» koncerts ar nosaukumu «Mūsu Latvijai – 100».

Tikmēr pulksten 18.00 Leimaņu tautas namā ciklā «Latvijas filmas – Latvijas simtgadei» izrādīs pārpratumu komēdiju «Homo Novus».

Bet Ābeļu tautas namā pulksten 19.00 Latvijas neatkarības proklamēšanas 100. gadadienai veltītā svētku koncertā uzstāsies Ābeļu pašdarbības kolektīvi un ciemiņi – Jēkabpils tautas nama sieviešu koris «Unda». Pēc tam - svētku balle kopā ar grupu «Bruģis».

Un vēl

Šodien pulksten septiņos vakarā Līvānu novada Jersikas tautas namā notiks Latvijas republikas Proklamēšanas 100.gadadienai veltīts koncerts "Visapkārt saule teka". Pasākumā mīlestībā Latvijai atzīsies visu paaudžu Jersikieši – Jersikas pamatskolas skolēni un Jersikas TN amatiermākslas kolektīvu dalībnieki. Sadarbībā ar Jersikas pamatskolu, Jersikas bibliotēku un bibliotēku “Rīts” pasākuma laikā būs iespēja iepazīties ar dzejas konkursa dalībnieku darbiem. Pēc pasākuma visus apmeklētājus un dalībniekus aicināsim vienoties lielajai simtgades kopbildei un cienāties ar svētku kūku. 21.00 svētku balle kopā ar grupu “Vietu nav”. Ieeja pasākumā – bez maksas.

Radio1 ziņas pulksten 10.00-12.00-13.00
Radio1 ziņās klausieties: Savākti paraksti, lai rosinātu izbeigt maksāt lielas naudas kompensācijas Saeimas deputātiem, ja tie netiek atkārtoti ievēlēti; Ar filmu "Saule brauca debesīs" radošā komanda vēlās mudināt cilvēkus domāt un just plašāk; un valsts svētkos jēkabpilīu sabiedriskajā tran sportā varērs braukt bez maksas

Latvijas valsts prezidents Raimonds Vējonis, runājot par valdības sarunu izgāšanos, kā galveno iemeslu norāda, ka katrs gribēja būt vissvarīgākais un uzsver, ka šī ir reta situācija Latvijas vēsturē. Prezidents min divus iemeslus, kāpēc Jaunās konservatīvās partijas līderim Jānim Bordānam nav izdevies izveidot valdību. Vējonis uzskata - jaunajām partijām trūcis pieredzes un katrs ir gribējis būt vissvarīgākais visās jomās. Prezidents intervijā Latvijas televīzijai atzina, ka vēl nav izlēmis par tālāko rīcību. Lēmums tikšot pieņemts pēc valsts svētkiem.

Ievērojamu sabiedrības atsaucību portālā “manabalss.lv” ir izpelnījusies iniciatīva pārtraukt izmaksāt kompensācijas deputātiem, kas Saeimā nav pārvēlēti uz nākamo termiņu. Dažu dienu laikā par to parakstījušies 10 tūkstoši cilvēku, kas ir nepieciešamais skaits, lai iniciatīva tiktu iesniegta izskatīšanai Saeimā. Parakstu idejas autore Jana Kukaine skaidro, ka kompensācijas trīs mēnešalgu apmērā ir nesamērīgas, jo deputāti ievēlēšanas brīdī zina, ka darbs būs tikai četriem gadiem. Kukaine uzskata, ka deputāti bauda nepamatoti daudz privilēģiju, to skaitā virkni kompensāciju. Tādējādi varai tiek radīti pārlieku labvēlīgi apstākļi, ļaujot izpausties varas un naudas kārei un palielinot plaisu starp sabiedrību.

Gada laikā kopš pagājušā gada trešā ceturkšņa par 10 procentpunktiem samazinājies to darbinieku īpatsvars, kuru darba samaksa pēc nodokļu nomaksas bija līdz 450 eiro mēnesī, sasniedzot 28,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes Darbaspēka apsekojuma rezultāti. Minimālo algu vai mazāk saņēma 124,2 tūkstoši jeb 15,3% darbinieku, kas ir par 3,4 procentpunktiem mazāk nekā 2017. gada 3. ceturksnī. Savukārt darbinieku īpatsvars, kuru neto darba samaksa bija no 450 līdz 700 eiro, gada laikā palielinājās par 0,7 procentpunktiem, bet to, kuru darba samaksa bija no 700 līdz 1400 eiro, pieauga par 6,3 procentpunktiem un šī gada 3. ceturksnī tādu bija 27,1%. Gada laikā 1400 eiro un vairāk saņēmušo personu īpatsvars palielinājies par 1,6 procentpunktiem.  Kopumā šī gada 3. ceturksnī Latvijā bija nodarbināti 920,1 tūkstotis jeb 65,3% iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Turpinām ziņas

Animācijas filmas "Saule brauca debesīs" radošā komanda ar šo darbu vēlās mudināt cilvēkus domāt un just plašāk. Animācijas filmas teksta ierunātāja aktrise Zane Daudziņa norāda, ka "domājošos cilvēkos filma raisīs neskaitāmas asociācijas". Savukārt filmas režisore Roze Stiebra uzsver, ka filma ir par "saules uzaušanu sirdī". Viņa sacīja, ka ""Saule brauca debesīs" ir sakrāls nosaukums, tam ir dziļa jēga un tas ir tautasdziesmas teksts. Tas nozīmē panākt, ka saule uzaust arī pašā." Filmas veidotāju pārstāve Elizabete Lazda norādīja, ka filma tapusi pēc folkloras motīviem, režisorei iedvesmu rodot tautasdziesmās kā latviešu dzīvesziņas un spēka avotā.Animācijas filma "Saule brauca debesīs" tapa "Studijā Lokomotīve", kas dibināta 1995.gadā. Filmas galvenā māksliniece ir Ilze Vītoliņa, bet producents - Roberts Vinovskis.

18. novembrī plkst. 19.30 Jēkabpils Tautas nama Kino Mītnē tiks demonstrēta programmas “Latvijas filmas Latvijas Simtgadei” animācijas filma “Saule brauca debesīs”. Tā ir vizuāla poēma par Latviju kā Saules meitu, kura piedzimst tumsā, tiek nozagta, bet vēlāk atbrīvota, lai uzplauktu kā skaists zieds mūžībā.

Un vēl

Latvijas Republikas proklamēšanas svētkos - 18.novembrī - Jēkabpils sabiedriskajā transportā visos maršrutos varēs braukt bez maksas. Savukārt SIA "Jēkabpils autobusu parks" pasažieru pārvadājumu daļa informēja, ka 18.novembrī pilsētas autobusi kursēs pēc svētdienas grafika.
 
Radio1 Riebiņu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Latvijas Republikas proklamēšanas svinīgajā pasākumā 18. novembrī Riebiņu kultūras centrā tiks pasniegti 16 Riebiņu novada Atzinības raksti, Viens Pateicības raksts un viens nominants saņems pašvaldības augstāko apbalvojumu – Goda pilsonis. Ar nominantu vārdiem, kas saņems Atzinības rakstus var iepazīties Riebiņu novada pašvaldības mājaslapā. Pateicības raksts tiks pasniegts: Biedrībai “Latvijas Sarkanais krusts”, par ilggadēju sadarbību un atbalstu. Savukārt Goda pilsoņa tituls šogad piešķirts – Jāzepam Šņepstam.
 
Riebiņu novada dome organizē bezmaksas braucienu uz Latvijas republikas proklamēšanas gadadienas svētku koncertu Riebiņu kultūras centrā 18. novembrī. Ar brauciena maršrutiem nun laikiem var iepazīties pašvaldības mājaslapā. Plkst. 23.00 minētajos maršrutos autobusi kursēs atpakaļ. Jautājumu gadījumu zvanīt pa tālruni 22845766.

Turpinām ziņas

Izglītības kvalitātes valsts dienests īsteno Eiropas Sociālā fonda projektu  “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai”, lai mazinātu to bērnu un jauniešu skaitu, kas pārtrauc mācības un nepabeidz skolu. Arī Riebiņu novada pašvaldība iesaistījusies projekta aktivitātēs, un šobrīd atbalstu saņem 5 Sīļukalna, 6 Galēnu un 13 Rušonas pamatskolas skolēni. Projekts veicina ilgtspējīgas sadarbības sistēmas veidošanu starp pašvaldību, skolu, pedagogiem un vecākiem, lai laikus identificētu bērnus un jauniešus ar risku pārtraukt mācības un sniegtu viņiem personalizētu atbalstu. Skolēniem iespējams saņemt papildus pedagogu, psihologu, sociālo pedagogu, pedagoga palīgu, speciālās izglītības pedagogu, surdotulku, asistentu, ergoterapeitu konsultācijas. Skolotājiem tiek sniegta iespēja profesionāli pilnveidoties un stiprināt prasmes darbam ar jauniešiem, tiks izstrādāti arī metodiskie līdzekļi. Projekts atbalsta arī jauniešu NVO iniciatīvas, lai aktualizētu mācību pārtraukšanas problēmu pašu jauniešu vidū, ar vienaudžu palīdzību uzrunātu skolēnus un iesaistītu viņus aktivitātēs.  Ar pašvaldību starpniecību arī paredzēts sniegt individuālu atbalstu bērniem un jauniešiem, kuri varētu pārtraukt mācības līdzekļu trūkuma dēļ, piemēram, kompensēt izdevumus par transportu, ēdināšanu un dienesta viesnīcu, kā arī individuālo mācību līdzekļu iegādi.

Ar Valsts Zivju fonda atbalstu 2018. gadā ir realizēts vēl viens projekts zivju resursu pavairošanas un atražošanas pasākumu jomā ”Zivju resursu pavairošanas pasākumu veikšana Riebiņu novada Rušona ezerā”, pasākumā „Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā, kā arī privātajās upēs, kurās ir atļauta makšķerēšana”. Projekta ietvaros tika iegādāti un Rušonas ezerā ielaisti 50 000 zandartu mazuļi. Kopējā projekta summa 12 619 eiro, Valsts zivju fonda atbalsts 10 tūkstoši eiro, pašvaldības finansējums – 2619 eiro.

Un vēl par kultūras pasākumiem

Rušonas kultūras centrā 16. novembrī plkst. 18:00 pasākums “Vaco sāta” projekta prezentācija, bet 30. novembrī plkst. 22:00 diskotēka. Ieejas maksa – EUR 1.00.

Galēnu kultūras namā 16. novembrī plkst. 19.00 Latvijas simtgadei veltīts pasākums literāri muzikāls uzvedums “Es esmu saaudzis ar šo laiku” – kā ceļojums Galēnu pagātnē, tagadnē un nākotnē. Ieeja bez maksas. Plkst. 22.00 simtgades balle kopā ar Arni un Stasiku. Ieejas maksa līdz plkst. 23.00 – EUR 3.00, vēlāk – EUR 4.00.

Riebiņu centrālajā bibliotēkā no 1. novembra skatāma mākslas plenēra “Maļavuotuoju saīts Rībeņu nūvodā” dalībnieku gleznu izstāde, bet no 2. novembra skatāma novadpētniecības izstāde “Novada lepnums” no cikla “Novadniekam pa pēdām”. 17. novembrī Riebiņu CB “Zaķīšu pirtiņa” – animācijas filma un jaunās grāmatas prezentācija, bet 21. novembrī plkst. 16.00 “Varoņu meklējumos” – krēslas stundas lasījumi pieaugušajiem.

Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00
Radioi1 ziņās klausieties: Valsts svētku parādē Rīgā demonstrēs "airBaltic" jauno lidmašīna "Airbus A220-300" un raķešu sistēma "Patriot"; Jēkabpils sporta skolas audzēkņiem un treneriem balvās sadalīs 5974 eiro; un Centrālā bankanorāda, ka Latvija nekad nav bijusi tik pārtikusi kā tagad.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis nākamnedēļ nosauks jaunu premjerministra amata kandidātu un kā viņš sacīja šodien intervijā Latvijas televīzijai, tad tas būs vai nu Aldis Gobzems no "KPV LV", vai arī Artis Pabriks no "Attīstībai/Par!", citas kandidatūras patlaban netiek izskatītas. Viņš skaidroja, ka savu lēmumu balsta vēlētāju izdarītajā izvēlē: "Vēlētājs ir pateicis, ka vecās partijas nomaina ar jaunajām - tāpēc arī sākotnējā izvēle uz jauno partiju kandidātiem. Sākotnēji aicinot Jāni Bordānu (Jaunā konservatīvā partija) veidot valdību, prezidents balstījies arī apsvērumā par to, ka viņam bijusi pieredze politikā. Pēc Vējoņa teiktā, mums nav laika gaidīt, kad cilvēks iemācīsies, kā kas būtu jādara. Tādējādi no vienas puses "visjaunākais" politikā ir Gobzems, savukārt Pabrikam jau ir pieredze ministra amatā. Prezidents teica, ka par citiem kandidātiem pašlaik nedomā. Viņš arī cer, ka politiķi svētku laikā atradīs kādu brīdi, lai satiktos neformālās sarunās, lai otrdien vai trešdien, kad Vējonis nosauks nākamo kandidātu, process notiktu ātrāk.

Militārajā parādē, kas notiks 18.novembrī plkst.14, Rīgā, 11.novembra krastmalā, par godu Latvijas proklamēšanas 100.gadadienai, tiks demonstrēta arī nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" jaunā lidmašīna "Airbus A220-300" un raķešu sistēma "Patriot". Parādi, kurā piedalīsies aptuveni 1700 karavīru, zemessargu, policistu, robežsargu, ugunsdzēsēju un jaunsargu, komandēs Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš, bet to pieņems valsts bruņotā spēka augstākais vadonis, Valsts prezidents Raimonds Vējonis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš. Militārās parādes ierindas priekšgalā soļos Zemessardzes 36.Kaujas atbalsta bataljona karavīri, kuriem šogad uzticēts nest Latvijas armijas karogu. Aiz Zemessardzes karoga grupas karogu nesīs gan NATO spēku integrācijas vienības, gan triju Baltijas valstu kopējās militārās izglītības iestādes - Baltijas Aizsardzības koledžas - karoga grupa. Parādē ar karoga grupu piedalīsies arī sabiedroto spēku karavīri. Par godu Latvijas valsts neatkarības proklamēšanas 100.gadadienai, militārajā parādē piedalīsies arī vēsturiskā Latvijas armijas vienība, ko veidos Štāba bataljona karavīri.

Eiropas Komisijas regulas priekšlikumā par lauksaimniecības produktu tirgu kopīgo organizāciju paredzēts par Apvienotās Karalistes daļu jeb par 29,2 miljoniem eiro samazināt Eiropas Savienības finansējumu atbalsta programmā skolu apgādei ar augļiem, dārzeņiem un pienu, nosakot programmas kopējo budžetu 220,8 miljonu eiro apmērā. Zemkopības ministrija šo priekšlikumu neatbalsta, jo Latvijas daļa samazināsies par 187,3 tūkstošiem eiro gadā, kas ir liels samazinājums svarīgajai un Latvijas skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs populārajai programmai. Ministrijā atzīmē, ka pirmdien, 19.novembrī, Eiropas Savienības Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomē Briselē dalībvalstis turpinās apspriest Kopējo lauksaimniecības politiku pēc 2020.gada.

Turpinām ziņas

Šovakar Jēkabpils tautas namā tiks apbalvoti labākie Jēkabpils sporta skolas audzēkņi un treneri, kuru sumināšanai atvēlēti 5 tūkstoši 974 eiro. Novembrī sporta skolā tradicionāli notiek svinīgais apbalvošanas pasākums, kur audzēkņiem un treneriem tiek pasniegtas naudas balvas un pateicības raksti par uzrādītājiem augstvērtīgajiem rezultātiem un ieguldīto darbu 2017./2018.mācību gadā. Šogad Latvijas čempionātos starp godalgoto vietu ieguvējiem bija 78 audzēkņi, kurus sagatavojuši un motivējuši neapstāties astoņi treneri. Sporta skolas audzēkņi guvuši panākumus Latvijas Jaunatnes čempionātā handbolā, jaunatnes meistarsacīkstēs jauktajās dubultspēlēs galda tenisā, tāpat arī sacensībās volejbolā un citos sporta veidos.

18. novembrī plkst. 19.30 Jēkabpils Tautas nama Kino Mītnē tiks demonstrēta programmas “Latvijas filmas Latvijas Simtgadei” animācijas filma “Saule brauca debesīs”. Tā ir vizuāla poēma par Latviju kā Saules meitu, kura piedzimst tumsā, tiek nozagta, bet vēlāk atbrīvota, lai uzplauktu kā skaists zieds mūžībā.

Jēkabpils sporta centrs informē, ka svinot Latvijas simtgadi, Mežaparka vissezonas kameršļūkšanas trase ikvienam apmeklētājam svētdien, 18.novembrī būs pieejama bez maksas! Trases darba laiks šajā dienā – no pl.11:00-18:00!

Novembris ir  mēnesis, kad atdodam godu kritušajiem par Latviju.  Tāpēc  18. novembrī  plkst. 15.30 jēkabpiliešus aicina pulcēties pie pieminekļa “Kritušiem par Tēviju” uz piemiņas brīdi,  kur dzejas un kapelas “Kreicburgas ziķeri” dziesmu pavadījumā noliks ziedus, godinot mūsu tautas varoņus un stiprinot piederības apziņu mūsu valstij, kura tieši tagad svin savu simtgadi. Piemiņas brīdi vadīs aktieris Gundars Silakaktiņš, klātesošos uzrunās Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis, Krustpils Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcas prāvests Viktors Naglis un šī gada Goda pilsonis Aleksandrs Deinis.

Un vēl

Latvija kopumā nekad nav bijusi tik pārtikusi kā tagad. Latvijas tautsaimniecība pašlaik ir augšupejošā fāzē, un galvenie riski tās izaugsmei ir saistīti ar norisēm ārpus valsts, tajā skaitā ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības jeb "Brexit". Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks intervijā Latvijas Radio sacīja, ka Latvijas ekonomika pašlaik ir izaugsmes fāzē - iekšzemes kopprodukts pieaug, bezdarbs ir samērā neliels, iedzīvotāju ienākumi aug, valdība ir piesardzīgāka savos tēriņos. Viņš uzsvēra, ka pašlaik Latvijas ekonomikā nav vērojami "treknie gadi", kas bija 2006.un 2007.gadā, un tas esot labi. Kazāks atzīmēja, ka Latvijā izaugsme pašlaik vērojama visās nozarēs, izņemot finanšu sektoru, kur samazinās nerezidentu ieguldījumi. Tā izaugsme turpmāk lielā mērā būs atkarīga no Latvijas valdības, proti, no tā, kā tiks ieviesti Eiropas Padomes ekspertu komitejas „Moneyval” ieteikumi naudas atmazgāšanas novēršanā.


Radio1 dienas ziņu apskats pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties:Jēkabpilī svinīgi atklāts atjaunotais Zemgales ielas posms; Valsts svētkos jēkabpiliešus aicina uz piemiņas brīdi kritušajiem par Tēviju; un Valsts svētkos Jēkabpils Mežaparkā kameršļūkšanas trases izmantošana būs bez maksas.

Šodien notika objekta “Zemgales ielas atjaunošana, Jēkabpilī” atklāšana. Svinīgajā pasākumā piedalījās Jēkabpils pilsētas domes vadība – mēra vietnieki Aivars Kraps un Līga Kļaviņa, būvdarbu veicējs SIA “Jēkabpils pakalpojumi” valdes priekšsēdētājs Jānis Hauka, būvdarbu vadītājs Aigars Začests, sadarbības partneris – SIA “Jēkabpils ūdens” valdes priekšsēdētājs Mihails Aleksejevs, kā arī pašvaldības Pilsētvides departamenta direktors Raits Sirmovičs, Būvvaldes un Bniecības nodaļas pārstāvji. Īpašu sveicienu Zemagales ielas atjaunotājiem nodeva bērnudārza “Zvaniņš” vadītāja Silvija Bērziņa, uzdāvinot bērnu zīmējumu grāmatu. Tajos bērnudārza audzēkņi attēlojuši būvdarbu norisi, kurus viņi visu vasaru varēja vērot no savas teritorijas. Svinīgais pasākums noslēdzās ar simbolisku lentas griešanu,

Zemgales ielas posma būvdarbu laikā atjaunots ielas asfaltbetona segums, nobrauktuves uz Jauno, Viesītes, Dignājas un Ābeļu ielām, nobrauktuves uz ielai pieguļošajiem īpašumiem, izbūvēti lietus ūdens kanalizācijas tīkli, un atjaunots gājēju un velosipēdistu celiņš. Objekta “Zemgales ielas atjaunošana Jēkabpilī” būvdarbu kopējās izmaksas ir 158 tūkstoši 391 eiro bez PVN. Projekta finansēšanas avoti: pašvaldības līdzfinansējums – 50 tūkstoši 413 eiro un aizņēmums no Valsts kases 151 tūkstotis 240 eiro.

Šovakar Jēkabpils tautas namā tiks apbalvoti labākie Jēkabpils sporta skolas audzēkņi un treneri, kuru sumināšanai atvēlēti 5 tūkstoši 974 eiro. Novembrī sporta skolā tradicionāli notiek svinīgais apbalvošanas pasākums, kur audzēkņiem un treneriem tiek pasniegtas naudas balvas un pateicības raksti par uzrādītājiem augstvērtīgajiem rezultātiem un ieguldīto darbu 2017./2018.mācību gadā. Šogad Latvijas čempionātos starp godalgoto vietu ieguvējiem bija 78 audzēkņi, kurus sagatavojuši un motivējuši neapstāties astoņi treneri. Sporta skolas audzēkņi guvuši panākumus Latvijas Jaunatnes čempionātā handbolā, jaunatnes meistarsacīkstēs jauktajās dubultspēlēs galda tenisā, tāpat arī sacensībās volejbolā un citos sporta veidos.

Turpinām ziņas

Novembris ir  mēnesis, kad atdodam godu kritušajiem par Latviju.  Tāpēc  18. novembrī  plkst. 15.30 jēkabpiliešus aicina pulcēties pie pieminekļa “Kritušiem par Tēviju” uz piemiņas brīdi,  kur dzejas un kapelas “Kreicburgas ziķeri” dziesmu pavadījumā noliks ziedus, godinot mūsu tautas varoņus un stiprinot piederības apziņu mūsu valstij, kura tieši tagad svin savu simtgadi. Piemiņas brīdi vadīs aktieris Gundars Silakaktiņš, klātesošos uzrunās Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis, Krustpils Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcas prāvests Viktors Naglis un šī gada Goda pilsonis Aleksandrs Deinis.

18. novembrī plkst. 19.30 Jēkabpils Tautas nama Kino Mītnē tiks demonstrēta programmas “Latvijas filmas Latvijas Simtgadei” animācijas filma “Saule brauca debesīs”. Tā ir vizuāla poēma par Latviju kā Saules meitu, kura piedzimst tumsā, tiek nozagta, bet vēlāk atbrīvota, lai uzplauktu kā skaists zieds mūžībā.

Jēkabpils sporta centrs informē, ka svinot Latvijas simtgadi, Mežaparka vissezonas kameršļūkšanas trase ikvienam apmeklētājam svētdien, 18.novembrī būs pieejama bez maksas! Trases darba laiks šajā dienā – no pl.11:00-18:00!

Un vēl

Latvijas Republikas proklamēšanas svētkos - 18.novembrī - Jēkabpils sabiedriskajā transportā visos maršrutos varēs braukt bez maksas. Savukārt SIA "Jēkabpils autobusu parks" pasažieru pārvadājumu daļa informēja, ka 18.novembrī pilsētas autobusi kursēs pēc svētdienas grafika.

Atstājiet komentāru