2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2018.gada 14.novembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2018.gada 14.novembrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00-9.00
Radio1 ziņās klausieties: Pārāk lielo izmaksu dēļ "Attīstībai/Par!" un nacionālā apvienība izbrāķē JKP topošās valdības darba plānu; SIA “Jēkabpils ūdens” aicina klientus ziņot par neprecizitātēm saņemtajos rēķinos; un Sandra Kalniete šodien Vašingtonā saņems "Trumena-Reigana Brīvības medaļu".

Ņemot vērā Jaunās konservatīvās partijas topošās valdības darbu plāna lielās izmaksas, ir jābūt konceptuāli citai valdības deklarācijai, uzskata apvienības "Attīstībai/Par!" līderis Daniels Pavļuts. Pēc partiju tikšanās Pavļuts žurnālistiem pauda, ka gan pamatbudžeta, gan speciālā budžeta izmaksas lēšamas vismaz ap 1,7 miljardiem eiro. Tātad šobrīd Jaunās konservatīvās partijas piedāvātajā valdības deklarācijas projektā iekļautie solījumi nav izpildāmi, norādīja Pavļuts. Šī situācija ir jārisina, tāpēc partijas vakardienas sarunās paņēma pārtraukumu līdz šodienai. Līdzīgi arī nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars vakar žurnālistiem sacīja, ka JKP piedāvājumā par valdības darbiem ierakstīti neizpildāmi solījumi, jo to realizēšanai nepieciešami 1,7 miljardi eiro. Savukārt atbildes par to, kur ņemt šādus līdzekļus, neesot. Savukārt "KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš pauda, ka nevajag ļoti satraukties, ja kādam sarunās ir nepieciešama pauze. Vairāk pauzes nevajadzēs, jo politiķi tiksies šodien un izmantos visu dienu,lai rastu risinājumu. Taujāts par iespēju noteiktā termiņā - līdz 21.novembrim vienoties par Bordāna valdību, Kaimiņš norādīja, ka tas atkarīgs no sarunu partneriem.

Šodien atklās divus uz autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona pārbūvētos posmus. Latvijas valsts ceļi norāda, ka autoceļš P62 ir garākais reģionālais autoceļš Latvijā - tā kopgarums ir 148,3 kilometri un pēc posma Steķi-Atašienes krustojums pārbūves ceļš ir asfaltēts visā garumā. Ceļā tika iztaisnoti vairāki līkumi, kā arī no monolīta betona pārbūvēta Neretas upes caurteka. Posmā ir uzlabota satiksmes drošība un atjaunota ūdens novades sistēma. Būvdarbus šajā autoceļu posmā kopš pagājušā gada augusta veica SIA "Binders". Projekta līgumcena bija 9,4 miljoni eiro ar PVN, no kuriem 85% līdzfinansēja ERAF.

Tāpat arī šodien Kastīrē atklās minētā autoceļa posmu no Bašķiem līdz Preiļiem, kur pilnībā pārbūvēta ceļa sega. Visā trases garumā veikta kūdras pamatu nomaiņa ar smilti, kā arī ceļa posmā atjaunoti tilti pār Preiļupi un Jašu. Posmā ir uzlabota arī satiksmes drošība, atjaunota ūdens novades sistēma un sabiedriskā transporta pieturvietas. Būvdarbus šajā autoceļa posmā kopš pagājušā gada augusta veica SIA "YIT Infra Latvija". Projekta līgumcena ir 17,4 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli, no kuriem 85% līdzfinansēja Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Valsts svētku brīvdienās - 18. un 19.novembrī - strādās atsevišķas VAS "Latvijas pasts" nodaļas lielākajos tirdzniecības centros, arī Jēkabpilī, veikala Supernetto telpās Rīgas ielā. Savukārt pirmssvētku dienā, 17.novembrī, pasta nodaļas strādās atbilstoši sestdienas darba laika grafikam. Pensijas un pabalsti, kuru saņemšanas datums ar piegādi dzīvesvietā paredzēts šodien, 14. un rīt, 15.novembrī, klientiem tiks piegādāti un izmaksāti šodien, savukārt rīt, 15.novembrī tos saņems klienti, kuriem izmaksas datums ir 16. un 17.novembris. Klienti, kuru pabalstu un pensiju izmaksas datums ir 18. un 19.novembris, tos saņemts 16.novembrī.

Turpinām ziņas

SIA ” Jēkabpils ūdens ” septembrī uzsāka maksas rēķinu piegādi. Šobrīd paralēli uzņēmumā notiek arī jaunas klientu apkalpošanas sistēmas ieviešana, lai padarītu ērtāku klientu apkalpošanu. Sakarā ar jaunās sistēmas ieviešanu, iespējams, rēķinos vai sūtījumos adresātiem ir radušās neprecizitātes. Ja klients konstatē kļūdas rēķinā vai arī ir pieteicies cita veida rēķina saņemšanai, viņu lūdz sazināties ar SIA “ Jēkabpils ūdens ” Klientu daļu zvanot pa pa tālruņiem 65232340, 29286891 vai e-pastu sarmite.cielava@jekabpilsudens.lv

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” bieži saņem pārmetus, ka uzņēmums nevaktē un nesoda tos, kas neatļauti pie sadzīves atkritumu konteineriem izmet lielgabarīta atkritumus un rezultātā visiem par tiem nākas maksāt dārgāk. Uzņēmums informē, ka ķert un sodīt pārkāpējus nav SIA “Jēkabpils pakalpojumi” uzdevums, šo funkciju veic Jēkabpils pilsētas pašvaldības policija. Balstoties uz līgumu par atkritumu apsaimniekošanu Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā, SIA “Jēkabpils pakalpojumi” pienākumos ir nodrošināt sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Uzņēmums aicina iedzīvotājus arī turpmāk sekot līdzi notiekošajam un, ja ir iespēja, fotografēt vai filmēt pārkāpējus. Protams, jāatceras, ka to nevajag darīt, apdraudot sevi - ķert pārkāpējus ir pašvaldības policijas darbs, nevis iedzīvotāju pienākums! Par redzēto pārkāpumu iedzīvotāji aicināti ziņot pašvaldības policijas dežūrdaļai, zvanot 65283888.

Un vēl

Eiropas Parlamenta deputāte un Latvijas Tautas frontes dibinātāja Sandra Kalniete šodien Vašingtonā saņems "Trumena-Reigana Brīvības medaļu", kuru piešķir cilvēkiem, kuri savu dzīvi veltījuši brīvībai, demokrātijai un pretestībai komunismam, kā arī visiem citiem tirānijas veidiem. Bez Kalnietes medaļu saņems arī bijušais Lietuvas prezidents Valds Adamkus, kā arī Igaunijas Nacionālās Neatkarības partijas dibinātājs un Eiropas Parlamenta deputāts Tunne Kelams.


Radio1 ziņas pulksten 10.00-12.00-13.00
Radio1 ziņās kl;ausieties: Jēkabpils pašvaldības apbalvojums "Jēkabpils Goda pilsonis" šogad tiks pasniegts Aleksandram Deinim; Sāk spriest par Latvijas gatavību "Brexit", tai skaitā sliktākajam scenārijam; un Lielo pilsētu asociācija ar Bordānu vēlas pārrunāt viņa piedāvāto valdības deklarācijas projektu.

Jēkabpils pašvaldības apbalvojums "Jēkabpils Goda pilsonis" šogad tiks pasniegts Aleksandram Deinim, kurš bija ilggadējs Jēkabpils 2.vidusskolas direktors. Jau ziņots, ka viņš amatu pameta pirms šī mācību gada, apbalvojums tiks piešķirts par ieguldījumu izglītības attīstībā, sabiedrības integrēšanā un izaugsmes veicināšanā Jēkabpilī. Tāpat valsts svētkos ar pilsētas pašvaldības Goda un Atzinības rakstiem tiks sveikti 20 jēkabpilieši. Apbalvojumi tiks piešķirti par aktīvu līdzdalību atmodas laika notikumos, augsti profesionālu darbu, ieguldījumu uzņēmējdarbībā, ieguldījumu iedzīvotāju veselības aprūpē un citiem sasniegumiem.

Apbalvojumi tiks pasniegti svinīgajā pasākumā Krustpils kultūras namā 18. novembrī, kas sāksies pulksten 16.30 ar tiešo translāciju no Nacionālā teātra, kur svinīgā uzrunā iedzīvotājus sveiks Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Klātesošos uzrunās arī Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis. Pēc tam sekos kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” koncerts. Tā klarnetes solists – Ints Dālderis. Orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents – Normunds Šnē. Pasākuma turpinājumā sveiks jēkabpiliešus, kuri  snieguši ieguldījumu pilsētas attīstībā un apbalvos. Par šīs pasākuma daļas muzikālo noformējumu gādās Antra Korņejeva. Pēc svinīgā pasākuma visus, kas saņēmuši apbalvojumus tuvinieki, draugi un kolēģi varēs sveikt Krustpils kultūras nama Deju zālē.

Turpinām ziņas

Atšķiras ministriju gatavība brīdim, kad Lielbritānija izstāsies no Eiropas Savienības jeb "Brexit". Vakar Latvijas ministri aiz slēgtām durvīm uzklausīja Ārlietu ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu par gatavību "Brexit" radītajām sekām. PēcĀrlietu ministra Edgara Rinkēviča teiktā, informatīvajā ziņojumā tika minēta informācija par ministru gatavību "Brexit" sliktākajam scenārijam, proti, ja netiek panākta Eiropas Savienības un Lielbritānijas vienošanās vai arī vienošanās netiek ratificēta. Tāpat atšķirīga gatavība "Berxit" ir uzņēmēju vidū. Rinkēvičs norādīja, ka viena daļa uzņēmēju uzskata, ka pēc "Brexit" nekas būtiski nemainīsies un viņi varēs turpināt darbu kā līdz šim - bez tarifiem un muitas nodevām. Tajā pašā laikā esot arī nozares, kuras gatavojas "force majeure" apstākļiem jeb nepārvaramai varai. Kā piemēru Rinkēvičs minēja nepieciešamās izmaiņas sertificēšanā, proti, uzņēmumiem pēc "Brexit" nāksies veikt atkārtotu sertifikāciju, kas attiecīgi valsts iestādēs prasīs papildus resursus. Tāpat pēc "Brexit" būs jārēķinās ar informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sistēmu pielāgošanu, kā arī gaidāmajām izmaiņām aviosatiksmē un virknē citu jomu.

Eiropas Savienībā (ES) līdz 2030.gadam energoefektivitāte būs jāuzlabo par 32,5%, bet atjaunojamo energoresursu īpatsvara patēriņam būs jāsasniedz vismaz 32%. Eiroparlamenta deputāti vakar apstiprināja jūnijā ar Eiropas Savienības Padomi panāktās vienošanās par energoefektivitāti, atjaunojamajiem energoresursiem un Enerģētikas savienības pārvaldības struktūru. Šīs ir būtiskas tiesību aktu kopuma "Tīra enerģija visiem Eiropas iedzīvotājiem" sastāvdaļas. Apstiprinātie mērķi paredz, ka līdz 2030.gadam energoefektivitāte ES jāuzlabo par 32,5%, bet atjaunojamo energoresursu īpatsvaram patēriņā jāsasniedz vismaz 32%.

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti vakar Strasbūrā notiekošajā plenārsesijā nolēma piešķirt 17,73 miljonus eiro Latvijai 2017.gada plūdu radīto zaudējumu novēršanai. Līdzekļi tiks piešķirti no ES Solidaritātes fonda, kas tika izveidots 2002.gadā, lai sniegtu palīdzību dabas katastrofu gadījumos. Līdz šim tā līdzekļi piešķirti 80 gadījumos un izmantoti dabas katastrofu seku novēršanai 24 Eiropas valstīs. Palīdzība izmantojama, lai atjaunotu infrastruktūru, kompensētu ārkārtas pasākumu izmaksas un daļēji segtu attīrīšanas darbu izmaksas.

Un vēl

Latvijas Lielo pilsētu asociācija 21.novembrī uz tikšanos uzaicinājusi premjera amata kandidātu Jāni Bordānu, lai klātienē pārrunātu JKP piedāvāto valdības deklarācijas projektu. Asociācijas izpilddirektors Viktors Valainis skaidro, ka atsaucoties uz Eiropas vietējo pašvaldību hartu, plānošanas un lēmumu pieņemšanas procesā par jautājumiem, kas tieši attiecas uz vietējo varu, ar tām nepieciešams konsultēties, cik iespējams savlaicīgi un atbilstošā veidā. Taču patlaban valdības veidošanas procesā šī norma tiekot rupji pārkāpta, ne vien izvirzot tādus mērķus, kas pašvaldībām nav labvēlīgi, bet arī nekonsultējoties ar tām svarīgā plānošanas procesā.

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Valsts prezidenta kancelejas rīkotajā Valsts prezidenta Ziemassvētku kartītes dizaina konkursā par uzvarētāju atzīts Preiļu Mūzikas un mākslas skolas audzēknes Viktorijas Jakovļevas darbs “Ziemassvētki Latvijā”. Zīmējums tiks izmantots Valsts prezidenta 2018. gada Ziemassvētku kartītes dizainā. Darbu vērtēšanas komisijas atzinību ieguva arī Preiļu Mūzikas un mākslas skolas audzēknes Solvitas Ragaušas darbs “Jautrās ķekatas”. Šogad konkurss tika organizēts otro gadu. Kopumā tika iesniegti 82 darbi no dažādām Latvijas izglītības iestādēm, kas īsteno profesionālās ievirzes izglītības programmas mākslā. Tos veidoja skolēni vecumā no 7 līdz 16 gadiem.

Lai noskaidrotu Preiļu novada iedzīvotāju un pilsētas ciemiņu viedokli par Preiļu pilsētas centra vizuālo izskatu, attīstību un veicinātu iedzīvotāju līdzdalību dažādu norišu plānošanā aicina iedzīvotājus piedalīties aptaujā. Aptaujas anketa elektroniskā formātā ir pieejama Preiļu pašvaldības mājaslapā www.preili.lv, bet drukātā veidā – Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā, Preiļu novada Tūrisma informācijas centrā, Preiļu Galvenajā bibliotēkā un “Jauniešu centrā “Četri””, kur var arī iesniegt aizpildītās anketas.Ja ir kādi citi ierosinājumi un/vai papildinājumi, tad tos var iesniegt Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā vai sūtīt uz e-pastu: dome@preili.lv

21. novembrī plkst. 18:30 Preiļu novada kultūras centra Izstāžu zālē skatītāji tiek aicināti uz izklaidējošu un vienlaikus dzīvesziņas pilnu izrādi “Vide Prožektoru Gaismās”. Šis pasākums veidots kā izrāde – teatrāla saruna gan starp tiem, kas uz skatuves, gan tiem, kas zālē.  Kā jau nosaukums vēsta, galvenais izrādes mērķis ir rosināt rūpēties par apkārtējo vidi, popularizēt resursu efektīvāku, vairākkārtēju izmantošanu un palielināt zināšanas par klimata pārmaiņām, īpaši akcentējot praktisko jomu – atkritumu šķirošanu; videi, katra cilvēka veselībai un “maciņam draudzīgu” paradumu veidošanu. Pēc mākslinieciskās daļas izskaņas skatītāji aicināti tikties ar Preiļu novada pašvaldības un SIA “Preiļu Saimnieks” pārstāvjiem, lai pārrunātu iespējas šķirot atkritumus, kliedētu mītus par šķirošanu un apzinātu iespējas produktu dzīvescikla pagarināšanai. Arī iedzīvotāji aicināti dalīties ar pozitīvu pieredzi, kā ikdienas situācijās var rīkoties videi draudzīgi. Projekta veidotāji sadarbībā ar Latvijas Vides Aizsardzības fondu un biedrību Latvijas Mazpulki vēlas rosināt sabiedrības attieksmes maiņu par savām līdzdalības iespējām un pienākumiem, kur iesaistītās katrs indivīds, katra mājsaimniecība, liekot pamatus ilgtspējīgai sabiedrībai. Projektu atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds.

Turpinām ziņas

Noslēgumam tuvojas Preiļu novada domes izsludinātais atklātais konkurss uz Preiļu novada pašvaldības Kultūrvides un Tūrisma attīstības pārvaldes vadītāja amatu uz pilnu slodzi. Vēl tikai šodien un rīt amata pretendenti var iesniegt pašvaldībā dokumentus, piesakoties šai vakancei. Dokumentu pieņemšana noslēgsies rīt pulksten trijos dienā. Ar prasībām pretendentiem un papildu informāciju par veicamajiem pienākumiem un iesniedzamajiem dokumentiem skatīt Preiļu novada mājas lapā www.preili.lv.

Preiļu novada Labklājības pārvalde izsludinājusi arī atklātu konkursu uz PANSIONĀTA “PREIĻI” MEDICĪNAS MĀSAS amatu uz pilnu slodzi. Ar prasībām pretendentiem un papildu informāciju par veicamajiem pienākumiem un iesniedzamajiem dokumentiem skatīt Preiļu novada mājas lapā www.preili.lv. Amata pretendentu pieteikšanās un nepieciešamo dokumentu iesniegšanas termiņš noslēgsies pēc valsts svētkiem 20. novembrī plkst. 16.00. Plānotais darba attiecību uzsākšanas laiks – 3. decembris. Papildu informāciju par veicamajiem pienākumiem un iesniedzamajiem dokumentiem skatīt Preiļu novada mājas lapā www.preili.lv.

Un vēl par kultūras pasākumiem

16. novembrī plkst. 16:00 Preiļu Kultūras nama zālē koncerts “Trīs māsas svētku vainagā”. Piedalās Utenas Mūzikas un mākslas skolas (Lietuva), Ahtmes mākslas skolas (Kohtla-Jarve,Igaunija) un Preiļu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un pedagogi

16. novembrī plkst. 16:00 Preiļu Galvenajā bibliotēkā tikšanās ar dzejnieci, publicisti Annu Rancāni. Jaunās dzejas grāmatas ”Prīca i klusiešona” prezentācija.

18. novembrī plskt. 15.00-18.00 Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja ekspozīciju zālē jaunās ekspozīcijas “Muzeja stāsti Latvijai” un “Mana vectēva dzīve vecajā līdumā” pirmās svinīgās atvēršanas stundas.

18. novembrī plkst. 17:30 Preiļu kultūras namā norisināsies svinīgs sarīkojums “Es savai Latvijai no visas sirds!” Programmā: Preiļu novada domes Apbalvojumu pasniegšana, Preiļu novada kultūras centra tautas mākslas kolektīvu veidots muzikāli teatralizēts uzvedums “Dievs, daba, darbs”, Ekoloģiskās mūzikas grupas “Ducele” koncerts. Pēc tam svētku torte un  šampanietis.
Pl. 21.00 Svētku balle Preiļu kultūras nama lielajā zālē. Muzicēs pašmāju muzikanti Irēna, Ilze, Jānis, Lauris un Romualds.


Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Izjūk Bordāna valdības veidošanas sarunas; Lielvārdes vekseļa lietā no bijušā mēra tiesā piedzen vairāk nekā 600 tūkstoši eiro lielu valsts nodevu; un Valsts svētkos Jēkabpils pilsētas maršruta autobusos varēs braukt bez maksas.

Apvienība "Attīstībai/Par!", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Jaunā Vienotība" šodien paziņojušas par vēlmi izstāties no Jaunās konservatīvās partijas vadītajām valdības veidošanas sarunām. Attīstībai/Par aicina Valsts prezidentu Raimondu Vējoni nominēt citu premjera kandidātu. Kā liecina Attīstībai/Par līdera Daniela Pavļuta vēstule apvienības biedriem, Attīstībai/Par informējusi JKP līderi Jāni Bordānu, ka apvienība ir nolēmusi apturēt sarunas par dalību Bordāna valdībā. Arī JV un VL-TB/LNNK pārstāvji pēc šodienas tikšanās apliecināja, ka ir izstājušies no JKP vadītajām valdības veidošanas sarunām. Kā ziņots, 7.novembrī Valsts prezidents nominēja Bordānu premjera amatam, vienlaikus norādot, ka, ja JKP līderim neizdosies valdību izveidot līdz 21.novembrim, viņš ir gatavs nominēt citu premjera amata kandidātu. Bordāns bija iecerējis, ka viņa veidotajā valdībā varētu būt pārstāvēti pieci politiskie spēki - JKP, "KPV LV", AP, VL-TB/LNNK un JV. Tomēr līdz pat šīsdienas rītam šiem politiskajiem spēkiem nebija izdevies vienoties par koalīcijas izveidi.

Sabiedrība tika pievilta no vecu, oligarhisku partiju puses, jo tās norakušas valdības veidošanas procesu, preses konferencē sacīja nominētais premjera kandidāts Jānis Bordāns. Viņš kritizēja atsevišķus politiskos spēkus gan par to rīcību, gan par neiedziļināšanos Jaunās konservatīvās partijas piedāvātajā valdības deklarācijā un aprēķinos. Latvija kādu laiku būs bez "pārmaiņu valdības", žurnālistiem sacīja Bordāns, piebilstot, ka JKP jau no pirmās dienas neatlaidīgi strādājusi un sagatavojusi vairākus dokumentus, uz kā pamata varēja runāt par valdības darbiem. Vēl viens iemesls šodienas sarunu pavērsienam ir arī tas, ka, pēc vairāku partiju teiktā, tām neesot pieņemama Iekšlietu ministrijas nonākšana JKP pārziņā, apgalvoja Bordāns.

Turpinām ziņas

Zemgales rajona tiesa Ogrē, apmierinot Ģenerālprokuratūras prasību, atzinusi par spēkā neesošu tā dēvēto Lielvārdes 200 miljonu eiro vekseli, kā arī uzlikusi par pienākumu bijušajām Lielvārdes mēram Jānim Āboliņam samaksāt 602 tūkstoši 223 eiro lielu valsts nodevu. Bez Āboliņa nodeva piedzīta arī no lietā iesaistītā uzņēmuma "Riverside HK Ltd", kas reģistrēts Lihtenšteinā un ar kuru vekselis parakstīts. Tikmēre bijušais Lielvārdes mērs Jānis Āboliņš negrasās maksāt tik lielu sodu un pārsūdzēs tiesas lēmumu no viņa piedzīt vairāk nekā 600 tūkstoši eiro lielu valsts nodevu tā dēvētājā Lielvārdes vekseļa lietā. Āboliņš norāda, ka parakstītais dokuments bija līguma projekts. Viņš uzskata, ka darījums netika noslēgts, tāpēc arī tiesa nevarot atzīt, ka tas zaudējis spēku.

Jau ziņots, ka 2017.gada jūnijā Valsts policija par aizdomās turamām šajā procesā atzina sešas personas, piemērojot tām ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus. Aizturētas tika trīs sievietes un trīs vīrieši aizdomās par krāpšanas mēģinājumu lielā apmērā.

Aglonas novada ciematos izbūvēs jaunu apgaismojumu, ieguldot 32 tūkstoši 670 eiro. Pašvaldība īstenos projektu "Satiksmes drošības uzlabojumi Aglonas novada ielās", kas paredz cinkoto metāla balstu ar LED tipa gaismas ķermeņu uzstādīšanu. Būvdarbi paredzēti sešu Aglonas ielu posmos, Rušonas, Dzirnavu un Dārzu ielā Jaunaglonā, kā arī Priežmalā un Šķeltovā. Vienīgais iepirkuma pretendents bija SIA "RK Projekti" no Ādažu novada, kas arī ieguvis tiesības projektu īstenot.

Pabeigta reģionālā autoceļa Augšlīgatne-Skrīveri posma no Madlienas līdz autoceļam Tīnūži-Koknese pārbūve, kas izmaksāja 11,23 miljonus eiro. Darbi minētajā autoceļa posmā sākās 2017.gada augustā un to gaitā ir izbūvētas jaunas salturīgā slāņa un šķembu pamata kārtas, kam virsū ieklātas trīs kārtas asfalta. Pārbūvēts tilts pār Lobi, atjaunots tilts pār Ogri, kā arī izbūvēta lielizmēra caurteka Abzes šķērsojuma vietā. Tāpat sakārtota ūdens novades sistēma, uzlabota satiksmes drošība un atjaunotas autobusu pieturvietas. Autoceļa pārbūvi posmā no Madlienas līdz Tīnūžu-Kokneses ceļam veica AS "A.C.B.". Šī paša autoceļa posmā no Tīnūžu-Kokneses ceļa līdz Skrīveriem vēl turpinās būvdarbi, kas tiks pabeigti nākamgad. Pēc to pabeigšanas viss reģionālais autoceļš no Augšlīgatnes līdz Skrīveriem jeb no Vidzemes šosejas līdz Daugavpils šosejai būs ar asfalta segumu.

Un vēl

Latvijas valsts Simtgades svētkos - 18.novembrī - Jēkabpils pilsētas sabiedriskajā transportā visos maršrutos varēs braukt bez maksas. SIA „Jēkabpils autobusu parks” pasažieru pārvadājumu daļa informē, ka 18.novembrī pilsētas autobusi kursēs pēc svētdienas grafika. Jau ziņots, ka 18.novembrī Jēkabpilī, sākot no pulksten astoņiem rītā līdz pat vēlam vakaram, visas dienas gaitā norisināsies dažādi pasākumi. Valsts svētku dienā arī Radio1 ēterā no pulksten 12tiem līdz 17tiem darbosies Svētku studija, kurā tiešraidē skanēs gan ziņas par Latviju un Jēkabpili 100 gados, gan intervijas ar interesantiem cilvēkiem, gan reportāžas no dažādām svētku norises vietām Jēkabpilī.


Radio1 dienas ziņu apskats pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Bordāns uzskata, ka sabiedrība tika pievilta no vecu, oligarhisku partiju puses, kuras noraka valdības veidošanas procesu; Jēkabpils pašvaldības apbalvojums "Jēkabpils Goda pilsonis" šogad tiks pasniegts Aleksandram Deinim; un SIA “Jēkabpils ūdens” aicina ziņot, ja konstatē neprecizitātes no uzņēmuma saņemtajos rēķinos.

Apvienība "Attīstībai/Par!", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Jaunā Vienotība" šodien paziņojušas par vēlmi izstāties no Jaunās konservatīvās partijas vadītajām valdības veidošanas sarunām. Attīstībai/Par aicina Valsts prezidentu Raimondu Vējoni nominēt citu premjera kandidātu. Kā liecina Attīstībai/Par līdera Daniela Pavļuta vēstule apvienības biedriem, Attīstībai/Par informējusi JKP līderi Jāni Bordānu, ka apvienība ir nolēmusi apturēt sarunas par dalību Bordāna valdībā. Arī JV un VL-TB/LNNK pārstāvji pēc šodienas tikšanās apliecināja, ka ir izstājušies no JKP vadītajām valdības veidošanas sarunām.

Sabiedrība tika pievilta no vecu, oligarhisku partiju puses, jo tās norakušas valdības veidošanas procesu, preses konferencē sacīja nominētais premjera kandidāts Jānis Bordāns. Viņš kritizēja atsevišķus politiskos spēkus gan par to rīcību, gan par neiedziļināšanos Jaunās konservatīvās partijas piedāvātajā valdības deklarācijā un aprēķinos. Latvija kādu laiku būs bez "pārmaiņu valdības", žurnālistiem sacīja Bordāns, piebilstot, ka JKP jau no pirmās dienas neatlaidīgi strādājusi un sagatavojusi vairākus dokumentus, uz kā pamata varēja runāt par valdības darbiem. Vēl viens iemesls šodienas sarunu pavērsienam ir arī tas, ka, pēc vairāku partiju teiktā, tām neesot pieņemama Iekšlietu ministrijas nonākšana JKP pārziņā, apgalvoja Bordāns.

Kā ziņots, 7.novembrī Valsts prezidents nominēja Bordānu premjera amatam, vienlaikus norādot, ka, ja JKP līderim neizdosies valdību izveidot līdz 21.novembrim, viņš ir gatavs nominēt citu premjera amata kandidātu. Bordāns bija iecerējis, ka viņa veidotajā valdībā varētu būt pārstāvēti pieci politiskie spēki - JKP, "KPV LV", AP, VL-TB/LNNK un JV. Tomēr līdz pat šīsdienas rītam šiem politiskajiem spēkiem nebija izdevies vienoties par koalīcijas izveidi.

Turpinām ziņas

Jēkabpils pašvaldības apbalvojums "Jēkabpils Goda pilsonis" šogad tiks pasniegts Aleksandram Deinim, kurš bija  lggadējs  Jēkabpils  2.vidusskolas  direktors. Jau ziņots, ka viņš amatu pameta pirms šī mācību gada, apbalvojums tiks piešķirts par ieguldījumu izglītības attīstībā, sabiedrības integrēšanā un izaugsmes veicināšanā Jēkabpilī. Tāpat valsts svētkos ar pilsētas pašvaldības Goda un Atzinības rakstiem tiks sveikti 20 jēkabpilieši. Apbalvojumi tiks piešķirti par aktīvu līdzdalību atmodas laika notikumos, augsti profesionālu darbu, ieguldījumu uzņēmējdarbībā, ieguldījumu iedzīvotāju veselības aprūpē un citiem sasniegumiem.

Apbalvojumi tiks pasniegti svinīgajā pasākumā Krustpils kultūras namā 18. novembrī, kas sāksies pulksten 16.30 ar tiešo translāciju no Nacionālā teātra, kur svinīgā uzrunā iedzīvotājus sveiks Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Klātesošos uzrunās arī Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis. Pēc tam sekos kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” koncerts. Tā klarnetes solists – Ints Dālderis. Orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents – Normunds Šnē. Pasākuma turpinājumā sveiks jēkabpiliešus, kuri  snieguši ieguldījumu pilsētas attīstībā un apbalvos. Par šīs pasākuma daļas muzikālo noformējumu gādās Antra Korņejeva. Pēc svinīgā pasākuma visus, kas saņēmuši apbalvojumus tuvinieki, draugi un kolēģi varēs sveikt Krustpils kultūras nama Deju zālē.

Latvijas valsts Simtgades svētkos - 18.novembrī - Jēkabpils pilsētas sabiedriskajā transportā visos maršrutos varēs braukt bez maksas. SIA „Jēkabpils autobusu parks” pasažieru pārvadājumu daļa informē, ka 18.novembrī pilsētas autobusi kursēs pēc svētdienas grafika. Jau ziņots, ka 18.novembrī Jēkabpilī, sākot no pulksten astoņiem rītā līdz pat vēlam vakaram, visas dienas gaitā norisināsies dažādi pasākumi. Valsts svētku dienā arī Radio1 ēterā no pulksten 12tiem līdz 17tiem darbosies Svētku studija, kurā tiešraidē skanēs gan ziņas par Latviju un Jēkabpili 100 gados, gan intervijas ar interesantiem cilvēkiem, gan reportāžas no dažādām svētku norises vietām Jēkabpilī.

Un vēl

SIA ” Jēkabpils ūdens ” septembrī uzsāka maksas rēķinu piegādi. Šobrīd paralēli uzņēmumā notiek arī jaunas klientu apkalpošanas sistēmas ieviešana, lai padarītu ērtāku klientu apkalpošanu. Sakarā ar jaunās sistēmas ieviešanu, iespējams, rēķinos vai sūtījumos adresātiem ir radušās neprecizitātes. Ja klients konstatē kļūdas rēķinā vai arī ir pieteicies cita veida rēķina saņemšanai, viņu lūdz sazināties ar SIA “ Jēkabpils ūdens ” Klientu daļu zvanot pa pa tālruņiem 65232340, 29286891 vai e-pastu sarmite.cielava@jekabpilsudens.lv

Atstājiet komentāru