2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 ziņas 2017.gada 24.oktobrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2017.gada 24.oktobrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00
Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpils Vēstures muzejs aicina jauniešus uz gidu skolu; Līvānos šodien mazturīgajiem dalīs pārtikas pakas; un Krustpils pagastā šonedēļ norisinās militārās mācības.

Šodien plkst. 17.00 Jēkabpils Vēstures muzejs aicina jauniešus uz lekciju un praktisku nodarbību ciklu „Izzini Jēkabpili” – jauno gidu skolu. 2015. gada oktobrī muzejā tika uzsākts nodarbību cikls jauniešiem „Izzini Jēkabpili” – jauno gidu skola. Ik mēnesi jaunieši pulcējās Krustpils pilī, lai uzzinātu jaunu un paplašinātu zināmo informāciju par pilsētu un kultūrvēsturiskajiem objektiem, pilnveidotu prasmes uzstāties publikas priekšā. Jauno gidu skolas mērķis ir sekmēt jauniešu vēlmi iesaistīties pilsētas tūrisma dzīvē. Nodarbības vada gan muzeja darbinieki, gan dažādu nozaru speciālisti. Tikšanās notiks no oktobra līdz maijam reizi mēnesī.

Šodien no plkst.12.00-14.00 Jēkabpils Valsts ģimnāzijā notiks Veselības veicināšanas seminārs par krūts veselības jautājumiem. Tas norisināsies projektā „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Jēkabpilī”. Lektore Mārīte Andersone, praktizējoša ārste-onkoloģe. Aicināti visi interesenti.

No šodienas līdz ceturtdienai plkst. 15.00 un plkst. 17.00, kā arī piektdien, 27. oktobrī plkst. 15.00 un plkst. 19.00 Kino Mītnē, Jēkabpils Tautas namā tiks demonstrēta animācijas filma “Misija “Rieksti” 2: Trakā daba”. Filmā jautrie un astainie piedzīvojumi turpinās – šoreiz galvenajiem varoņiem ir jāapvienojas jaunā misijā, lai glābtu savas mājas. Pilsētas mērs ir nolēmis likvidēt lielo zaļo atpūtas zonu un tā vietā uzcelt atrakciju parku. Par laimi, riekstu mīļotājiem ir gatavs plāns un atliek tikai ķerties klāt pie tā izpildes. Uz filmu aicinātas ģimenes kopā ar mazajiem skatītājiem.

Turpinām ziņas

Šodien no deviņiem līdz trijiem dienā Līvānu uzņēmējdarbības atbalsta centrā, Domes ielā 3, TRŪCĪGAJĀM PERSONĀM tiks izsniegtas PĀRTIKAS PAKAS. Līdzi jāņem sociālā dienesta izziņa. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, pakas netiek izsniegtas maznodrošinātām, bet tikai trūcīgām personām.

Šodien pulksten desmitos Līvānu novada Baltajā mājā notiks bezmaksas nodarbība „Kā dzīvot mierā un harmonijā?”. Nodarbību vadīs supervizore Tatjana Vidavska-Rusnaka. Nodarbības tiek organizētas Eiropas Sociālā fonda projektā “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Līvānu novada iedzīvotājiem”.

Jersikas bibliotēkas „Rīts” foajē skatāma izstāde „No Līgām līdz Jāņiem”. Kārļa Bogdāna privātkolekcijas atklātnes un etiķetes, Jāņa Magdaļenoka, Rasas un Māras Magdaļenoku oriģināldarbi – fotogrāfijas. Ieeja – brīva. Izstāde atvērta katru darba dienu 9.00-16.00. Izstāde būs atvērta līdz 1.decembrim.

Un vēl

Krustpils pagastā šonedēļ norisinās miltārās mācības. Tās notiek apdzīvotas vietas "Lopdārzi" apkārtnē, bijušās PSRS aviācijas bāzes teritorijas tuvumā. Mācībās piedalās Nacionālo bruņoto spēku un NATO karavīri, kā arī zemessargi. Krustpils novbadā miltāro mācību laikā tiks izmantota salūtmunīcija un pirotehniskie līdzekļi, kā arī tiks veikti spridzināšanas darbi, ievērojot nepieciešamās drošības un vides aizsardzības prasības. Krustpils novada pašvaldība aicina iedzīvotājus būt saprotošiem par sagādātajām neērtībām mācību laikā.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00
Radio1 ziņās klausieties:Ģimenes ārsti ministrijas piedāvājumu nepieņem; streiks turpināsies; Nepārdala Saeimas mandātus pēc konstatētās četru balsu pirkšanas par labu "Saskaņai"; un jaunākās sinoptiķu prognozes lieina, ka naktī uz ceturtdienu Latvijas austrumu daļā uzsnigs sešus līdz astoņus centimetrus bieza sniega sega.

2018. gada valsts budžeta likumā ir iekļauta norma, kas ļaus valdībai lemt par finansiālu atbalstu ārvalstu investoru iecerētiem projektiem. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola vakar Saeimas Budžeta un finanšu komisijas sēdē skaidroja, ka šis būs līdz šim neizmantots veids, kā veicināt ārvalstu kompāniju interesi par ieguldījumiem Latvijā. Ņemot vērā, ka šis ir jauns instruments, pagaidām esot pāragri spriest, vai iespēja valdībai finansiāli atbalstīt, piemēram, infrastruktūras pielāgošanu konkrētu investoru vajadzībām, nopietni veicinās ārvalstu kompāniju interesi par Latviju, taču šādas normas esamību noteikti varēs izmantot valsts mārketingā. Jaunais finanšu instruments paredzēs iespēju sniegt atbalstu līdz 1,2 miljoniem eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Veselības ministrijas piedāvājums koplīguma vietā noslēgt memorandu, kā arī citi priekšlikumi ģimenes ārstiem nav pieņemami, tāpēc ģimenes ārstu streiks turpināsies, pagaidām gan nav zināms, kādā formā, raidījumam “Rīta panorāma” sacīja Latvijas Ģimenes ārstu biedrības valdes loceklis Pauls Princis. Tāpat ārstiem nav pieņemams ministrijas uzstādījums, ka līgumus par valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu slēgs tikai ar tiem ārstiem, kuri izmantos e-veselību. Princis uzsvēra, ka sistēma joprojām nav piemērota Latvijas apstākļiem, ir lēna, grūti izmantojama un bieži vien traucē darbu. Jau ziņots, ka ģimenes ārsti streiku sāka 3.jūlijā, atsakoties sniegt valsts apmaksātos pakalpojumus, izrakstīt darba nespējas lapas un receptes.

Turpinām ziņas

Krievijā radiostacijas "Eho Moskvi" redakcijā noticis uzbrukums programmas vadītājai Tatjanai Felgengauerei, ziņo aģentūra “Interfax”. Redakcijā ielauzies uzbrucējs ar nazi un ievainojis programmas vadītāju kaklā. Cietusī sieviete hospitalizēta. Savukārt uzbrucēju aizturēja apsardzes darbinieki. Par notikušo ziņots tiesībsargājošām iestādēm, un notikuma vietā strādā policijas darbinieki. Krievijas medijos informācija par notikušo atšķiras: uzbrucējs kā iemeslu policijai esot minējis personīgu konfliktu, tāpat tiek vēstīts, ka aizturēto pārbaudot psihiatri.

Četras uzpirktās balsis, kas 12.Saeimas vēlēšanās Latgales vēlēšanu apgabalā nodotas par “Saskaņas” sarakstu un kandidātu Andreju Elksniņu, neietekmē mandātu sadalījumu parlamentā. Tā secinājusi Centrālā vēlēšanu komisija, izskatot Latgales apgabaltiesas 20.jūnija spriedumu krimināllietā par vēlētāju balsu uzpirkšanu. CVK informēja, ka šāds lēmums pieņemts, pēc Saeimas vēlēšanu likumā noteiktās metodikas pārrēķinot 12.Saeimas vēlēšanu rezultātus Latgales vēlēšanu apgabalā. Jau ziņots, ka Latgales apgabaltiesas 20.jūnija spriedumā konstatētā četru vēlētāju uzpirkšana 12.Saeimas vēlēšanās notika Līvānu novada Rožupē, un vēlētāji tika uzpirkti ar naudu un dzeramo spirtu.

Un vēl

Naktī uz ceturtdienu Latvijas austrumu daļā uzsnigs sešus līdz astoņus centimetrus bieza sniega sega, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra jaunākā prognoze. Šīs nedēļas vidū Latvijai no rietumiem pietuvosies aktīvs ciklons, kas nesīs intensīvu snigšanu un brāzmainu vēju. Latvijas rietumus ciklons sasniegs trešdienas pēcpusdienā, Kurzemē nesot slapju sniegu un lietu. Naktī uz ceturtdienu, plašajai nokrišņu zonai virzoties tālāk, valsts austrumu daļā gaidāma pat stipra snigšana - izveidosies sešus līdz astoņus centimetrus bieza sniega sega, turklāt snigšana turpināsies arī ceturtdien dienas laikā. Autovadītājiem jābūt sevišķi uzmanīgiem, jo ceļi kļūs slideni un snigšanas laikā būs slikta redzamība.

Radio1 ziņas pulksten 12.00-13.00
Radio1 ziņās klausieties: Plāno piešķirt īpašu statusu Otrā pasaules kara dalībniekiem; Ekonomikas ministrija prasa piešķirt naudu svarīgo objektu nodrošināšanai ar alternatīvo enerģijas apgādi; un "Optibet" Hokeja līgas vicelīdere "Mogo" pastiprinājusi sastāvu ar aizsargu Mārtiņu Jakovļevu.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis varētu pēc vēlēšanām nākamā sasaukuma parlamentā atkal iesniegt priekšlikumu pārtraukt nepilsoņa statusa piešķiršanu jaundzimušajiem nepilsoņu bērniem, kuru pašreizējā Saeima noraidīja. Raimonds Vējonis šodien intervijā Latvijas Radio uzsvēra, ka nepilsonības institūts ir padomju laiku palieka un “mums jāsaka “stop!”, beidzam piešķirt nepilsoņu statusu, mums ir tikai pilsoņi – vai nu Latvijas pilsoņi, vai citu valstu pilsoņi”.
Nepilsoņa institūts bija pārejas laika jautājums, “Latvija ir moderna valsts un jāiet laikam līdzi”, norādīja Vējonis. Viņš atzina, ka šajā Saeimā vērsties ar šo priekšlikumu nav vērts, bet pēc vēlēšanām varētu būt "dubls nr.2". Vējonis izteica cerību, ka, iespējams, pēc vēlēšanām parlamentā parādīsies jaunas sejas un arī attieksmē pret šo jautājumu kaut kas mainīsies.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien otrajā lasījumā lems par īpaša statusa piešķiršanu Otrā pasaules kara dalībniekiem, kuri bija pirmskara Latvijas pilsoņi un Latvijas okupācijas laikā piedalījās bruņotās cīņās pret komunistisko vai pret nacistisko režīmu. Atbildīgās komisijas vadītāja, deputāte Inese Laizāne uzsver, ka par šī jautājuma sakārtošanu tiek runāts sen un nu tas uz deputātu galdiem nonācis likumprojekta formā. 'Statuss paredz apliecību, ka viņi piedalījušies Otrajā pasaules karā. Pašvaldībai ir iespēja atbalstīt tāpat kā līdz šim, bet ir vieglāk to darīt, ja cilvēkam ir noteikts statuss. Vairs nav jāzīlē, kādā pusē viņš ir karojis.

Turpinām ziņas

Ekonomikas ministrija prasa nākamgad piešķirt vismaz 500 tūkstoši eiro svarīgo objektu nodrošināšanai ar alternatīvo enerģijas apgādi krīzes situācijās un valsts apdraudējuma gadījumā. Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens skaidro, ka pagaidām nav piešķirts nepieciešamais finansējums starpnozaru pasākumam - tautsaimniecības mobilizācijas plāna izpildei, par kura īstenošanu ir atbildīga Ekonomikas ministrija. Pasākuma mērķis ir svarīgāko tautsaimniecības objektu nodrošināšana ar alternatīvo enerģijas apgādi krīzes situācijās un valsts apdraudējuma gadījumā. Tas nepieciešams, piemēram, slimnīcām, robežsardzei, policijas iecirkņiem un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.

No šogad Latvijas Infektoloģijas centrā izmeklētajām ērcēm 1,92% bijušas inficētas ar encefalītu. Infektoloģijas centrā šogad līdz 22.oktobrim pārbaudīta 5 tūkstoši 951 iedzīvotājiem piesūkusies ērce, no kurām kopumā 114 jeb 1,92% konstatēts ērču encefalīts. Centra uzņemšanas nodaļā pēc pacientu lūguma noņemtas tūkstots 660 ērces. Šogad no Infektoloģijas centra izrakstīti 75 pacienti, kuriem bijis ērču encefalīts, 37 pacienti, kuri ārstējušies no Laimas slimības, un pieci pacienti, kuriem bijusi ērlihioze. Savukārt aizvadītās nedēļas laikā Infektoloģijas centrā nonākuši vēl četri pacienti ar ērču encefalītu un trīs ar Laimas slimību.

Un vēl

"Optibet" Hokeja līgas vicelīdere "Mogo" pastiprinājusi sastāvu ar aizsargu Mārtiņu Jakovļevu. Viņš iepriekšējo sezonu iesāka Polijas augstākās līgas komandā Katovices GKS, bet oktobra beigās pievienojās "Donbass" vienībai, ar kuru kļuva par Ukrainas čempionu. Polijā pašlaik 26 gadus vecais Jakovļevs 11 cīņās nopelnīja tikai divus rezultativitātes punktus, bet Ukrainā 28 mačos guva septiņus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles. Jēkabpilī dzimušais Jakovļevs līdz 2012.gadam spēlēja savā dzimtenē, bet nākamo sezonu pavadīja Somijas pēc spēka otrās līgas - "Mestis" - komandā Joensū "Jokipojat", uz kuru viņu bija izīrējusi Kontinentālās hokeja līgas komanda Rīgas "Dinamo". Pēc tam aizsargs spēlējis Itālijā, Krievijā, Kazahstānā, Slovākijā, Polijā un Ukrainā.

Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Rīt Ārlietu ministrijā parakstīs Latvijas un Krievijas valsts robežas noteikšanas gala dokumentus; "Latvenergo" ziedojusi 150 tūkstoši eiro sociālās palīdzības veicināšanai Latvijā; un Eksperti atzīst, ka ļaunprātīgs darbinieks ir sliktāks par jebkuru kiberuzbrukumu.

Noslēdzot vairāk nekā 8 gadu darbu, rīt Ārlietu ministrijā parakstīs Latvijas un Krievijas valsts robežas demarkācijas jeb noteikšanas gala dokumentus. Eksperti norāda, ka darbs pie robežas noteikšanas prasīja ilgu laiku, jo runa bijusi par katru metru. Latvijas - Krievijas robežlīguma noslēgšana un ratifikācijas bija ilgi gatavots notikums, un pēc tā noslēgšanas robežas demarkācija sākās 2009.gadā. Uz Latvijas-Krievijas robežas, kuras kopējais garums ir 283,6 kilometri, ir izvietotas 648 robežzīmes. Kad demarkācijas dokumentus apstiprinās abu valstu valdības un pēc savstarpējas notu apmaiņas robežas demarkācijas process būs pabeigts.

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma trīs izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu, vienu uz glābšanas darbiem, bet viens no izsaukumiem bija maldinājums. Vakar ap pulksten trijiem dienā ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Viesītes novada Elkšņu pagastu, kur, kā liecināja saņemtā informācija, cilvēkam virsū ir uzkritis koks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka apmēram 80 gadus vecam vīrietim, kurš bija zāģējis koku, tas ir uzkritis virsū uz kājas. Ugunsdzēsēji glābēji vīrieti atbrīvoja un nodeva Neliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Kopumā pagājušajā diennaktī visā Latvijā glābšanas dienests saņēma 39 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet 7 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Turpinām ziņas

"Latvenergo" ziedojusi 150 tūkstoši eiro sociālās palīdzības veicināšanai Latvijā un attiecīgo summu sadalīs projektu konkursā biedrībām un nodibinājumiem. Vakar izsludināts sociālās jomas projektu konkurss biedrībām un nodibinājumiem Latvijā. Atbalstam sociālās palīdzības veicināšanai pieejami 150 tūkstoši eiro divās prioritārajās jomās: palīdzība bērniem un pieaugušajiem ar īpašām vajadzībām; palīdzība sociāli mazaizsargātām sabiedrības grupām. Projektus var iesniegt biedrības un nodibinājumi, kuru mērķi un darbība ir vērsti uz sabiedriska labuma jautājumu risināšanu sociālajā jomā un organizācija ir reģistrēta sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā vai tai ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Atbalsts vienam projektam - līdz 35 tūkstoši eiro. Pieteikšanās konkursā notiek līdz 21.novembrim.

Daugavpilī, 26.oktobrī Marka Rotko mākslas centrā notiks Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.-2014.gada plānošanas perioda korekcijas dienestu programmas noslēguma konference, kurā izvērtēs piecu gadu periodā paveikto korekcijas dienestu sistēmā. Programmā īstenoti trīs būtiski projekti, tajos ar Norvēģijas finansiālu atbalstu izdevies ieviest Latvijā pilnībā jaunas un līdz šim nebijušas izmaiņas kriminālsodu politikā un korekcijas dienestu sistēmā kopumā. Konferencē eksperti no Norvēģijas, Ukrainas, Lietuvas, Polijas, Čehijas, Bulgārijas un Igaunijas dalīsies pieredzē par paveikto un liks pamatus kopīgai sadarībai nākamajā Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada plānošanas periodā.

Un vēl

Lai novērstu ļaunprātīgu darbinieku radītās nevēlamās sekas uzņēmuma informācijas tehnoloģiju resursiem un atgriestos pie normāla darba, vidēji nepieciešamas 50 dienas, kamēr citu kiberuzbrukumu seku novēršanas laiks ir vismaz divas reizes īsāks, tā notiekošajā kiberdrošības konference "DSS ITSEC 2017" sacīja IT uzņēmuma "Accenture" Latvijas filiāles pārstāvis Intars Garbovskis. Atsaucoties uz "Accenture" kiberdrošības pētījumu, kura laikā tika veiktas 2 tūkstoši 182 intervijas vairākās pasaules valstīs, Garbovskis sacīja, ka otrajā vietā ir uzbrukumi ar izspiedējvīrusiem, kuru seku novēršana uzņēmumiem prasa vidēji 23 dienas, bet trešajā vietā ir tiešsaistes uzbrukumi - to seku novēršana prasa vidēji 22 dienas. Pikšķerēšanas un sociālās inženierijas uzbrukumi pie normāla darba režīma uzņēmumiem ļauj atgriezties pēc vidēji 20 dienām, nozagtas ierīces - pēc 15 dienām, bet ļaunprogrammatūra - pēc sešām dienām.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: izsludināts konkurss uz SIA “Jēkabpils ūdens” vadītāja vietu; Eiropas komisija piešķirs naudu pilsētām, kas vēlas pārveidot vidi tā, lai apgrūtinātu teroraktu veikšanu ar smagajām automašīnām; un vēl kāda sēru ziņa - Mūžībā aizgājis žurnālists, sabiedriskais darbinieks un dzejnieks Aleksandrs Kalniņš.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis kā pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvis izsludinājis konkursu uz SIA "Jēkabpils ūdens" valdes locekļa amatu. Sarunā ar Radio1 Raivis Ragainis sacīja, ka kokurss izludināts, jo pašreizējam uzņēmuma vadītājam Elmāram Užulim līguma termiņš ar pašvaldību beidzas decembrī. Tā kā Jēkabpils domes jaunās vadības nostāja ir līguma termiņam noslēdzoties, rīkot konkursu uz amata vietu, izsludināts konkurss laicīgi, lai līdz noteiktajam termiņam būtu zināms jaunais uzņēmuma vadītājs. Konkursā, līdzvērtīgi r citiem pretendentiem aicināts piedalīties arī pašreizējais uzņēmuma vadītājs. Jau ziņots, ka līdzīgi konkursi uz amata vietām tika izsludināta SIA “Vidusdaugavas SPAAO”, SIA “JK Namu pārvalde” un SIA “Jēkabpils siltumtīkli”. Konkursā uz namu pārvaldes priekšnieka amtu uzvarēja Ainars Vasilis, savukārt konkursu uz vadītāja vietām SIA “Vidusdaugavas SPAAO” un SIA “Jēkabpils siltumtīkli” rezultāti būs zināmi šīs nedēļas laikā. Plašāk par izsludinātā konkursa uz Jēkabpils ūdens” vadītāja vietu nosacījumiem, lasiet portālā radio1.lv.

"3+ Ģimenes kartes" turpmāk izsniegs arī bērniem un jauniešiem, kas mācās, paredz šodien valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos "Valsts atbalsta programmas "Latvijas Goda ģimenes apliecība "3+ Ģimenes karte"". Kā informē Labklājības ministrija, turpmāk vecākam būs tiesības lūgt minēto karti piešķirt arī bērniem, kuri ir sasnieguši septiņu gadu vecumu un pilngadīgajām personām, kas turpina iegūt izglītību, bet vēl nav sasnieguši 24 gadu vecumu. Vienlaikus noteikts, ka bērns, lietojot "3+ Ģimenes karti", personu apliecinoša dokumenta vietā var uzrādīt skolēna apliecību. Kartes izsniedz Sabiedrības integrācijas fonds.

Turpinām ziņas

Eiropas Savienībā ierobežos iespēju kompānijām nosūtīt darbiniekus uz citām dalībvalstīm un izvairīties no augstāku sociālo nodokļu maksāšanas. Vienošanos par izmaiņām tā dēvētajā “pārsūtīto darbinieku direktīvā” vakar panāca bloka dalībvalstu nodarbinātības lietu ministri. Eiropas Komisija rosināja mainīt darbinieku direktīvu, lai nodrošinātu vienādu darba samaksu par līdzīgu darbu vienā vietā. Eiropas Komisija iepriekš rosināja tā dēvētajiem pārsūtītajiem darbiniekiem ļaut strādāt ārvalstīs divus gadus, bet pēc vairāku dalībvalstu iebildēm šis termiņš tika saīsināts uz pusi. Viens no aktīvākajiem direktīvas kritiķiem bija Francijas prezidents Emanuels Makrons, savukārt pret izmaiņām iestājās Latvijas, Lietuvas, Polijas un Ungārijas ministri. Lai direktīva stātos spēkā, tās vēl jāapstiprina Eiropas Parlamentam.

Eiropas Komisija ir paredzējusi papildu līdzekļus Eiropas pilsētām, kas vēlētos pārveidot vidi tā, lai apgrūtinātu teroraktu veikšanu ar smagajām automašīnām. Šādus uzbrukumus ar lieliem upuriem piedzīvojušas vairākas Eiropas pilsētas – Nica, Londona, Stokholma, Berlīne, Barselona. Daudzviet Eiropā publiskas vietas cenšas dažādi ierobežot un padarīt autotransportam nepieejamas, taču arī Eiropas Savienība no savas puses vēlas palīdzēt. Vairāk nekā 100 miljoni eiro – tik lielu summu Brisele ir paredzējusi atvēlēt nākamgad cīņai pret terorismu, tajā skaitā palīdzībai Eiropas pilsētām, kas vēlētos pasargāt savas vēsturiskās un populārākās vietas, kas tūristus pievelk kā magnēts un kas būtu iekārojamas teroristiem. Naudu, kas ir paredzēta drošības nolūkiem, dalībvalstis varēs apgūt projektu veidā sadarbībā ar Eiropas Komisiju.

Un vēl

Agrā otrdienas rītā, 24.oktobrī plkst. 4.00 Jēkabpils slimnīcā, pēc smagas slimības, mūžībā aizgājis Jēkabpilī pazīstamais žurnālists, sabiedriskais darbinieks un dzejnieks Aleksandrs Kalniņš. Viņš strādājis laikrakstā “Brīvā Daugava”, Jēkabpils Radio1 ziņu dienestā, Radio SWH Jēkabpils studijas ziņu dienestā, sadarbojies ar Vidusdaugavas televīziju, pēdējos gados aktīvi darbojies nevalstisko organizāciju sektorā, bijis sabiedrisko attiecību konsultants. Aleksandru jēkabpilieši pazina kā aktīvu sabiedrisko darbinieku, viņš ir biedrības “Dialogs Plus” dibinātājs un valdes loceklis, Jēkabpils NVO resursu centra valdes loceklis. Darbojies vairākos sabiedriski nozīmīgos projektos, aktualizējis un meklējis risinājumu nabadzības un sociālās atstumtības problēmai, strādājis dažādos projektos ar jaunatni. Savukārt brīvajā laikā Aleksandrs Kalniņš rakstīja dzeju. Jēkabpils Radio1 kolektīvs izsaka visdziļāko līdzjūtību Aleksandra Kalniņa tuviniekiem.

Atstājiet komentāru