2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpils radio1 ziņas 2014. gada 6. augustā

Jēkabpils radio1 ziņas 2014. gada 6. augustā

Radio1 ziņas 7.00 -8.00
Radio1 ziņās klausieties: Uz kādām sacensībām šodien dodas Reinis Nitišs? Kuri atzīti par aizritējušās sezonas labākajiem aktieriem Latvijas Nacionālajā teātrī? Un Labklājības ministrija noslēgusi darbu pie minimo ienākumu apjoma noteikšanas.
Šodien, agri no rīta Reinis Nitišs dodas uz Kanādu, kur piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu (pēc Latvijas laika) norisināsies Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) septītais posms. Šobrīd sezona ir pusē - notikuši seši Pasaules RX posmi, no kuriem visos sešos Reinis Nitišs iekļuvis sacensību pusfinālā, tādējādi ierindojoties starp 12 ātrākajiem Pasaules RX dalībniekiem. Vēl vairāk, četras reizes Nitišs sasniedzis sacensību finālus, no kurām trīs reizes kāpis uz goda pjedestāla, tajā skaitā izcīnot vēsturisku uzvaru sacensībās Norvēģijā. Nitišs šobrīd iekrājis 122 punktus un uz Pasaules RX septīto posmu Kanādā, norisināsies kā otrais ātrākais čempionāta dalībnieks, par trim punktiem atpaliekot no līdera Petera Solberga, bet par pieciem punktiem apsteidzot trešajā vietā esošo Tomasu Heikinenu.
 
Rīgā sākas vērienīgākais starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas notikums Baltijā''RE RE RĪGA''. Festivāls notiks jau otro gadu un ilgs līdz 9. augustam, pulcējot vairāk nekā 60 māksliniekus no 12 valstīm. Centrālās norises vietas būs Rīgas Kongresu Nama zāles un laukums, kā arī Esplanāde. Vairākas izrādes notiks arī atsevišķi izziņotās vietās pilsētas centrā. Šogad būs daudzveidīgu brīvdabas izrāžu programmu, kurā būs akrobātika, ielu teātris, kā arī pasaules mūzikas koncerti.

Labklājības ministrija (LM) noslēgusi darbu pie minimālā ienākuma līmeņa noteikšanas, kas būs atšķirīgs dažādām iedzīvotāju grupām, informē ministrija. Mēneša iztikas summu ministrija vēl neatklāj. Šodien ministrija sasaukusi preses konferenci, lai informētu par izstrādāto koncepciju par minimālā ienākuma līmeni. Pēc tā noteikšanas uz tā pamata tālāk balstīs atbalsta mehānismu izstrādi iedzīvotājiem, ņemot vērā gan valsts, gan pašvaldību sniegto atbalstu, kā arī nodokļu sistēmu.
 
Mazumtirdzniecības apjoms Latvijā šā gada jūnijā, salīdzinot ar pagājušā gada mēnesi, palielinājies par 2,8%, kas ir astotais lielākais kāpums no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm. Lielākais mazumtirdzniecības apjoma pieaugums reģistrēts Luksemburgā. Tikmēr mazumtirdzniecības apjoma samazinājums gada salīdzinājumā reģistrēts Slovēnijā, Somijā un Maltā, Polijā un Dānijā. Lietuvā mazumtirdzniecības apjoms jūnijā gada griezumā palielinājies ar 2,4%.Visās ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums jūnijā, palielinājās par 2,5%, bet eirozonā reģistrēts kāpums 2,4% apmērā.
 
Turpinām ziņas
 
Vakardien Latvijas Nacionālais teātris, sākot 96.teātra sezonu, tradicionāli sveica pagājušās sezonas labākos aktierus - Lāsmu Kugrēnu un Ivars Kļavinsku. Kugrēnai par Helēnas Alvingas lomu izrādē "Spoki" pasniegts Elzas Radziņas kulons, savukārt Kļavinskim par lomu izrādē "Satisfakcija" un Alena lomu izrādē "Laiks un Konveju ģimene" pasniegts Kārļa Sebra gredzens. Teātra direktors Ojārs Rubenis stāsta, ka aizvadītajā sezonā teātrī nospēlēta 551 izrāde un teātri apmeklējuši apmēram 170 tūkstoš skatītāji. Skatītākā izrāde Lielajā zālē bijusi Elmāra Seņkova izrāde "Sarkangalvīte un vilks", Aktieru zālē - Seņkova "Meitenes", bet LMT Jaunajā zālē - Vladislava Nastavševa iestudējums "Vecene".
 
Pie Ukrainas robežas Krievija izvietojusi bruņotos spēkus apmēram 45 tūkstošu cilvēku apmērā, kā arī iespaidīgu kara tehniku, otrdien paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības padomes preses centra vadītājs Andrijs Lisenko. Viņš stāsta, ka kopējais pie Krievijas un Ukrainas robežas novietoto Krievijas bruņoto spēku apakšvienību un Krievijas Iekšlietu ministrijas karavīru skaits ir apmēram 45 tūkstoši, 160 tanki, līdz 1360 bruņotas kaujas automašīnas, 350 artilērijas sistēmas, 130 reaktīvo zalvju sistēmas, 192 kaujas lidmašīnas un 137 triecienhelikopteri.
 
Un vēl
 
Labklājības ministrija (LM) noslēgusi darbu pie minimālā ienākuma līmeņa noteikšanas, kas būs atšķirīgs dažādām iedzīvotāju grupām, informē ministrija. Mēneša iztikas summu ministrija vēl neatklāj. Šodien ministrija sasaukusi preses konferenci, lai informētu par izstrādāto koncepciju par minimālā ienākuma līmeni. Pēc tā noteikšanas uz tā pamata tālāk balstīs atbalsta mehānismu izstrādi iedzīvotājiem, ņemot vērā gan valsts, gan pašvaldību sniegto atbalstu, kā arī nodokļu sistēmu.
 
Radio1 ziņas pulksten 09.00-10.00
Radio1 ziņās klausieties: Cikos šodien notiek Jēkabpils iedzīvotāju sanāksme par jaunajiem ūdens tarifiem? Kas mēģinās mainīt jauno likumu par tautas nobalsošanu? Un Valmierā aizturēti vandāļi, kas izdemolēja deviņas pieturas pilsētā.

Šodien, pulksten 12.00 Jēkabpils Tautas namā notiks sanāksme par ūdenssaimniecības tarifu projektu. Tajā aicināti piedalīties pilsētas iedzīvotāji. SIA "Jēkabpils ūdens" pilnvarotais pārstāvis iepazīstinās ar plānotā ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projektu un tā ekonomisko pamatojumu. Ikviens varēs uzdot jautājumus, izteikt savus priekšlikumus un risinājumus par iecerētajiem tarifiem.
Sāksies Zilānu ielas būvdarbi, informē SIA ''Saldus ceļinieks''. Darbības zona būs no jaunā rotācijas apļa pie tilta līdz Kalnu un Ogres ielām. Apvedceļš braucot no Daugavpils puses ir J.Raiņa iela - Kurzemes iela, No Madonas puses tā ir Ventas iela - Kurzemes iela un virzoties no Rīgas līdzīgi. Plānots, ka darbi tiks paveikti līdz 30.septembrim. Shēma apskatāma radio1.lv mājas lapā.
 
Vakardien Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja rīkojumu par tirdzniecības un sadarbības ierobežošanu ar valstīm, kas ieviesušas ekonomiskās sankcijas pret Krieviju. Putina rīkojums paredz uz gadu "aizliegt vai ierobežot'' noteiktu lauksaimniecības produktu, izejmateriālu un ražojumu ievešanu. Oficiālie statistikas dati liecina, ka Krievija importē aptuveni trešo daļu no patērētās pārtikas. Lielākoties importu veido produkti no bijušajām komunistiskajām valstīm.
 
Turpinām ziņas
 
Vakardien Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrajā kārtā izstājās no Toronto "Masters" sērijas turnīra. Mačā Gulbis piekāpās francūzim Žiljēnam Beneto, kurš ATP rangā ir 47.vietā. Tā bija tenisistu trešā tikšanās laukumā. Gulbis francūzi nav uzvarējis ne reizi.
 
Vakar Centrālā vēlēšanu komisija parakstu vākšanai reģistrēja likumprojektu, kas paredz atcelt ierobežojumus likumā par tautas nobalsošanu, kas ierosina referendumu. Lēmums nozīmē, ka biedrība "Atvērtās pārvaldības partnerība Latvijā" var uzsākt vēlētāju parakstu vākšanu. Projekts paredz atcelt ieviestos ierobežojumus. Biedrība uzskata, ka tas ir ierobežojums tautas tiesībām. Viņiem jāsavāc aptuveni 150 000 paraksti, lai mainītu likumu.
 
Un vēl
 
Valmieras kriminālpolicijas darbinieki aizturējuši četrus vīriešus, pilsētas vietējos iedzīvotājus aizdomās par sabiedriskā transporta pieturu demolēšanu. Daļa no aizturētajiem jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā. Kā ziņots, pieturas tika izdemolētas piektdien, 25.jūlija vakarā, tika izsisti stikli deviņām sabiedriskā transporta pieturam. Policijā iesākts kriminālprocess par mantas tīšu bojāšanu. Aizturētie snieguši paskaidrojumus. Tiek turpināta pirmstiesas izmeklēšana.
 
Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Kāds ir jaunais Labklājības ministrijas noteiktais minimālais ienākumu līmenis? Cik kandidātu un sarakstu pieteikts uz 12. Saeimas vēlēšanām? Un kāpēc vēl joprojām nav zināms, kur notiks Eirovīzija?
 
Āfrikas cūku mēra vīruss šobrīd kopumā konstatēts 45 mežacūkām, kā arī vairāk nekā 400 mājas cūkām 25 saimniecībās, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis. Mežacūkām ĀCM konstatēts trīs novados - divos novados Latgalē un vienā Vidzemē. Tikpat lielā teritorijā konstatēta arī mājas cūku saslimšana .Balodis norādīja, ka sāktas pārrunas ar mājas cūku turētājiem par lopu iespējamo izkaušanu.
 
Labklājības ministrijas jaunais aprēķinātais minimālā ienākuma līmenis ir 129 eiro vienam ģimenes loceklim, šodien intervijā Latvijas Radio sacīja labklājības ministrs Uldis Augulis. Saskaņā ar LM izstrādāto koncepciju šāds minimālais ienākumu līmenis jānodrošina ikvienam iedzīvotājam. Kā skaidroja Augulis, noteikt jaunu līmeni bijis nepieciešams, jo līdzšinējie nebija sociāli ekonomiski pamatoti. LM minimālo ienākuma līmeni aprēķinājusi, ņemot vērā esošo ekonomikas situāciju. Koncepcijas ieviešana nav paredzēta uzreiz, bet no 2017.gada. Iespējams, ka pašreiz aprēķinātā summa ik gadu mainīsies, visticamāk, pieaugs.
 
Pēc Krievijas ierosinājuma sasauktā ANO Drošības padomes sēdē trešdienas rītā, lai «pieņemtu steidzamus kopīgus pasākumus humānās palīdzības sniegšanai Ukrainas austrumu iedzīvotājiem» neviena no valstīm nav atbalstījusi Krievijas ierosinājumus un tā vietā tieši norādīja uz Krievijas darbībām kā problēmas cēloni. Krievijas vēstnieks ANO Vitālijs Čurkins sēdē uzstāja, lai uz Ukrainas austrumiem tika nosūtīta Krievijas humānā palīdzība Sarkanā Krusta pārstāvju pavadībā. Taču Ukrainas pārstāvis ANO Oleksandrs Pavļičenko norādīja, ka Ukraina pilnībā izpilda sociālos pienākumus pret Luhanskas un Doņeckas iedzīvotājiem, valstī nav humānās krīzes, valdība ir spējīga tikt galā ar situāciju un tiek galā. Krievija varētu to visu pārtraukt, apturot savu ieroču plūsmu, norādīja ASV pārstāvis.
 
Turpinām ziņas
 
Vakardien noslēgusies deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 12.Saeimas vēlēšanām, un tām kopumā pieteikti 13 kandidātu saraksti, kas ir tikpat daudz, cik uz iepriekšējām parlamenta vēlēšanām. Uz 12.Saeimas deputātu vietām pretendē 1156 kandidāti. Procentuāli no pieteiktajiem 12.Saeimas deputātu amata kandidātiem 67,1% ir vīrieši, bet 32,9% - sievietes. Deputātu kandidātu vidū viskuplāk pārstāvēti no 41 līdz 50 gadus veci cilvēki. Visjaunākajam kandidātam ir 21 gads. Visvecākajam vēlēšanu dienā būs 80 gadi. 12.Saeimas deputātu kandidātu vidējais vecums ir 45 gadi. Var novērot, ka pieaudzis kandidātu skaits, kam ir augstākā izglītība.
 
Vēl joprojām nav skaidrs, kurā Austrijas pilsētā norisināsies Eirovīzija, jo konkursu vēlas rīkot vairākas pilsētās, kuras pārstāv dažādas politiskās partijas. Austrijas sabiedriskās televīzijas kanāls ORF solīja paziņot norises vietu jūlija beigās, taču mediji norāda, ka politiskām domstarpības liegušas jautājumu laicīgi izlemt. Eirovīziju rīkot pieteikušās trīs pilsētas - Vīne, Grāca un Insbruka.
 
Un vēl
 
Latvija, Lietuva un Igaunija ir gatavas atzīt tā sauktās Doņeckas un Luhanskas tautas republikas par teroristiskām organizācijām, Kijevā paziņojuši Baltijas valstu diplomāti. Ukrainas Ģenerālprokuratūra jau 16.maijā abas ''republikas'' atzina par teroristiskām organizācijām. Pagājušajā nedēļā 19 ASV republikāņu senatori pieprasīja ASV prezidentam Barakam Obamam abus veidojumus atzīt par teroristiskām organizācijām un iekļaut tās ''melnajā sarakstā''. Rīt, ceturtdien prezidentam tika nosūtīta vēstule ar šo pieprasījumu.
 
Radio1 ziņas pulksten 13.00 – 14.00 -15.00
Radio1 ziņās klausieties: Kādu pasākumu šodien atklās Daugavpils Rotko centrā? Vai Kaļiņgrada nopietni apņēmusies atdalīties no Krievijas? Un cik karstuma rekordi pēdējās dienās laboti Latvijā?

Labklājības ministrijas jaunais aprēķinātais minimālā ienākuma līmenis ir 129 eiro vienam ģimenes loceklim. Saskaņā ar ministrijas izstrādāto koncepciju tas jānodrošina no pašvaldības vai valsts budžeta. Minimālo ienākumu līmeni izmantos, rēķinot, piemēram, minimālos pabalstus, nosakot ienākumu neapliekamo minimumu, kā arī dažādu pabalstu apmēru. Savus viedokļus par tā izmaiņām izteica Viktors, Dzintra, Ausma, Ņina un Dzintra. Kā jau tika ziņots, šāds minimālais ienākums tiks ieviests 2017. gadā.
 
Un turpinām ziņas
 
Šodien Daugavpils Rotko centrā svinīgo atklāšanu piedzīvo otrais Starptautiskais mākslas simpozijs "LANDescape". Keramikas simpozijam aicina 16 māksliniekus no 10 valstīm radīt laboratoriju ekseprimentiem un pieredzes apmaiņai dažādās keramikas apdedzināšanas tehnoloģijās. Laboratorijā strādās mākslinieki no Latvijas, Baltkrievijas, Krievijas, Polijas, Čehijas, Luksemburgas, Rumānijas, Turcijas, Gruzijas un Pakistānas.
 
Laikā kad Ukrainā daļa reģionu un pilsētu vēlas kļūt par republiku vai pievienoties Krievijai, kad Kaļiņgrada vēlas atdalīties. Kaļiņingradas iedzīvotājiem acīmredzot ideja par "tautas republiku" iepatikusies, jo viņi jau sākuši veikt mītiņus par atdalīšanos no Krievijas un izplatīt pilsētā iespējamo jaunās valsts karogu - par fonu izmantots Lietuvas karogs. Arī agrāk un mazākos apmēros Kaļiņingradā bijusi aktuāla ideja par neatkarību - tolaik par valsts karogu izvēlēts bija Prūsijas karogs.
 
Un vēl
 
3.-5. augustā Latvijā laboti vairāk nekā 50 karstuma rekordi, bet šogad kopumā pārspēti jau vairāk nekā 200 maksimālās gaisa temperatūras rekordi, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. 3. un 4. augusts Kurzemes lielākajā daļā bija līdz šim karstākās dienas novērojumu vēsturē. 3.augusta karstuma rekords krita 16 novērojumu stacijās visos Latvijas reģionos, arī 4.augustā bija 16 jauni šā datuma rekordi, 5.augustā - vēl seši. Sasniegts arī jauns 3., 4. un 5. augusta rekords visas valsts mērogā. Tāpat reģistrēts jauns augusta pirmās dekādes, visa mēneša un visa gada karstuma rekords Latvijā. Pirms šā karstuma viļņa Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē bija apstiprināts tikai viens gadījums, kad gaisa temperatūra pārsniegusi +36 grādu atzīmi, - 1943.gada 4.augustā Daugavpilī. Šogad divu dienu laikā šī atzīme pārsniegts trīs reizes - 3. un 4. augustā Ventspils ostā, kā arī 4.augustā Rucavā
 
Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00
 
Vakar Madonas novada Jaunkalsnavā mežā atrastas piecas beigtas mežacūkas. Paņemti paraugi no bojā gājušajiem dzīvniekiem laboratoriskai analīzei, lai noteiktu nāves cēloni. Sarunā ar Radio1.lv Pārtikas un veterinārā dienesta Austrumvidzemes pārvaldes vadītāja Indra Tomiņa sacīja, ka šobrīd nevar apgalvot, ka dzīvnieki būtu krituši no Āfrikas cūku mēra (ĀCM). Analīžu rezultāti būs zināmi jau tuvākajā laikā. Jaunākajām ziņām sekot var ziņu portālā radio1.lv
 
Pirmdien, Rugāju novadā kāds jauns vīrietis draudēja ar ierocim līdzīgu priekšmetu un nodarīja miesas bojājumus vecai kundzei, pēc tam nolaupīja viņas automašīnu un piespieda sievieti doties līdzi. Gulbenes novadā viņai izdevās atbrīvoties, bet noziedznieks turpināja ceļu nezināmā virzienā. No ļaundara atbrīvojusies cietusī kundze vērsās policijā. Noziedzieks tika atrasts tajā pašā dienā līdz ar nolaupīto automašīnu.
 
Turpinoties projekta „Kurzemes un Vienības ielu rekonstrukcija un Brīvības – Neretas ielu krustojuma rekonstrukcija" darbiem, SIA „Saldus ceļinieks" pārstāvji informē, ka no 7.augusta plānots uzsākt Zīlānu ielas būvdarbus. Darbi tiks paveikti līdz 30.septembrim. Būvdarbu zona būs no jaunā rotācijas apļa pie tilta līdz Kalnu ielai un līdz Ogres ielai. Apbraucamais ceļš braucot no Daugavpils puses ir J.Raiņa iela – Kurzemes iela, no Madonas puses Ventas iela – Kurzemes iela un, virzoties no Rīgas puses, apbraucamie ceļi ir pretējā virzienā iepriekš nosauktajiem. Shēmu iespējams apskatīt radio1.lv ziņu portālā.
 
Turpinām ar ziņām
 
Par pirmo Lielvārdes vēstneša stipendiātu, kurš saņem naudas balvu 1000 eiro apmērā, ir izvēlēts maizes cepējs no Lielvārdes Valts Ruiss, kura ceptās maizes kā ciemakukulis ir ceļojušas uz Vāciju, Lielbritāniju, Īriju, Beļģiju, Nīderlandi un citām pasaules valstīm. Projekta mērķis ir popularizēt senas latviešu tradīcijas, un Lielvārdes pilsēta tika izvēlēta simboliski, ņemot vērā tās gadsimtiem ilgo amatniecības vēsturi, tostarp alus darīšanā. Stipendijai varēja pieteikt ikvienu, kas sniedzis vērtīgu artavu Lielvārdes vārda un pilsētas senā mantojuma saglabāšanā un popularizēšanā pēdējā gada laikā.
 
Noslēdzoties konkursam par Daugavas krastu nostiprināšanu Likteņdārzā, jau šosezon tiks sākti Daugavas krastu nostiprināšanas darbi. Šis būs pirmais valsts tiešais ieguldījums Likteņdārzā, kas par tautas saziedotajiem līdzekļiem top kā dāvana Latvijai 100. dzimšanas dienā. Valsts SIA „Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra" izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā par uzvarētāju atzīta un darbus apmēram 200 tūkstoš eiro apjomā veiks SIA „Jēkabpils PMK". Daugavas krasta stiprināšana Likteņdārzā nepieciešama divās vietās - amfiteātra un laivu piestātnes zonā. Plašāk par to radio1.lv ziņu portālā.
 
Un vēl
 
Vakar ar apjomīgu 1941. gada masu deportāciju inscenējumu Tukuma novada Bikstu stacijā sākas režisora Viestura Kairiša spēlfilmas „Melānijas hronika" nākamais filmēšanas posms. Filma tiek veidota pēc rakstnieces Melānijas Vanagas darba „Veļupes krastā" autobiogrāfijas un ir viens no spilgtākajiem staļinisma deportāciju laika notikumu aprakstiem latviešu literatūrā. Filmēšana ilgs visu augustu, un atbilstoši scenārijamnotiks gan Tukuma novada Bikstu stacijā, gan Rīgā, gan Pasienē un Pildā. Šajā posmā filmas uzņemšanā piedalīsies vairāki Rīgas, Bikstu un Ludzas novada iedzīvotāji. Kairiša darbs ir nozīmīgs darbs Latvijas kino, jo tas iecerēts kā liela mēroga un tematikas darbs, kas piesaistīs jauniešu auditoriju.
 
Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Vai ''Alus maratons'' aicina sabiedrību uz nodzeršanos? Kā aizvadīts BK ''Jēkabpils'' pirmais treniņš? Un Rumānijas pilsoņi Amatas novadā nelikumīgi tirgo motorzāģus.
 
Veselības ministrija pauž sašutumu par Rīgas svētku laikā plānoto «Alus maratonu». Ministrija aicina pašvaldību neatbalstīt šāda pasākuma norisi, jo tas grauj Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas reputāciju.Arī Latvijas Ārstu biedrība kritizējusi maratonu un vērsusies vairākās institūcijās, aicinot izvērtēt pasākuma likumību un ētiskos aspektus. Rīgas pašvaldība norāda, ka biedrības «Alus brālība» rīkotais pasākums nav ne oficiāli pieteikts, ne atļauts.
 
Vakar BK "Jēkabpils" aizvadīja pirmo treniņu, gatavojoties jaunajai sezonai Latvijas Basketbola līgā un Baltijas Basketbola līgā. Tas notika septiņu spēlētāju sastāvā ar Rinaldu Sirsniņu, Oskaru Virsi, Andreju Šeļakovu, Pāvelu Veselovu, Mārtiņu Kravčenko, Jāni Pozņaku. Tāpat komandā atgriezies Mikus Sokolovs. Turpmāk trenera asistenta pienākumus pildīs bijušais Latvijas Universitātes sieviešu komandas galvenais treneris Rūdolfs Rozītis.
 
Tāpat Amatas novada, Drabešu pagastā divi Rumānijas pilsoņi garāmgājējiem piedāvājuši iegādāties motorzāģus. Vīrieši tos piedāvāja par 100 eiro. Precēm nav bijuši izcelsmi apliecinoši dokumenti. Policijas aicinājums ir neiegādāties preces, kas tiek piedāvātas nelikumīgā veidā. Pieredze liecina, ka par lētāku cenu iespējams iegūt nekvalitatīvu preci, kam nav garantijas un iespējas to atdot tirgotājam.
 
Turpinām ziņas
 
Krievijā policijas darbinieki likuši izģērbties vietējās futbola spēles līdzjutējām, vēsta ārvalstu masu mediji. Incidents noticis Kazaņā pirms mača starp vietējo "Rubin" un Maskavas "Spartak". Līdzjutējām nācās novilkt virsdrēbes un apakšveļu. "Spartak" līdzjutēja Jekaterina Stepanova kopīgi ar juristiem iesniedza prasību tiesā par necilvēcisku izturēšanos un cilvēktiesību pārkāpumiem. Tuvākā laikā līdzīgu prasību plāno iesniegt arī "Spartak". 2018. gadā Kazaņā norisināsies Pasaules kausa finālturnīra spēles.
 
Šogad Latvijas bruņoto spēku dalība četrās starptautiskajās operācijās un misijās izmaksās aptuveni 21 miljonu eiro, apliecina Aizsardzības ministrijas informācija. Starptautiskā drošības operācijā Afganistānā šogad izmaksās aptuveni 18 miljonus eiro. Patlaban Latvijas karavīri turpina pildīt dienesta pienākumus starptautiskajā drošības operācijā Afganistānā, nodrošinot karavīru apmācību.
 
Un vēl
 
Vakardien Japāna pieminēja 69. gadadienu kopš ASV nomestās atombumbas sprādziena Hirosimas pilsētā. To apmeklēja desmitiem tūkstošu cilvēku. Premjerministrs Sindzo Abe un klātesošie ievēroja minūti ilgu klusuma brīdi. Hirosimā atombumbas sprādzienā un no tā sekām mira aptuveni 140 000 cilvēku.

Atstājiet komentāru