2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Atklāj, ar ko saistīta Kriminālistikas pārvaldes priekšnieka Uģa Araka aizturēšana

Atklāj, ar ko saistīta Kriminālistikas pārvaldes priekšnieka Uģa Araka aizturēšana

Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes priekšnieka Uģa Araka aizturēšana saistīta ar maksas pakalpojumu - DNS paraugu salīdzināšanu, par kuru oficiāli nav iekasēta samaksa, piektdien LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš uzsvēra, ka Araka aizturēšana nav saistīta ar pierādījumu viltošanu.

Ķuzis teica, ka viena DNS parauga salīdzināšanas oficiālā maksa ir aptuveni 300 eiro.

Zaudējumu noteikšana ir izmeklēšanas uzdevums.

au vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu pret Araku un Finanšu noziegumu izmeklēšanas prokuratūras vadītāju Vilni Ulmi, kuriem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

KNAB sācis kriminālprocesu pēc piederības, jo iegūtas ziņas, ka Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras un Valsts policijas kriminālistikas pārvaldes amatpersonas izdarījušas noziedzīgus nodarījumus valsts institūciju dienestā. 16.jūnijā KNAB darbinieki veikuši prokuroru un policijas darbinieku darba kabinetu kratīšanu.

Kriminālprocess sākts dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nelikumīgām darbībām ar fiziskas personas datiem un kukuļa pieprasīšanas mēģinājumu no kādas privātpersonas par lēmuma par aresta uzlikšanu mantai atcelšanu.

Amatpersonas atstādinātas no amata pienākumu pildīšanas līdz krimināltiesisko attiecību noregulējumam kriminālprocesā.

Informācijas avots: BNS

Atstājiet komentāru