2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Sieviete šokēta par ļoti nepatīkamu policistu rīcību Jēkabpils pilsētas svētkos

Sieviete šokēta par ļoti nepatīkamu policistu rīcību Jēkabpils pilsētas svētkos

Sociālajā tīklā facebook ar šokējošu stāstu par Valsts policijas darbu dalījusies Vita Karnīte, kura sodīta Jēkabpils pilsētas svētkos, ziņo nra.lv.

“Lai gan es vairs nevaru atgriezt bērniem ticību, ka Latvijas policija palīdzēs, tomēr es varu bērniem parādīt, ka neklusēju par tādām nejēdzībām. Aizrakstīju gan Valsts policijai, gan Jēkabpils domei par pilsētas svētku satiksmes regulēšanas īpatnībām, kur ceļu policijas ekipāža stāvēja pie plaša stāvlaukuma un nevis regulēja satiksmi, bet apzināti ķēra neuzmanīgos. Es pirms iebraukšanas SPECIĀLI APSTĀJOS pie tās ekipāžas, lai precizētu, vai tajā vietā ir vai nav ierobežojums iebraukt stāvlaukumā izlaist pasažierus. Nepamanīju svētku ņudzeklī nedaudz sānus no Ceļu policijas ekipāžas atstutēto pagaidu ķieģeli. Policisti skatījās uz mani un - ne mājiens, ne žests neliecināja, ka nevarētu braukt. Tadadadamm, pēc 50 metru pabraukšanas garām un iegriešanās tajā stāvlaukumā, bērniem jau kāpjot ārā, tiku pagodināta ar tās pašas ekipāžas nasku piebraukšanu kaucošiem riteņiem, ka es RUPJI pārkāpusi CSN.

Uz manu jautājumu, kas noticis un, galvenais, - kāpēc tad mani neatturēja no šī manevra, kad speciāli apstājos pie viņiem precizēt satiksmes ierobežojumus šeit, sekoja izsmiekls un ņirdzīga replika - “Mums ko, brīdināt vajadzēja? Skatīties vajag, kur brauc!” Saprotiet, viņiem kaut kas tāds pat prātā nav bijis ienācis - brīdināt, regulēt, ieteikt. Latviskā stilā es vēl varētu “papriecāties”, ka drīz aiz manis tajā pašā vietā jau nākamajam rakstīja… un diez vai tas bija pēdējais upuris,” raksta autovadītāja.

Sieviete arī ziņo, ka sodu - 55 eiro apmērā - samaksājusi, tomēr seši jaunieši, kuru priekšā tas viss notika, visticamāk šo incidentu neaizmirsīšot.

„Bērni arī pajautāja “brašajiem” policistiem - kāpēc jūs mums nepamājāt, lai te nebraucam? Mums skolā mācīja, ka policisti palīdzēs… Atbilde bija skarba un īsa - “Policijai neviens nav jābrīdina! Maksāsiet sodu! Netraucējiet rakstīt protokolu! Es baidos, ka nevaru izmainīt asinīs iesūkušos savas valsts attieksmi pret iedzīvotājiem - palikt “podnožku” un sodīt, bet es vismaz varu bērniem parādīt, kā neklusēju par šīm nejēdzībām! Manā sapnī bija tā: policija regulē svētkos satiksmi, ceļazīmes ir skaidri un redzami izvietotas, policisti laipni parāda apbraukšanas virzienu pilsētas viesiem, iesaka, kur izlaist pasažierus, izdala bērniem svētku karodziņus un novēl šoferīšiem priecīgus un drošus svētkus.Bet tas bija tikai sapnī. Realitāti aprakstīju pirms tam,” stāstu skumji nobeidz sieviete.

Valsts policija sociālajā tīklā facebook reaģējusi uz publicēto stāstu un atzīst - situācija neesot viennozīmīga.

“Izvērtējot notikušo, šī situācija nav viennozīmīga un bieži katrai pusei ir savs skatījums uz konflikta būtību. Tādēļ aicinām, jo īpaši situācijās, kur pasākumu laikā ir satiksmes izmaiņas, īpaši uzmanīgi sekot līdzi satiksmes organizācijai pasākuma vietā un būt laipniem, saprotošiem un iecietīgiem citam pret citu.”


Avots: nra.lv

Komentāri (0-10/61)

  • Antonovka
    02.07.2018 18:33
    Pilsētā notiek tā kā vairākums balstiesīgo ir vēlējušies.
  • Swarka
    02.07.2018 18:32
    Nu nezinu gan, izklausās, ka pamatiedzīvotāju ķēniņiene bija apmeklējusi pilsētas svētkus :D
    Man iebildumu pret policijas darbu svētkos nebija nekādu.
  • liecinieks
    02.07.2018 18:32
    ''Nabaga'' cietējai vajag mēģināt pasakas rakstīt
  • Man trūkst vārdu...
    02.07.2018 18:32
    “Mums ko, brīdināt vajadzēja? Skatīties vajag, kur brauc!” “Policijai neviens nav jābrīdina! Maksāsiet sodu! Netraucējiet rakstīt protokolu! ----Ja ko tādu spēj pateikt policijas darbinieks tad steigšus jāvēršas pie Salceviča kunga ar iesniegumu,jānorāda policijas darbinieku uzvārdi un steigšus jāatbrīvo no amata.Šausmas tādu naudu 55 eiro tā taču vistīrākā laupīšana.Policijas prestižs dēļ šitādiem kadriem strauji krīt.
  • SERGEJS
    02.07.2018 18:32
    VOT ŽULIKI TIE POLICISTI ,PREVENCIJAS DARBU BRĪDINĀT,AIZSARGĀT,REGULĒT SATIKSMI UN TĀS DALĪBNIEKUS GALĪGI VAIRS NEVEIC.PRIMĀRAIS DARBS ŠIEM TIKAI NOKĀST NAUDU NO AUTOVADĪTĀJIEM,BEZKAUŅAS PĒDĒJIE!PIE TAM VĒL NEPIETRŪKST NEKAUNĪBAS PILSĒTAS SVĒTKOS MANIPULĒT AR CILVĒKIEM!SPECIĀLI NENOROBEŽOJA AR LENTĀM VAI NEBRĪDINĀJA CILVĒKUS ,GAIDĪJA KAD KĀDS IEKRITĪS ŠO LAMATĀS ,FUII KAUNS TIEM POLIČIEM ,KAUT VIŅIEM ALGAS NORAUTU MAZĀKAS PAR ŠITO BEZKAUNĪBU
  • vilma
    02.07.2018 18:32
    Vispirms ir "es nepamanīju", "man nenorādīja" utt. pēc tam seko " es esmu pamatiedzīvotāju ķēņiniene"... Ja zini,ka ir pilsētas svētki- nav ko bāzties centrā ar mašīnu- to lūk bērniem vajadzēja mācīt!!!
  • sieviete
    02.07.2018 18:32
    arī es sastapos ar situāciju, ka pret MAximas XX policija pēc izlases laida automašīnas braukt gar pilsētas DOMI. arī man bija jājautā ar žestu vai varu braukt taisni vai man nogriezties gar baznīcu pa kreisi! piekrītu, ka neregulēja!
  • Marika
    02.07.2018 18:32
    Raksta autorei:
    Kad sapņo, vajag acis aizvērt. Ja ir zīmes, tad tās jāievēro, nevis tagad bērniem parādīt, cik laba skandāliste esat. Un tāda aug mūsu nākamā paaudzē, kas redz ka noteikumus var pārkāp un tad pa visu pasauli bļaut, ka apbižoti un cik slikti dzīvot Latvijā.
    Policisti tikai pilda savu darbu. Un, ja dienas laikā ir simtiem tādu gudrinieku, tad vienā mirklī pacietības mērs var beigties, lai cik pieklājīgs ir cilvēks.
    Un es esmu sašutusi par tiem cilvēkiem, kas komentāros izgāž savas negācijas. Paši droši likumus pārkāpj un vaino visus citus. Tā jau: citu acī skabargu redz, savā baļķi nesaskata.
  • patriks
    02.07.2018 18:32
    Ja nopietni, satiksme bija ļoti čābīģi noregulēta. Pie maximas xx tāds bardaks bija, tas bija domāts uz ielas blakus parkam. Divos virzienos mašīnas laiž, neņemot vērā, ka viena josla, visi ir novietojuši stāvēšanai mašīnu, es pats tur novietoju. Jo, ja brauktu uz priekšu, vakars pienāktu, mašīnu plūsma pretējā virzienā bija liela, bet blakus josla aizņmta ar pieparkotajiem auto.
    P.S Runājot par sodu, pa faktu, viss likumīģi.
  • padre
    02.07.2018 18:32
    vadītājs:
    Matīss:
    Malacis, par to, ka sieviete raksta i-netā, un stāsta pilsētai! Visu cieņu! Diemžēl, policijas darbinieki mūsu pilsētā biežāk izceļas ar negatīvām lietām, nekā pozitīvām, nez kāpēc?! Mums ir maz-labu, patīkamu, PIEKLĀJĪGU policistu, tapēc ticu šai situācijai! Pieļauju, ka kaut kur varbūt bij vainīga sieviete, bet to varēja izskaidrot un nokārtot mierīgi, nevis,- galvenais,-dzirdot bērniem, ta skaidroties...

    Sieviete sevi uzskatīja par zemes nabu un brauca zem zīmes.TAS ir normāli?Apbraukt pa citu ielu trūka prāta.Tiesības vajadzēja atņemt!

    tu tur biji,tur nebija apbraukt kur pa citu ceļu,nezini,nerunā.

Atstājiet komentāru