2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Viesītes novadā nozog traktoru un pļaujmašīnu

Viesītes novadā nozog traktoru un pļaujmašīnu

Naktī uz 27.maiju pierobežā, Viesītes novada Saukas pagastā, nozagts traktors "John Deere", kā arī pļaujmašīna KRONE EASY, portālu Radio1.lv informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Lauksaimniecības tehnika bez uzraudzības bija atstāta netālu no mājas.

Policijā lēš, ka pierobežā nozagtā tehnika, visdrīzāk, nonāks Lietuvā, kur tiks pārdota par ievērojami zemāku cenu, nekā ir patiesā tehnikas vērtība.

"Sākoties lauku darbu periodam, iedzīvotāji aizvien vairāk izmanto lauksaimniecības un dārza tehniku. Pēc labi padarīta darba īpašnieki to bieži vien atstāj nepieskatītu un brīvi pieejamu māju pagalmos, ārpus mājas pagalmiem, neaizslēgtos šķūņos un citās brīvi pieejamās vietās, ko savā labā izmanto noziedzīgās personas," atgādina Sietniece, aicinot neatstāt tehniku bez uzraudzības.

Tāpat policija aicina ziņot par aizdomīgām personām, kas grozās īpašumu apkārtnē, kā arī par viņu auto numuru. Zādzības gadījumā jāzvana policijai pa tālruni 110.

Komentāri (0-6/6)

  • Jurka
    02.07.2018 18:32
    2009. gadā Mūrniece būtiski samazināja policistu skaitu-tadad varam augļus.
  • Pēteris
    02.07.2018 18:32
    Pats stulbākais policijas paziņojumā ir ''atstāts traktors bez uzraudzības '' Tas nozīmē, ja tehnika ir novietota privātā teritorijā, tas ir pamest un pats vainīgs!
  • Lone
    02.07.2018 18:32
    Uz doto brīdi vienīgais risinājums, ja kāds ir cietis no zādzībām ir paša spēkiem meklēt šīs nozagtās lietas, jo tam ir kāda jēga, piemēram kā šajā gadijumā, ka traktoru atrada paši īpašnieki, nevis Valsts Policija, kuri par to saņem atalgojumu.
    Uzskatu ka Valsts Policijai vajadzētu vairāk pievērst uzmanību tieši uz zādzībām un to lietu pozitīvu slēgšanu, nevis atlikšanu malā, līdz lietas termiņa beigām, jo galu galā cieš iedzīvotāju mantiskās vērtības.
  • Lone
    02.07.2018 18:32
    Valdībai, vajadzētu atrisināt šo problēmu ar pierobežas ciematu zādzībām, jo kā robežpunkti tika atvērti, zādzības notiek ar vien biežāk, un šie noziedzinieki nerimsies līdz viņus sodīs par šīm zādzībām.
  • Janka
    02.07.2018 18:32
    Pierobežā nozog jau patsmito traktoru, ( iepriekš zādzības notika arī Dunavas, Dignājas, Zasas pahastos, Gārsenē, Dubatē un citur...) Šī situācija parāda Policijas mmotivāciju lietas labā ko darīt ņemot vērā viņu zemo atalgojumu un attieksmi pret darbu.
  • Oskars
    02.07.2018 18:32
    Diezin vai ar video novērošanu aprīkotu teritoriju var uzskatīt par "bez uzraudzības", kā arī konkrētajam traktoram bija uzstādīts GPS raidītājs. Traktors ir atrasts, aptuveni 50 km no Polijas robežas, ar visu pļaujmašīnu.
    Atkāpei par policijas darbu - arī manu saimniecību apzaga. Pirmais teksts, ko dzirdēju, kad ieradās policijas darbinieks - un Jūs domājat, ka kāds kaut ko meklēs? Pašu spēkiem toreiz ieguvām video ierakstus no visām apkārtējām video novērošanām. Ir pagājis gads, un policija šos materiālus pat nav mēģinājusi apskatīt...

Atstājiet komentāru