2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Aculiecinieks: Deg SIA “Dižmežs” angārs un materiāli (FOTO)(PAPILDINĀTS)

Aculiecinieks: Deg SIA “Dižmežs” angārs un materiāli (FOTO)(PAPILDINĀTS)

(Papildināts viss teksts, atbilstoši jaunākajai informācijai)

Sestdien pēc pulksten trijiem dienā ugnsgrēks izcēlies SIA “Dižmežs” vienā no angāriem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jēkabpils brigādes komandieris Dzintars Cvilikovskis informē, ka sestdien, 21.maijā pulksten 15.20 tika saņemts izsaukums uz SIA “Dižmežs”, kur bija izcēlies ugunsgrēks vienā no angāriem. Ierodoties notikumu vietā, ugunsdzēsēji secinājuši, ka angārs deg ar atklātu liesmu. Sausā laika un lielā vēja ietekmē liesmas pārsviedās arī uz līdzās esošo kokmateriālu kaudzi, skaidu bunkuru un sauso zāli. Dzintars Cvilikovskis informē, ka ugunsgrēkā cieta angārs, kurā atradās kokmateriāli 700 m2 platībā, kā arī 150 m2 platībā sadega malkas grēda, 10 m2 platībā bunkurā izdega skaidas un 200 m2 platībā SIA “Dižmežs” teritorijā dega sausā zāle.
Notikuma vietā strādāja divas ugunsdzēsēju vienības no Jēkabpils, kā arī pa vienai vienībai no Pļaviņām, Viesītes un Līvāniem. Ugunsgrēku likvidēt izdevās ap pusdesmitiem vakarā, pulksten 21.35.

Notikuma vietā ieradās arī mediķi, par laimi ugunsgrēkā cilvēki nav cietuši. Tāpat arī uz ugunsgrēku izbrauca Jēkabpils policijas vienība. Ugunsgrēka iemesli pagaidām nav zināmi, zaudējumi tiek aprēķināti. Notiek izmeklēšana.

Jau ziņots, ka aculiecinieks Radio1.lv informēja, ka braucot pa šoseju Varieši- Jēkabpils, sestdien pēc pulksten trijiem dienā, viņa uzmanību piesaistījis pamatīgs dūmu mutulis. Lai noskaidrotu, kas noticis viņš nogriezies pa bijušā lidlauka ceļu un devies dūmu virzienā.

Nonākot notikuma vietā secinājis, ka, iespejams, deg viens no SIA “Dižmežs” angāriem, jo no tā vai aiz tā cēlās pamatīgi dūmu mutuļi. Taču jau pēc brīža tapis skaidrs, ka tas ir ugunsgrēks, jo angāris sacis degt ar atklātu liesmu. Stiprā vēja dēļ liesmas strauji pieņēmušās spēkā un aizdegušies angāram līdzās esošie materiāli. Tajā brīdī notikuma vietā ieradušās divas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta automašīnas. Pēc brīža tām sekojusi arī policijas ekipāža un ieradusies neatliekamās medicīniskās pālīdzības brigāde. Vēl pēc brīža notikuma vietā ieradusies trešā ugusndzēsēju mašīna. Aculiecinieks novēroja, ka notikuma vietā strādāja ugunsdzēsēji, policija un mediķi.

Pagājušās nedēļas nogalē un brīvdienās Jēkabpils ugunsdzēsēji dzēsuši arī citus ugunsgrēkus un veikuši glābšanas darbus.

Piektdien glābēji saukti glābt meža pīlēnus, kas bija iekrituši bedrē pie ēkas Jēkabpilī, Draudzības alejā 19 un saviem spēkiem nespēja no tās izkļūt.Glābēji viņus no bedres izcēla. Tā kā tuvumā nebija redzama mazuļu māte meža pīle, putnēni nogādāti Jēkabpils dzīvnieku patversmē.
Jēkabpils novada Kalna pagasta Dubultos piektdien degusi sausā zāle un siena ruļļi 200 m2 platībā.

Sestdien Jēkabpilī, Madonas ielā 81 dega šķūņa siena un durvis. Līdz ugunsdzēsēju atbraukšanai iedzīvotāji ugunsgrēku bija nodzēsuši saviem spēkiem.

Svētdien Jēkabpilī, Zīlānu ielā 115 degusi sausā zāle 300 m2 platībā, bet līdzās ēkai Rīgas ielā 59 – sausā zāle 200 m2 platībā.
Tāpat arī dzēsta degoša sausā zāle 100 m2 platībā līdzās ēkai Jēkabpilī, Jēkaba ielā 103.

Komentāri (0-1/1)

  • Andis
    02.07.2018 18:32
    Tas nav pirmais ugusngrēks "Dižmežā" un kā vienmēr notiek brīvdienās ... būtu jāizdara secinājumi....

Atstājiet komentāru