2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Par pusaudzes izvarošanu un vardarbību pret ģimeni apsūdzētajam audžutēvam pieprasa 15 gadu cietumsodu

Par pusaudzes izvarošanu un vardarbību pret ģimeni apsūdzētajam audžutēvam pieprasa 15 gadu cietumsodu

Krimināllietā par pusaudzes izvarošanu, kā arī par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar saviem mazgadīgajiem audžubērniem apsūdzētajam audžutēvam prokurors lūdzis piemērot 15 gadu cietumsodu ar policijas kontroli uz trim gadiem, noskaidroja Jēkabpils rajona tiesā.

Patlaban minētajā lietā, kas tiek skatīta slēgtā sēdē, ir pabeigta tiesu izmeklēšana un sāktas tiesu debates. Tiesu debates plānots turpināt 13.jūnijā ar aizstāvja uzstāšanos.

Kā iepriekš informēja prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, vīrietis saukts pie kriminālatbildības par 16 gadu vecumu nesasniegušas un bezpalīdzības stāvoklī esošas audžumeitas vairākkārtēju izvarošanu un dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, kā arī cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar savu audžumeitu.

Tāpat vīrietim celta apsūdzība par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar saviem mazgadīgajiem audžubērniem, regulāri rīkojot konfliktus ar bērnu māti, lietojot nepiedienīgus vārdus un draudus, kā arī demonstrējot fizisku vardarbību.

Vīrietis apsūdzēts arī par viegla miesas bojājuma tīšu nodarīšanu minēto bērnu mātei.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru