2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Lietu par vīrieša nosišanu Jēkabpils svētku laikā turpinās skatīt Augstākajā tiesā

Lietu par vīrieša nosišanu Jēkabpils svētku laikā turpinās skatīt Augstākajā tiesā

Lieta par vīrieša nosišanu Jēkabpils pilsētas svētku laikā kasācijas kārtībā nosūtīta izskatīšanai Augstākajā tiesā, informēja Zemgales apgabaltiesā.

 

Kasācijas sūdzību minētajā lietā ir iesniedzis apsūdzētā Artura Geļeverjas aizstāvis un cietušās puses pārstāvis. Kasācijas protestu ir iesniegusi arī Jēkabpils prokuratūra.

 

Apelācijas kārtībā skatāmajā krimināllietā par vīrieša nosišanu Jēkabpils pilsētas svētku laikā Zemgales apgabaltiesa atcēlusi pirmās instances tiesas spriedumu daļā par nosacītu sodu, piespriežot šajā lietā apsūdzētajam Geļeverjam reālu brīvības atņemšanu. Pārējā daļā spriedums atstāts negrozīts.

 

LETA jau informēja, ka apelācijas protestu šajā lietā iesniedza prokurors.

 

Geļeverjam, kurš apsūdzēts pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei -, Jēkabpils rajona tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšana uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem ar pārbaudes laiku uz trīs gadiem.

 

Prokurors apsūdzētajam vīrietim bija pieprasījis piespriest reālu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un sešiem mēnešiem bez mantas konfiskācijas ar policijas kontroli uz diviem gadiem.

 

Kā iepriekš informēja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka, prokuratūra uzskata, ka apsūdzētais Jēkabpils pilsētas svētku laikā, greizsirdības jūtu vadīts, sāka konfliktu ar cietušo.

 

Konflikta laikā apsūdzētais ar dūri spēcīgi iesita cietušajam pa seju, tāpēc cietušais nokrita uz zemes un atsitās ar galvu pret bruģi. No gūtajiem miesas bojājumiem iestājās cietušā nāve.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Komentāri (0-2/2)

  • Uzy
    02.07.2018 18:23
    Prokuratūrai respect.
  • Signe
    02.07.2018 18:23
    что за бардак,убил значит отвечай,как бить силы были а как ответить так аппиляцию подает,должен сидеть

Atstājiet komentāru