2024.gada 15. maijs

Airita, Arita, Sofija, Taiga

Jēkabpilī degusi garāža, auto paspēj izglābt

Jēkabpilī degusi garāža, auto paspēj izglābt

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 43 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu un 18 uz glābšanas darbu veikšanu, bet divi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakardien ugunsgrēkā cieta viens cilvēks.

VUGD saņēma izsaukumu uz Jaunciema gatvi Rīgā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega jaunbūve. Ierodoties notikumu vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu saimniecības ēkai dega jumta pārsegums un sienas siltumizolācija 10m2 platībā.

Ugunsgrēkā cieta 36 gadus vecs vīrietis, kurš saindējās ar degšanas produktiem un tika hospitalizēts. Saņemts izsaukums uz Nameja ielu Jēkabpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā garāžā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dega koka garāžas iekšējais jumta segums un sadzīves mantas. Kopējā degšanas platība bija 20m2. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām pasargāt garāžā esošo automašīnu, kuru glābēji ar vinčas palīdzību izvilka no degošās ēkas.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst četras degošas dārza mājas. 

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās palīgā kādam zēnam, kurš Liepājā bija uzrāpies 8 metrus augstā kokā un paša spēkiem netika lejā. Glābēji ar trīsposmu kāpņu palīdzību nocēla zēnu no koka. VUGD aicina ikvienu pirms kāpšanas kokos objektīvi izvērtēt savus spēkus ne tikai uzkāpšanā kokā, bet arī nokāpšanā no tā lejā.

 

Atstājiet komentāru