2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Valsts policijai Zemgalē piešķirti četri motocikli

Valsts policijai Zemgalē piešķirti četri motocikli

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldei piešķirti četri motocikli, portālu Radio1.lv informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

 

Motociklus iepriekš lietojuši policisti Rīgas reģionā, taču Rīgas vajadzībām iegādāti jauni braucamie. ieva Sietniece stāsta, ka transportlīdzekļi lielākoties tiks izmantoti Jelgavā, Jelgavas un Ozolnieku novados, taču vajadzības gadījumā tos varēs izmantot arī citur reģionā, kurā ietilpst Jēkabpils, Dobeles, Bauskas, Tukuma un Aizkraukles iecirkņi.

 

Motocikli ir aprīkoti ar skaņas un gaismas signāliem, skaļruņiem. Lielākoties tie tiks izmantoti, lai uzraudzītu satiksmi.

 

Jāatgādina, ka pirmdien, 14.maijā, Valsts policija prezentēja jaunos trafarētos "Yamaha" motociklus, kas izgatavoti un aprīkoti īpaši policijas vajadzībām. Līdz ar šo ieguvumu Valsts policijas rīcībā esošo motociklu skaits audzis līdz 44.

 

Tie ir pilnībā aprīkoti ar ceļu policijai nepieciešamo ekipējumu – bākugunīm, speciālajiem skaņas signāliem, skaļruni. Motociklos iebūvēti arī video radari, dators un internets, lai ceļu policisti nekavējoties varētu pieslēgties pie tām datu bāzēm, kuras nepieciešamas ikdienas darbam. No 20 jauniegūtajiem motocikliem 16 nodoti speciālo uzdevumu nodaļai, bet četri Rīgas ceļu policijas bataljonam, lai ar tiem nodrošinātu amatpersonu pavadīšanu, taču ikdienā motociklus izmantos satiksmes uzraudzībā.

 

Motocikli tika iegādāti jau šī gada sākumā kopā ar 40 "Opel Insignia" markas automašīnām. Viena pilnībā aprīkota motocikla kopējās izmaksas sastāda teju 24,5 tūkstošus.

Atstājiet komentāru