2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lietā par cilvēka nolaupīšanu un nogalināšanu prokurors pieprasa 18 gadu cietumsodu

Lietā par cilvēka nolaupīšanu un nogalināšanu prokurors pieprasa 18 gadu cietumsodu

Lai ļautu apsūdzētajiem sagatavoties pēdējam vārdam, Jēkabpils rajona tiesa līdz 29.maijam atlikusi krimināllietas skatīšanu par cilvēka sagrābšanu, nolaupīšanu un nogalināšanu, informēja tiesā. Jau ziņots, ka šajā lietā  par slepkavību apsūdzēts no dienesta pienākumu izpildes atstādinātais Jēkabpils policists, Goda pilsonis Salvis Tihanovskis, kurš tika ievainots traģiskajā "Fēniksa" aplaupīšanas lietā un arī viņa brālēns - Kaspars Tihanovskis, bijušais Jēkabpils cietuma darbinieks.


Tiesu debatēs apsūdzēto aizstāvji paziņoja, ka aizstāvamie atzīst savu vainu pēc Krimināllikuma 153.panta 1.daļas "Par personas sagrābšanu, lietojot vardarbību vai draudus, vai aizvešanu ar viltu vai izmantojot personas bezpalīdzības stāvokli (personas nolaupīšana)" un pēc 125.panta 3.daļas "Par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa".


Prokurors abiem krimināllietā par cilvēka sagrābšanu, nolaupīšanu un nogalināšanu apsūdzētajiem pieprasījis brīvības atņemšanu uz 18 gadiem bez mantas konfiskācijas un ar trīs gadu dalību probācijas pasākumos.


Apsūdzība tiesājamajiem uzrādīta pēc Krimināllikuma 153.panta 1.daļas, 117.panta 4.punkta un 117.panta 10.punkta - par slepkavību, ja tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību, ja to izdarījusi personu grupa.


Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai abi apsūdzētie atriebības nolūkā, būdami alkohola ietekmē, pie kāda veikala sagaidījuši cietušo. Pielietojot vardarbību ar fizisku spēku, apsūdzētie ievietojuši cietušo automašīnas bagāžas nodalījumā un aizveduši uz neapdzīvotu vietu mežā.
Mežā cietušajam sperts ar kājām pa galvu, seju un citām ķermeņa daļām. Abi apsūdzētie arī lēkuši cietušajam virsū, kamēr viņš tobrīd piekauts jau gulējis zemē. No nodarītajiem miesas bojājumiem cietušais miris.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru