2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jaunietim atsavina puskilogramu narkotiku

Jaunietim atsavina puskilogramu narkotiku

Valsts policijas darbinieki kādam jaunietim atsavinājuši gandrīz puskilogramu narkotiku, portālam Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) pārstāve Ieva Sietniece.

 

Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki, sadarbībā ar VP ZRP Aizkraukles iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļu un VP Vidzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļu, lietvedībā esošajā kriminālprocesā, kas ierosināts par to, ka persona Vidzemes un Zemgales reģionos nodarbojas ar neatļautu narkotisko un psihotropo vielu izplatīšanu, realizēja speciālo izmeklēšanas eksperimentu.


Vidzemes reģionā tika aizturēts 19 gadus vecs aunietis par 495 gramu iepakojuma realizāciju ar sasmalcinātu izžāvētu zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes vielu. Policisti jau saņēmuši ekspertīzes atzinuma slēdzienu, šī viela ir «ADB CHIMINACA», kura iekļauta psihoaktīvo vielu sarakstā.


Policijas darbinieki Kriminālprocesa ietvaros veica arī sankcionētu kratīšanu personas dzīvesvietā Vidzemes reģionā, kuras laikā atsavināja 30 gramus sasmalcinātu izžāvētu zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes vielu, elektriskos svarus un vienu iepakojumu ar trim gramiem gaišas krāsas pulverveida vielu.


Šīm atsavinātajām vielām arī nozīmēta ekspertīze. 


Uzsākts kriminālprocess, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Kriminālprocesa ietvaros tiks pārbaudīts vai persona nav saistīta citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Atstājiet komentāru