2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Saeimas deputātu Abu Meri,  braucot no Jēkabpils, aptur ceļu policija

Saeimas deputātu Abu Meri, braucot no Jēkabpils, aptur ceļu policija

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai būs jālemj par piekrišanu deputāta Hosama Abu Meri (V) administratīvai sodīšanai par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

 

Komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (S) šodien informēja kolēģus, ka Abu Meri pastāstījis, ka viņam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. Abu Meri sestdien esot braucis no Jēkabpils uz Rīgu un pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu.

 

Komisija pagaidām nav saņēmusi informāciju no policijas par šo gadījumu.

 

Kā ziņots, pēdējā laikā vairāki politiķi sodīti par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

 

Saeima iepriekš piekrita "Vienotības" līderes Solvitas Āboltiņas administratīvai sodīšanai par augustā izraisītu avāriju. Savukārt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) 7.jūnijā Vecrīgā ar automašīnu uzbrauca uz kājas sievietei, kura piedalījās lūgšanās. Gerhards incidenta brīdī bijis vieglā alkohola reibumā - viņam konstatēta 0,41 promile. Gerhardam par uzbraukšanu dievlūdzējai policija piemēroja septiņu eiro administratīvo sodu.

 

18.jūnijā Saeimas deputāta Jāņa Urbanoviča (S) stūrēta apvidus automašīna "Range Rover" Rēzeknē sadūrās ar velosipēdistu. Policija noskaidrojusi, ka šoferis veicis pagriešanās manevru un tajā brīdī automašīnā iebraucis velosipēdists. Pārbaudē noskaidrojies, ka šoferis pie stūres atradies skaidrā prātā.

 

Savukārt 27.maijā tirdzniecības centra "Mols" stāvvietā Saeimas deputāta Kārļa Seržanta vadītais transportlīdzeklis nedeva ceļu citai automašīnai, kas tuvojās no labās puses, kā rezultātā notika avārija. Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija vienbalsīgi nesen piekrita Seržanta administratīvai sodīšanai par šo ceļu satiksmes negadījumu.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

 Foto: la.lv

Atstājiet komentāru