2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Slepkavībā apsūdzētā Jēkabpils policista lietu pārceļ uz septembri

Slepkavībā apsūdzētā Jēkabpils policista lietu pārceļ uz septembri

Jēkabpils rajona tiesa lietas skatīšanu, kurā par slepkavību apsūdzēts Jēkabpils policists Salvis Tihanovskis, kas tika ievainots traģiskajā "Fēniksa" aplaupīšanas lietā, pārcēlusi uz 12.septembri.
 

Paredzēts, ka tiesa lietu sāks skatīt plkst.10. Sākotnēji lietu bija paredzēts skatīt 1.augustā, taču advokāts lūdzis to pārcelt.
Lietā apsūdzēts arī policista brālēns Kaspars Tihonovskis.
 
Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai abi apsūdzētie, atriebības nolūkā un būdami alkohola ietekmē, pie kāda veikala sagaidījuši cietušo. Pielietojot fizisku spēku, apsūdzētie ievietojuši cietušo automašīnas bagāžas nodalījumā un aizveduši uz neapdzīvotu vietu mežā.
 
Mežā cietušajam sperts ar kājām pa galvu, seju un citām ķermeņa daļām. Abi apsūdzētie arī lēkuši cietušajam virsū, kamēr viņš tobrīd piekauts jau gulējis zemē. No nodarītajiem miesas bojājumiem cietušais miris.
 
Apsūdzētie pie kriminālatbildības saukti pēc Krimināllikuma 153.panta 3.daļas - par personas nolaupīšanu, ja tā izraisījusi smagas sekas vai to izdarījusi organizēta grupa - un 117.panta 4.un 10.punkta - par slepkavību pastiprinošos apstākļos, proti, ja tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību un to izdarījusi personu grupa.
 
Kā iepriekš norādījusi Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga, abi apsūdzētie savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst.
 
Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Atstājiet komentāru