2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Zināmi Jēkabpils pilsētas svētku laikā nogalinātā jaunā vīrieša nāves iemesli (FOTO)

Zināmi Jēkabpils pilsētas svētku laikā nogalinātā jaunā vīrieša nāves iemesli (FOTO)

Zināmi Jēkabpils pilsētas svētku laikā nogalinātā jaunā vīrieša nāves iemesli. Jēkabpils policijas iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis Radio1 sacīja, ka nāve iestājusies no slēgtas galvas smadzeņu traumas, kas gūta krītot.
 
Bojā gājušajam konstatētas divas traumas – viena pie žokļa, no sitiena ar dūri un otra galvas pamatnē. Januševskis noliedza sociālajos tīklos izskanējušos apgalvojumus, ka jaunietis būtu ilgstoši sists vai spārdīts kājām.
 
"Kārtības sargi pasākumā tika nodrošināti pietiekamā skaitā, taču šis konflikts bija ļoti ātrs, kas zibenīgi izcēlās starp divām personām un konflikts nebija ilgstošs," skaidro Januševskis.
 
Viņš pastāstīja, ka pēc sitiena ar dūri pretiniekam, uzbrucējs devies projām no pasakuma vietas, nezinot sava nodarījuma smagās sekas. Policija viņu stundas laikā atradusi un arestējusi un viņam bijis nepatīkams atklājums, ka jaunietis, kuram iesitis ir miris.
 
Savukārt pie bojā gājušā jaunieša pirmie palīgā atsteigušies mediķi, tajā brīdī jaunietis vēl bijis dzīvs un ārsti sniedzot visu iespējamo palīzību, par viņa dzīvību cīnījušies apmēram stundu, taču nesekmīgi, jo gūtā trauma bijusi pārāk smaga.
 
Sociālajos tīklos ir izskanējis nosodījums pasākuma organizatoriem, ka pēc tāda traģiska notikuma uz Vecpilsētas laukuma turpinājās ballīte. Januševskis skaidro, ka incidents norisinājies ap pulksten diviem naktī un jaunieša n;ave iestājusies ap pulksten trijiem. Policijas primārais uzdevums bijis uz karstām pēdām notvert iespējamo slepkavu, ko tā arī izdarījusi. Pēc tam par notikušo ziņots Jēkabpils pilsētas pašvaldības amatpersonām, bet tas jau bijis ap to laiku, kad ballīte beigusies.
 
Sarunā ar Radio1 bojā gājušā vīrieša draugs Edgars no Biržiem atzīst, ka ir satriekts. Viņš sestdienas vakarā atlidojis no Anglijas un otrā rītā uzzinājis traģisko vēsti. Edgars uzskata, ka Jēkabpilī cilvēki nevar justies droši ne dienas, ne nakts laikā, jo bieži dzirdēts par dažādiem incidentiem. Tajā pašā laikā Edgars piebilst, ka tas ir arī liktens. "Tu vari nakts laikā iet cauri pilsētai un paiet garām vairākām iereibušām kompānijām, kas vienīgi, ja kādu cigareti no tevis paprasīs, bet tu vari atrasties simtu cilvēku vidū dejas placī un tevi vienā mirklī nogalinās. Tas ir arī liktenis."
 
Edgars piebilst, ka traģiski bojā gājušais draugs bijis klusa saticīga rakstura, nesmēkētājs un alkoholu lietojis reti, tikai svētkos. Viņš nespēj iedomāties, ka draugs varētu būt bijis konflikta cēlājs.
 
Precīzi ekspertīžu rezultāti būs zināmi šīs nedēļas laikā. Policija aicina atsaukties visus traģiskā negadījuma aculieciniekus, jo ikviena informācija būs noderīga izmeklēšanai.
 
Jau ziņots, ka naktī uz svētdienu Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā deju laikā sakāvušies divi nepazīstami vīrieši, kā rezultātā viens no viņiem - 29 gadus vecs vīrietis - no gūtajām traumām miris.
 
Pēc sākotnējās informācijas, cietušais ar aizturēto agrāk nav bijuši pazīstami. Šajā naktī abi apmeklējuši Jēkabpils pilsētas svētku pasākumu, kur Vecpilsētas laukumā notika dejas. Vīrieši bija lietojuši alkoholiskos dzērienus un dejošanas laikā abu starpā izcēlies konflikts, kas vēlāk pāraudzis kautiņā. Pēc dūru izvicināšanas un grūstīšanās viens no konfliktā iesaistītajiem vīriešiem palika guļam zemē. Vecpilsētas laukumā esošā ātrās medicīniskās palīdzības brigāde cietušajam centās sniegt palīdzību, taču izglābt vīrieši dzīvību neizdevās.
 
Par miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam aizturētais savu vainu atzīst, un šobrīd vīrietis atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.
 
Par šo gadījumu policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kā rezultātā iestājusies cietušā nāve. Par šādu noziegumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.
 
Reaģējot uz Valsts policijas sniegto informāciju, Jēkabpils pilsētas pašvaldībā svētdien tika sasaukta pašvaldības vadības un Valsts policijas pārstāvju sanāksme, kurā uzklausīti policijas pārstāvji un pasākuma organizatori.
 
Saskaņā ar organizatoru sniegto informāciju Jēkabpils pilsētas svētku pasākumus kopumā apmeklēja liels skaits pilsētas iedzīvotāju un viesu. Svētku norises gaitā citi starpgadījumi nav konstatēti.
 
Pēc detalizētākas informācijas saņemšanas no atbildīgajiem dienestiem, pašvaldība sīkāk vērtēs pilsētas svētku organizāciju un ar minēto incidentu saistītos apstākļus.
 
Jēkabpils pilsētas pašvaldība izsaka visdziļāko līdzjūtību bojā gājušā tuviniekiem.
 
Par traģisko notikumu liecina arī ziedi un svecītes Vecpilsētas laukumā.
 
 

Komentāri (0-10/26)

  • Marta
    02.07.2018 18:16
    Ja nebūtu sitiena- nebūtu kritiena, nebūtu nelaimes, bet kaut kas jau bija un ļoti gribas dzirdēt sitēja uzvārdu nekur neesmu presē lasījusi, kāpēc neraksta?
  • Kristians to Linda
    02.07.2018 18:16
    Var redzēt, ka Jums nav ne mazākās saprašanas par tēmu, bet komentāru tomēr atstāt gribējās, pirkstiņi niezēja piemest vēl kādu negāciju lielajā negāciju katlā, nu kā jau lielākajai daļai komentētāju. Un starpcitu, mājas lapā ir norādīti kontakti kā sazināties ar tiem, kas tur strādā. Uzrakstiet savu viedokli tur, pastāstiet savu redzējumu kā ir pareizi, kā vajag un kā nē, bet neesiet viena no masas, kas prot tikai kritizēt. Sen zināma patiesība - tie, kas kritizē, paši ne s*da nevar izdarīt. Jo tie, kas tiešām kko dara, zin cik tas ir grūti u.t.t., tāpēc citiem neuzbāžas ar kritiku. Bet ja tomēr dara to, tad dara to korekti.
  • Kristians
    02.07.2018 18:16
    !:
    Rakstā daudz gramatisku kļūdu!

    Piesakies par redaktoru! Ja nē, tad sēdi un klusē. Man vecmāmiņai šādos gadījumos bija ļoti labs teiciens "visi tik gudri... tik gudri, ka nav ko pasūtīt d*rst!" :D
  • es
    02.07.2018 18:16
    Par spīti lielajiem bļāvējiem, arī izmeklēšana apstiprinājusi, ka neviens nav speciāli nevienu nositis.
    Cerams visi, kam patīk vicināt dūres, aizdomāsies, ar ko tas var beigties.
    Žēl ir abu.
  • aaaa
    02.07.2018 18:16
    ***:
    kārtējie meli.kad mediķi atsteidzās glābt,bīj par vēlu.
    vēl dažs labs pateica ka sitiens bīj liktenīgais..

    beidz melot Januševski!!!!!!!


    ja nezini tad nesaki. Ta ari bija ka par velu, ko tu tur izglabsi kad beigts jau guleja?
  • Nu, nu
    02.07.2018 18:16
    paziņa:
    Ko? Stundas laik atradusi un arestējusi??!! Es pati redzēju, kā policija palaida vaļā viņu! Un vēl - iepriekšs rakstā bija rakstīts, ka pārs stundu laik tika atrasts un aizturēts!! Paši neziniet ko rakstat!!! Kā arī, piebraucot pie slimnīcas, viņu ieveda uzreiz ieveda morgā! Jo viņš jau bija miris, to apliecināt var cilvēks, kas viņu pieņēma!! Kā jau arī vēl, smiekls nāk - apsardze, zemessargi nevarēja ātri noreāģēt, un policija, uz papēdīšiem, atskriet nevarēja, bet ātrā palīdzība varēja!! Ko jūs rakstat??? Es biju aculieciniece šim liktenīgajam kritienam!! Zemessardze stāvēja blakus, neko nedarīja, policija neko nedarīja, apsardze, stāvēja blakus, praktiski pusdotra metru attālumā! Kāda ātra reāģēšana??? Kauns vnk metas no šī raksta!

    Gribētu redzēt, kā Jūs, kad apkārt skan skaļa mūzika un ir pilns ar cilvēkiem, no kuriem liela daļa klaigā savā starpā, dažās sekundēs pamanīsiet kādu kautiņu, un šis incidents notika burtiski dažas sekundes.
  • ***
    02.07.2018 18:16
    kārtējie meli.kad mediķi atsteidzās glābt,bīj par vēlu.
    vēl dažs labs pateica ka sitiens bīj liktenīgais..

    beidz melot Januševski!!!!!!!
  • DB
    02.07.2018 18:16
    nu gan galigi garam sarakstits! ari es visu redzeju no divu solu ataluma ka tika nogalinats jaunais virietis! nesu ne radiniece bet Armands tai mirkli staveja vnk pie masinas kad Arturs vinam iesita ar duri pa zokli! nakamaisko Arturs darija tas bij speriens ar kaju! PA KURIENI NEREDZEJU JO DRAUGI PIESKREJA PRIEKS KAS ATSKREJA IZSKIRT KAUTINU!kad atskreja ARMANDA draugi izskirt kautinu jau bij par velu! Armands jau guleja uz gridas! draugi pasi bij tie kas saka saukt pec palidzibas! pirmie atsteidas arsti un tad no stura izlida apsargs kas camdija meiteni! TAD ARI ATSTEIDZAS POLICIJA! izsaku dzilu lidzjutibu Armanda radiniekiem un draugiem!
  • kāda
    02.07.2018 18:16
    es ar redzēju....:
    redzēju tikai divus sitienus no Artura puses, viens bij garām sitiens ar otru trāpija....un cietušais smagi nokrita atsizdamies ar galvu pret asfaltu....es tik nesaprotu vienu, kāpēc bij ķermenis jāpārnes malā, ja mediķi uzreiz varēja celt nestuvēs un nest uz mašīnu....jo pēc mana redzētā bij skaidri redzams, ka tur vairs līdzēt nevarēja!...Līdzjūtība vecākiem!

    cerams ka iesi liecināt....
  • Guest
    02.07.2018 18:16
    Es:
    Joprojām nesaprotu, kāpēc šādi publiski pasākumi tiek rīkoti Vecpilsētas laukumā, ja reiz tik milzīgus līdzekļus ieguldīja Ādamsona saļinas renovēšanā?! Speciāli paredzēta vieta brīvdabas pasākumiem ir, bet netiek izmantota. Tā vietā viss turpina notikt pašā pilsētas centrā uz bruģa un asfalta. Saprotu, ka ne par to šeit būtu jārunā, tomēr - varbūt pēc sitiena, ja puisis būtu nokritis zālē, tad beigās viens nebūtu kapos un otrs cietumā. :(

    Gribi ,lai atkal kādu nosit un iemet Daugavā?
123

Atstājiet komentāru