2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Tiesai nodota krimināllieta, kurā Jēkabpils policists un cietuma uzraugs apsūdzēti par cilvēka nolaupīšanu un nogalināšanu

Tiesai nodota krimināllieta, kurā Jēkabpils policists un cietuma uzraugs apsūdzēti par cilvēka nolaupīšanu un nogalināšanu

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā par personas sagrābšanu, nolaupīšanu un nogalināšanu apsūdzēts Jēkabpils policists un cietuma uzraugs, informē Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.
 
 
Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai abi apsūdzētie, atriebības nolūkā un būdami alkohola ietekmē, pie kāda veikala sagaidījuši cietušo. Pielietojot vardarbību ar fizisku spēku, apsūdzētie ievietojuši cietušo automašīnas bagāžas nodalījumā un aizveduši uz neapdzīvotu vietu mežā.
Mežā cietušajam sperts ar kājām pa galvu, seju un citām ķermeņa daļām. Abi apsūdzētie arī lēkuši cietušajam virsū, kamēr viņš tobrīd piekauts jau gulējis zemē. No nodarītajiem miesas bojājumiem cietušais miris.
 

Apsūdzētie pie kriminālatbildības saukti pēc Krimināllikuma 153.panta 3.daļas - par personas nolaupīšanu, ja tā izraisījusi smagas sekas vai to izdarījusi organizēta grupa - un 117.panta 4.un 10.punkta - par slepkavību pastiprinošos apstākļos, proti, ja tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību un to izdarījusi personu grupa.
 

Kā norādījusi Šēnberga, abi apsūdzētie savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst.
 

Lieta nodota izskatīšanai Jēkabpils rajona tiesai, un prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.
 

Jau ziņots, ka pagājušajā nogalē tiesa nolēma apcietināt Jēkabpils iecirkņa policistu Salvi Tihonovski un Jēkabpils cietuma uzraugu Kasparu Tihonovski, kuri tika turēti aizdomās par kāda vīrieša piekaušanu līdz nāvei.

Lai gan saistībā ar šo noziegumu tika aizturēta arī trešā persona - kāda sieviete -, viņai izmeklētāji neprasīja piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli.

Kā iepriekš vēstīts, 29.decembrī agri no rīta Jēkabpils policijas darbinieki no kādas ārstniecības iestādes saņēma ziņas, ka ir nomiris iepriekšējā dienā ievests smagi piekauts pacients. Policisti sāka šo gadījumu izmeklēt un atklāja, ka konflikta saknes meklējamas kādā 27.decembra notikumā, kad policisti bija saņēmuši izsaukumu uz sadzīvisku konfliktu.

Toreiz notikuma vietā likumsargi atklāja, ka cietušai sievietei izcēlies strīds ar 58 gadus vecu paziņu, kurš konflikta laikā viņai nodarījis miesas bojājumus. Kad policisti aicināja sievieti rakstīt iesniegumu, viņa atbildēja, ka nevēlas to darīt.

Kā liecina izmeklēšanā iegūtā informācija, nākamajā dienā par notikušo uzzināja sievietes bijušais draugs - 38 gadus vecs Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) darbinieks Kaspars Tihonovskis. Vēloties pārmācīt uzbrucēju, viņš kopā ar savu brālēnu - 33 gadus vecu Jēkabpils iecirkņa darbinieku Salvi Tihonovski - un vēl kādu 35 gadus vecu sievieti Jēkabpils pilsētā uzmeklējis 58 gadus veco kungu un piekāvis viņu.

Izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka abi vīrieši nozieguma izdarīšanas brīdī bija smagā alkohola reibumā.

Vēlāk cietuma uzraugs kopā ar policistu cietušo ievietoja automašīnas bagāžas nodalījumā, aizveda uz nomaļu vietu un pēc atkārtotas fiziskas iespaidošanas pameta, neziņojot par notikušo mediķiem, noskaidrots izmeklēšanā.

Vēlāk tajā pašā dienā cietušais nonāca ārstniecības iestādē, taču 29.decembra rītā no gūtajām traumām nomira.
Policista Salvja Tihanovska vārds plašāk kļuva pazīstams 2011. gada janvārī, kad viņš piedalījās spēļu zāles "Fenikss" aplaupītāju aizturēšanā un guva smagu ievainojumu. Vēlāk viņam tika piešķirts "Gada jēkabpilieša" goda nosaukums.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru