2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpilī uzdarbojas talonu zaglis

Jēkabpilī uzdarbojas talonu zaglis

Jēkabpilī uzdarbojas zaglis, kas pilsētas maršruta autobusos no šoferiem zog braukšanas talonus. Sarunā ar Radio1.lv SIA "Jēkabpils autobusu parks" valdes priekšsēdētājs Jānis Ščerbickis apliecināja, ka pēdējo divu dienu laikā nozagti 200 taloni – 100 eiro apmērā.
 
 
"Zaglis ir gados jauns vīrietis ar kustību traucējumiem, kas ir uzbazīgi draudzīgs un autobusu vadītājiem uzmācas ar sarunu, tverot mirkli, kad nozagt talonus. Turklāt viņš maina savu imidžu, ja vakar bija ģērbies pelēcīgās drēbēs ar kaklasaiti un cepuri galvā, tad šodien bijis jau pavisam citā apģērbā," stāstīja Jānis Ščerbickis.
 
 
Novērots, ka zaglis uzdarbojas 3. un 8.maršruta autobusos. Piemēram, vakar 8.maršruta autobusa pēdējā reisā maršrutā Ģimnāzija-Zīlāni, pasažieriem piedāvāja iegādāties divus talonus pa 24 eirocenti, 50 eirocentu talonu vietā, jo tie bija nozagti.
 
 
Jānis Ščerbickis zināja teikt, ka vienā gadījumā šoferim izdevies pamanīt zādzību, notvert zagli un atņemt talonus. Zaglis gan aizmucis. Ščerbickis arī piebilda, ka rīt SIA "Jēkabpils autobusu parks" notiks sēde, kurā izvērtēs iepriekšējā mēneša rezultātus un tās laikā arī spriedīs par notikušajām zādzībām un zaudējumu atlīdzināšanu. Saskaņā ar likumu šoferi ir materiāli atbildīgas personas un viņiem ir jāatlīdzina zaudējumi, ja tādi rodas viņu vainas dēļ. Taču šos zādzības gadījumus nevarot nosaukt par bezatbildību, jo no zagļa jau neviens neesot pasargāts. Ņemot vērā visus apstākļus, tiks lemts par zaudējumiem, piebilda Jānis Ščerbickis.
 
 
Viņš piebilda, ka SIA Jēkabpils autobusu parks" ir vērsies policijā ar iesniegumu un aicina arī iedzīvotājus ziņot policijai, ja kāds mēģina tirgot braukšanas talonus pilsētas autobusos. Jēkabpilī talonus var iegādāties tikai un vienīgi pie autobusu vaītājiem. Nekādā citādā veidā tie netiek tirgoti.

Atstājiet komentāru