2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Sākusies kūlas dedzināšanas sērga

Sākusies kūlas dedzināšanas sērga

Šonedēl Jēkabpilī aktivizējušies kūlas dedzinātāji un jau otro dienu ugunsdzēsēji dodas dzēst degošu pērno zāli. Ceturtdien, 18.aprīlī izsaukumi dzest degošu saoso zāli bija uz Krustpils novada Vīpes pagastu, kur ugunsdzēsēji pieķēra kādu 18 gadīgu jaunieti dedzinam kūlu. Sastādīts administratīvo pārkāpumu protokols. Dzēst degošu kūlu ugunsdzēseji ceturtdien saukti arī Jēkabpilī Nameja ielā, Kazarmu ielā un Varoņu ielā.

Savukārt Salas novadā šonedēl dzēsti jau trīs kūlas ugunsgrēki, bet trešdien Jēkabpilī sausā zāle hektāra platībā degusi Rīgas ielā. Arī otrdien reģistrēti divi kūlas ugunsgrēki - Zīlānu ielā un Salas novadā.

Kopumā Latvijā pirmajā ceturksnī reģistrēti jau 74 kūlas ugunsgrēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere. Viņa norādīja, ka kūlas dedzinātāji ne vien nodara postījumus dabai, bet arī apdraud savu un līdzcilvēku dzīvību un īpašumu. Ik gadu ugunsgrēkos tiek nopostītas ēkas, tajā skaitā ne vien dārza mājiņas vai šķūnīši, bet arī dzīvojamās mājas.
Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 179.pantu par normatīvajos aktos noteikto ugunsdrošības prasību pārkāpšanu – fiziskajām personām uzliek naudas sodu no divdesmit līdz simts latiem vai piemēro administratīvo arestu līdz piecpadsmit diennaktīm, bet juridiskajām personām naudas sodu – no divsimts līdz tūkstoš latiem.

Sandra Mikanovska

Atstājiet komentāru