2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Pasludinās spriedumu lietā par slepkavības mēģinājumiem un šaudīšanos moteļa kafejnīcā

Pasludinās spriedumu lietā par slepkavības mēģinājumiem un šaudīšanos moteļa kafejnīcā

Aizkraukles rajona tiesa šodien plāno nolasīt spriedumu krimināllietā par slepkavības mēģinājumiem un šaudīšanos moteļa "Sapnis" kafejnīcā, par ko apsūdzība celta Kārlim Ķimenam.

 

Kā ziņots, prokuratūra Aizkraukles rajona tiesai šo krimināllietu nodeva septembrī, informēja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

 

Šajā lietā Ķimens apsūdzēts par slepkavības mēģinājumiem, laupīšanām, kas izdarītas, lietojot šaujamieroci, un šaujamieroča iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un nēsāšanu bez attiecīgas atļaujas.

 

Apsūdzība liecina, ka iereibušais vīrietis, bruņojies ar apgrieztu medību bisi, ieradās pie cietušā dzīvoklī un, atriebības vadīts, viņam uzbruka. Kad no sitieniem cietušais pamodās, uzbrucējs tīši izšāva, tēmējot cietušajam galvā, taču trāpīja ausī.

 

Tāpat apsūdzētais ieradās kādā degvielas uzpildes stacijā, kur automašīnas bākā iepildīja degvielu un stacijas operatoram pieprasīja izsniegt viņam degvīnu, cigaretes un šķiltavas, piedraudot nepakļaušanās gadījumā cietušo nošaut.

 

Pēc tam apsūdzētais ieradās motelī "Sapnis", kur pielādēja šaujamieroci ar lodes un skrošu patronām, iegāja ēkas kafejnīcā, pavērsa ieroci uz kafejnīcas apmeklētājiem un pieprasīja izsniegt viņam naudu.

 

Kad vīrietis izgāja no moteļa, viņam sekoja trīs kafejnīcas apmeklētāji, kuri centās uzbrucēju apturēt. Lai arī apsūdzētais divreiz izšāva, nevienam no sekotājiem viņš netrāpīja.

 

Kā stāstīja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece, 2.martā īsi pirms pusnakts VP tika saņemta informācija no ārstniecības iestādes, ka slimnīcā no Bebru pagasta ar šautu brūci ievietots 1978.gadā dzimis vīrietis. Cietušo personu viņa dzīvesvietā bija uzmeklējis kāds 1954.gadā dzimis vīrietis, kurš ieradies, lai atriebtos viņam, jo viņš esot piekāvis tā paziņu. Vīrietis pavērsis šaujamieroci pret viņu un izšāvis, trāpot auss rajonā un sejā.

 

Pēc notikušā Bebru pagastā uzbrucējs ar savu automašīnu "Mitsubishi Colt" aizbraucis uz degvielas uzpildes staciju (DUS) Kokneses pagastā un iepildījis 20 litrus degvielas. Laupīšanas motīvu vadīts, viņš piedraudējis DUS darbiniecei ar šaujamieroci un pieprasījis degvīnu, cigaretes un šķiltavas.

 

Policija, saņemot informāciju par izdarītajiem noziegumiem, sāka noziedznieka vajāšanu. Noziedznieku aizturēja Krustpils pagastā. Aizturētajam policijas darbinieki izņēma šaujamieroci - divstobru bisi ar apgrieztu stobru. Vīrieša izelpā tika konstatēts alkohola reibums 1,5 promiļu līmenī. Policijas darbinieki uzreiz veica kratīšanu, kuras laikā automašīnā atrada munīciju - 17 patronas.

 

Noskaidrots, ka aizturētais vīrietis 1978.gadā jau saukts pie kriminālatbildības par tīšu slepkavības izdarīšanu.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru