2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Vienu no cietušajiem smagajā avārijā Krustpils novadā, ar helikopteru pārved uz Austrumu slimnīcu (FOTO)

Vienu no cietušajiem smagajā avārijā Krustpils novadā, ar helikopteru pārved uz Austrumu slimnīcu (FOTO)

Jēkabpils stadionā otrdienas pēcpusdienā nolaidās Nacionālo bruņoto spēku helikopters "Mi-17", lai transportētu uz Rīgu vienu no cietušajiem smagajā avārijā pagājušās nedēļas nogalē Krustpils novadā.

 

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils reģionālās slimnīcas direktors Ivars Zvīdris sacīja, ka vienu no cietušajiem, kuram ir daudzas politraumas otrdien pēcpusdienā pārveda uz Rīgas Austrumu slimnīcu tālākai ārstēšanai. Ivars Zvīdris piebilda, ka cietušā stāvoklis ir smags, taču viņš cer, ka slimnieks veiksmīgi nokļūs līdz Rīgai, jo Jēkabpils slimnīcas mediķi veikuši visu iespējamo, lai cietušā stāvokli stabilizētu.

 

Vēl viens no avārijā cietušajiem joprojām smagā stāvoklī atrodas reanimācijā un viņu pārvest uz Rīgu neesot iespējams trauslā veselības stāvokļa dēļ. Savukārt trešais jaunietis jau esot no reanimācijas pārvietots uz tramu nodaļu. Tajā ārstējas ceturtais avārijā cietušais, kuram traumas nebija tik smagas, kā trim citiem līdzbraucējiem.

 

Jau ziņots, ka 28.maija vēlā vakarā Krustpils novadā, automašīnai nobraucot no ceļa un apgāžoties, cieta četri jaunieši.

 

Kā skaidro policijā, Krustpils novada Kūku pagastā 1992.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Audi A4 Avant", nobrauca no ceļa un apgāzās. Negadījumā cieta un ar dažādām traumām slimnīcā nogādāts transportlīdzekļa vadītājs un pasažieri - 2000.gadā, 1994.gadā un 1996.gadā dzimuši puiši.
Izsaukumu uz negadījuma vietu plkst.23.27 saņēma arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, kurā skaidro, ka avārijas rezultātā automašīnā bija iespiesti cilvēki. Glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja trīs cietušos un nodeva viņus neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem.
Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka negadījums noticis Kūku pagastā lauku apvidū, ceļa Zīlāni-Catlakši otrajā kilometrā.


Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess. Vai autovadītājs bija lietojis alkoholu, tiks noskaidrots ekspertīžu gaitā.

 

Foto: Žanna Ivanova

Komentāri (0-8/8)

  • loreta
    02.07.2018 18:23
    Jūs tik mākat noriet un apvainot. Nedod Dievs lai jums kas tāds notiktu. Izsaku līdzjūtību Kriša vecākiem. Dēliņu pār agri zaudējot.
  • asti.
    02.07.2018 18:23
    Izsaku vis dziļāko līdzjūtību Krikša tuviniekiem un draugiem:(
  • pietiek gvelzt
    02.07.2018 18:23
    Cik var runāt jēlības. Nedod dievs jums nonākt tādā situācijā. Cerēsim ka visi būs veseli. Kriksim vieglas smiltis :(
  • Ieva
    02.07.2018 18:23
    dzirdeeju bēdīgu vēsti... šodien viens no puišiem slimnīcā, reanimācijā miris... laikam tas kuram ir 15 gadi... visdziļākā līdzjūtība vecākiem...
  • susurs
    02.07.2018 18:23
    Tās ir šausmas, kas notiek.Novelu lai ātrāk izveseļojas visi. Bet kur ir prāts 15.gadu puika mātei. Kā atļauj pa nakti arpus mājas atrasties.Drīzu atveseļošnos visiem.
  • Skumigi
    02.07.2018 18:23
    Kristian turies, ceru parejiem ari viss bus ok, bet Tev stavoklis diemzel vissmagakais,tapec sanemies, un tiec ara no labirinta,kura sobrid esi!
  • loreta
    02.07.2018 18:23
    Tu Jēkabpili par laukiem sauc? Hmm ko tu neteiksi. Nezi ne traumas ne cietušo stāvokli.
  • Guest
    02.07.2018 18:23
    Esot kaut kāds blatņiks Austrumu slimnīcas valdes loceklei, jo nebijis nekādas nepieciešamības vest un tērēt valsts naudu. Lauku slimnīcā tādus sīkumus ārstējot tāpat kā Rīgā - ar zālēm

Atstājiet komentāru