2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Traģēdijā Atašienē cietušos bāreņus izraksta no slimnīcas, policija atklājusi jaunus traģēdijas faktus

Traģēdijā Atašienē cietušos bāreņus izraksta no slimnīcas, policija atklājusi jaunus traģēdijas faktus

Bērnus, kuri traģēdijā Krustpilī zaudējuši abus vecākus, šodien paredzēts izrakstīt no Jēkabpils slimnīcas un nodot viņus radiniekam. Savukārt policija, izmeklējot nelaimes apstākļus, noskaidrojusi alternatīvu notikušā versiju.
 
Valsts policijas Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis informē, ka, izmeklējot šo traģēdiju, policijas darbinieki sīkāk noskaidrojuši notikušā apstākļus, un tie nedaudz atšķiras no sākotnējās informācijas.
 
Viņš pastāstīja, ka kopumā attiecībā uz traģēdijas cēloņiem un iesaistītajiem cilvēkiem nekas nemainās, taču izmeklēšanā izdevies uzzināt alternatīvu informāciju par traumu gūšanas apstākļiem. Māja, uz kuru padzīvot laukos bija atbraukusi ģimene no Rīgas, nepieder ģimenei, un viņi paši tur neko netika montējuši.
 
Noskaidrots, ka elektroinstalācijas ierīkošana no mājas uz saimniecības ēku bija sākta, taču nepabeigta, un vadi bijuši vienkārši saritināti ritulī pie staba. Pirmā esot cietusi sieviete. Viņa vēlējusies savest kārtībā pagalmu un nejauši pieskārusies vadiem, savukārt vīrs steidzies viņu glābt un arī guvis nāvējošu elektrotraumu.
 
Līdzīgi elektrotraumu guvis arī viens no bērniem, taču vieglākā formā. Elektrība savainoja tikai vienu no bērniem, pārējiem bija šoka stāvoklis. Vadiem neesot bijis jābūt pieslēgtiem pie elektrības, taču pagaidām nav skaidrs, kāpēc strāva tajos bijusi. Januševskis kā iespējamās versijas minēja, ka vadi nebija kārtīgi atslēgti no elektropievades, vai arī tie bija atslēgti, bet atbraukusī ģimene, pilnībā nepārzinot elektroinstalāciju, iespējams, ieslēdza drošinātāju vai slēdzi, kuru nevajadzēja ieslēgt.
 
Šī nav galīgā notikušā versija, jo turpinās izmeklēšana. Vienīgie notikušā aculiecinieki ir mazgadīgie bērni, skaidroja VP Jēkabpils iecirkņa priekšnieks.
 
Savukārt Jēkabpils reģionālās slimnīcas direktors Ivars Zvīdris aģe informēja, ka šodien slimnīcā tika saņemta informācija, ka bērnu radinieks kopā ar, iespējams, bāriņtiesas vai Rīgas Sociālā dienesta pārstāvi un psihologu devies pēc bērniem.
 
Līdz sarunai ar slimnīcas vadītāju bērni vēl nebija izņemti, taču viņš sacīja, ka slimnīca gatava viņus izrakstīt, un, ja bērniem negadīsies pēkšņi veselības traucējumi, viņus nodošot radinieka rīcībā. Zvīdris apstiprināja policijas informāciju, ka viens no bērniem bija guvis vidēji smagu elektrotraumu, bet abi pārējie piedzīvojuši šoku. Ar bērniem noteikti būšot jāstrādā psihologam, savukārt slimnīcas personāls par notikušo ar bērniem neesot runājis.
 
Jau ziņots, ka bērniem, kuri traģēdijā Krustpilī kļuvuši par bāreņiem, ar Rīgas bāriņtiesas lēmumu plānots iecelt aizbildni, savukārt Rīgas Sociālais dienests ir gatavs nekavējoties izvērtēt iespējas sniegt palīdzību ģimenei.
 
Kā pastāstīja Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs, bāriņtiesas pirmais uzdevums ir darīt visu, lai nodrošinātu likumīgu pārstāvi šiem bērniem. Par trīs bērnu aizbildni pieteicies radinieks, un bāriņtiesa izvērtēja viņa motivāciju un spēju par bērniem rūpēties.
 
Kā ziņots, 8.jūlijā ap plkst.12 Krustpils novada Atašienes pagastā, gūstot elektrotraumas, bojā gāja vīrietis un sieviete, savukārt viņu trīs bērni nogādāti slimnīcā.
 
Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Inga Būgaine portālu Radio1.lv informēja, ka elektrotraumu rezultātā dzīvību zaudēja 1970.gadā dzimis vīrietis un viņa 1976.gadā dzimusī dzīvesbiedre. Notikuma vietā bija arī pāra trīs nepilngadīgie - 2008.gadā, 2005.gadā un 2002.gadā dzimuši bērni, kas tika nogādāti slimnīcā.
 
VP par notikušo sākts kriminālprocess, nozīmētas ekspertīzes, un turpinās izmeklēšana.
 
AS "Sadales tīkls" speciālisti norādījuši, ka traģisko negadījumu Krustpils novadā, visticamāk, izraisījusi neapdomīga un neuzmanīga rīcība klienta īpašumā esošā elektroapgādes tīklā, darbojoties ar elektriskajiem vadiem, kas nav atslēgti no sprieguma.
 
materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru