2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Atašienē elektrotraumas rezultātā miruši triju bērnu vecāki, bērni nogādāti slimnīcā (PAPILDINĀTA)

Atašienē elektrotraumas rezultātā miruši triju bērnu vecāki, bērni nogādāti slimnīcā (PAPILDINĀTA)

(Pievienota 6.rindkopa)
 
Otrdien ap plkst.12 Krustpils novada Atašienes pagastā, gūstot elektrotraumas, bojā gāja vīrietis un sieviete, savukārt viņu trīs bērni nogādāti slimnīcā.
 

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Inga Būgaine portālu Radio1.lv  informēja, ka VP rīcībā esošā sākotnējā informācija liecina, ka 1970.gadā dzimušais vīrietis lauku viensētā veica elektrodarbus - ierīkoja elektrību no mājas uz šķūni, izmantojot atkailinātus alumīnija vadus.

 

Vīrietis šo darbu laikā guva elektrotraumu, kas izrādījās nāvējoša, savukārt viņa 1976.gadā dzimusī dzīvesbiedre gāja bojā, mēģinot glābt viņa dzīvību.

 

Notikuma vietā bija arī šā pāra trīs nepilngadīgie - 2008.gadā, 2005.gadā un 2002.gadā dzimuši bērni. Vecākais no bērniem laikus reaģējis un spējis aizvest jaunākos līdz mājām un pats devies pēc palīdzības.

 

Šajā nelaimē arī bērni bija guvuši elektrotraumas, un visi nogādāti slimnīcā.

 

 

Portāls Radio1.lv sazinājās ar Krustpils novada domes sabiedrisko attiecību speciālisti Liānu Puduli-Indāni. Viņa pastāstīja, ka par notikušo Krustpils novada domei ziņots dienas pirmajā pusē. Pirmais traģisko vēsti no glābšanas dienesta darbiniekiem saņēmis pašvaldības izpilddirektors Raivis Ragainis. Viņš sazinājies ar Atašienes pagasta pārvaldnieci Ilonu Zalāni un komunālās daļas vaditāju Pēteri Gravānu, kā arī sociālā dienesta darbinieci Līgu Kozuliņu, kas devušies uz notikuma vietu. Negadījuma vietā jau bija ieradusies neatliekamās medicīniskās palīdzības mašina un gklābšanas dienests. Rūpējoties par bērnu drošību un veselkību tie nogādati slimnīcā. Patlaban par viņiem rūpes uzņēmies krusttēvs. Ģimene nav Krustpils novada iedzīvotāji, viņi Atašienē pavadījuši vasaru. Liāna Pudule-Indāne piebilda, ka pašvaldiba sniedza visu nepieciešamo palīdzibu tās iespēju robežās.

 

 

Krustpils novada Sociālā dienesta vadītāja Ilze Rūsiņa  pastāstīja, ka pēc traumas saņemšanas bērni bija ievietoti Jēkabpils slimnīcā, kur atrodas mediķu uzraudzībā, bet pie viņiem devies radinieks no Rīgas. Par aizbildņa iecelšanu bērniem, lems bāriņtiesa.

 

Viņa skaidroja, ka šī ģimene bija atbraukusi no Rīgas padzīvot laukos vasaras brīvdienās, bet viņi nebija pastāvīgie vietējie Krustpils novada iedzīvotāji. Pēc bērniem no Rīgas devies pakaļ viņu krusttēvs.

 

Patlaban esot pāragri runāt par psihologa palīdzību, taču vēlāk tāda bērniem noteikti būšot nepieciešama, skaidroja Rūsiņa.

 

VP par notikušo sākts kriminālprocess, nozīmētas ekspertīzes, un turpinās izmeklēšana.

Atstājiet komentāru