2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Pļaviņu novadā par kūlas dedzināšanu  vīrietim noformē administratīvā pārkāpuma protoklu

Pļaviņu novadā par kūlas dedzināšanu vīrietim noformē administratīvā pārkāpuma protoklu

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvalde (ZRP) informē, ka 10.aprīlī reģistrēta kūlas dedzināšana Pļaviņu novadā Klintaines pagastā. 1989.gadā dzimis vīrietis tika pieķerts tieši kūlas dedzināšanas brīdī. Par kūlas dedzināšanu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.Zemgales reģionā policisti pieķēruši jau ceturto kūlas dedzinātāju.

Policija jau iepriekš informējusi, ka par kūlas dedzināšanu Zemgales reģionā tika noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli – Jēkabpilī un Neretas pagastā, Mežotnes pagastā.

Policija lūdz iedzīvotājus ziņot par iespējamiem likumpārkāpējiem saistībā ar kūlas dedzināšanu. Ja tiek manītas personas, kuras dedzina kūlu, nekavējoši par to informēt policiju, zvanot pa tālruņiem 110 vai 112.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu (LAPK) 179.panta 4.daļu par kūlas dedzināšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no divsimt astoņdesmit līdz septiņsimt eiro. Kriminālatbildība iestājās, ja dedzinot kūlu aizdegusies kāda no ēkām, kā rezultātā radīti lieli zaudējumi vai ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks. Krimināllikuma 185.panta 2.daļa paredz, ka par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā nodarījusi lielu materiālu zaudējumu, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Informāciju sagatavoja:

Ieva Sietniece

Valsts policijas

Zemgales reģiona pārvaldes

galvenā speciāliste 

Atstājiet komentāru