2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Līvānos mēneša laikā 10 kriminālprocesi

Līvānos mēneša laikā 10 kriminālprocesi

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Līvānu iecirkņa informācija par reģistrētajiem notikumiem Līvānu novadā 2015. gada aprīlī.

2015.gada aprīļa mēnesī Elektroniskajā notikumu žurnālā Preiļu iecirknī tika reģistrēti 398 notikumi, kas ir par 77 notikumiem mazāk nekā marta mēnesī. No tiem Līvānu iecirknī – 168. Līvānu iecirkņa apkalpojamajā teritorijā tika sastādīti 68 administratīvo pārkāpumu protokoli.

Līvānu novadā par dažādiem noziedzīgiem nodarījumiem uzsākti 10 kriminālprocesi. Tika izdarītas divas zādzības no automašīnām. Vienā gadījumā tika nozagta automagnetola, bet otrā – somiņa ar 380 Eiro. Otrajā gadījumā vainīgā persona noskaidrota. Policija atgādina, ka ir ne vien jāpārliecinās, ka automašīna tiek aizslēgta, bet nekādā gadījumā nevajag automašīnā redzamā vietā atstāt mantas, kas varētu iekārdināt garnadžus, jo (it īpaši lielajās pilsētās) automašīnai var tik izsisti stikli, lai tiktu pie ieraudzītās mantas.

Divos gadījumos noformēts ātrais kredīts uz citas personas vārda. Šāda veida noziedzīgi nodarījumi ne tikai Līvānu novadā, bet arī visā Latvijā ir kļuvuši par īstu nelaimi. Neuzticiet savus personas un kredītdatus nevienai citai personai un neuzķerieties stāstiem par milzu peļņām, izdevīgumu vai citiem „pasaku” stāstiem.
Rožupes pagastā tika veikta patvaļīga koku ciršana. Vēl Rožupes pagastā (ne pagasta iedzīvotājs) mēģināja ceļu policijas darbiniekam dod „kukuli”, lai netiktu fiksēts viņa izdarītais pārkāpums. Arī šajā gadījumā pret personu uzsākts kriminālprocess.

Vienā gadījumā Līvānos notika kautiņš uz ielas starp jauniešiem. Par veiktajām huligāniskajām darbībām nāksies atbildēt kriminālprocesuālā kārtībā.

Mēneša laikā par pārkāpumiem sabiedriskā vietā sastādīti 19 Administratīvo pārkāpumu protokoli. Visos gadījumos personas ir vai nu atradušās sabiedriskā vietā alkohola reibuma stāvoklī vai atradušies sabiedriskā vietā ar atvērtu alkohola pudeli. Atgādinām, ka Līvānu novada domes saistošie noteikumi “Par sabiedrisko kārtību Līvānu novadā” nosaka, ka „Par atrašanos uz ielas vai citā sabiedriskā vietā ar atvērtu vai vaļēju alus vai cita alkoholiskā dzēriena iepakojumu, izņemot vietas, kur alkoholisko dzērienu lietošanu atļāvusi pašvaldība – naudas sods līdz EUR 70”.

Vienā gadījumā tika saņemts kolektīvs iesniegums par to, ka vienā daudzstāvu māju dzīvoklī notiek pastāvīga trokšņošana.

Trijos gadījumos tika sastādīti Administratīvo pārkāpumu protokoli par nepatiesu speciālo dienestu izsaukšanu.

Izņemtas 4200 cigaretes bez valstī noteiktā marķējuma.

Arī Ceļu policija fiksēja vairākus nopietnus pārkāpumus: divas personas pārvietojās ar velosipēdiem alkohola reibuma stāvoklī. Viena no tām – pat 3.61 promiļu iespaidā. Viena persona vadīja automašīnu 3.14 promiļu reibumā. Savukārt cita – 2.24 promiļu iespaidā bez noteiktā kārtībā iegūtām vadītāja tiesībām. Par minēto gadījumu uzsākts kriminālprocess.

Neskatoties uz to, ka mēnesis bija lietains, joprojām tika reģistrēti kūlas dedzināšanas gadījumi – deviņi.
Saistībā ar nepilngadīgo izdarītajiem pārkāpumiem – tika sastādīt seši Administratīvo pārkāpumu protokoli par smēķēšanu. Divi nepilngadīgie atradās uz ielas ar atvērtām alkoholisko dzērienu pudelēm. Vēl divi atradās sabiedriskā vietā bez vecāku vai personu, kas realizē vecāku varu, pavadības. Līvānu novada domes saistošie noteikumi “Par sabiedrisko kārtību Līvānu novadā” nosaka, ka Par nepilngadīgo personu vecumā līdz 16 gadiem laikā no 22.00 līdz 06.00 un nepilngadīgo personu vecumā no 16 gadiem līdz 18 gadiem laikā no 24.00 līdz 06.00 atrašanos uz ielas un citās sabiedriskās vietās bez vecāku vai personu, kas realizē vecāku varu, pavadības – nepilngadīgajām personām atbildība iestājas saskaņā ar likumu „Par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu bērniem”.

Sākoties siltajam laikam, Līvānu iedzīvotāji ir sākuši mazgāt automašīnas tam neparedzētās vietās. Līvānu novada domes saistošie noteikumi “Par sabiedrisko kārtību Līvānu novadā” nosaka, ka: Par automobiļu un citu transporta līdzekļu vai to uzkabes agregātu mazgāšanu, to profilaktisko apkopi šim nolūkam neparedzētās vietās un ūdens tilpņu tiešajā tuvumā – naudas sods no EUR 7 līdz EUR 35. Saudzēsim dabu un cienīsim viens otru nepiemēslojot kopējās atpūtas vietas.

Informāciju sagatavoja:

Kaspars Smilškalns,
Valsts policijas LRP Preiļu iecirkņa Kārtības policijas nodaļas
Līvānu iecirkņa priekšnieks

Atstājiet komentāru