2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jautājam: Vai paļaujaties, ka krīzes situācijā policija, tiesa vai prokuratūra sniegs operatīvu palīdzību?

Jautājam: Vai paļaujaties, ka krīzes situācijā policija, tiesa vai prokuratūra sniegs operatīvu palīdzību?


Ina Grišina:
Jā, noteikti, jo šīs iestādes pietiekami efektīvi veic savas funkcijas. Iestādes rīkojas tikai likuma ietvaros. Uzskatu, ka likums diezgan veiksmīgi aizsargā personas vardarbības gadījumos. Ir izņēmuma gadījumi, kad likumā noteiktie piespiedu līdzekļi nedarbojas uz atsevišķām personām, tāpēc likumdevējam nekavējoties būtu jāveic grozījumi Krimināllikumā, kas paredzētu bargākus piespiedu līdzekļus, lai šādas personas nekavējoties un uz ilgāku laika periodu izolētu no sabiedrības.


Marija Pentjukova: Skatoties uz notikušo, tad, manuprāt, es nevarētu paļauties, ka saņemšu "NEPIECIEŠAMO", man liekas, ka drīzāk saņemtu "IESPĒJAMO palīdzību". Esmu pārliecināta, ka mūsu policija godprātīgi dara savu darbu un arī šajā situācijā darīja visu iespējamo likumu ietvaros. Tāpēc manuprāt "sapuvis caurums" ir tieši likumu un normatīvo aktu sistēmā, kuru jau sen vajadzēja ,vismaz 70%, atjaunināt vai mainīt, tā, lai likums nevarētu "apdraudēt" un nevarētu tikt vērsts "pret" pašu iedzīvotāju.


Ģirts Kiršbergs: Galīgi visus tur pār kārti nevajadzētu mest. Ir daudz godprātīgu cilvēku šajās institūcijās, bet šī šausminošā slepkavība izgaismoja arī ēnas puses. Tur bija arī baisa policijas neinteresētība, nekompetence. Man bija pirms gadiem smags gadījums, kad mani gandrīz nosita. Bet palīdzība no policijas, prokuratūras bija labā līmenī. Vainīgais sodu dabūja diezgan ātri.


Kristīne Ozola: Sabiedrība kopumā un atbildīgās institūcijas joprojām ir ļoti tolerantas pret dažādām vardarbības izpausmēm, it sevišķi ģimenēs, jo uzskata to par privātu lietu. Tomēr katram cilvēkam ir tiesības justies drošībā par sevi un savu bērnu, tāpēc šobrīd valstī ir radīts mehānisms, kādā veidā cietušais var meklēt palīdzību policijā, pieprasot nekavējoties nošķirt varmāku no ģimenes, kā arī iesniedzot tiesā pieteikumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību. Lai iedzīvotāji būtu pasargāti no jebkādas vardarbības, lielāka uzmanība jāpievērš Valsts policijas kapacitātes stiprināšanai.


Inese Grišāne: No personīgās pieredzes varu teikt, ka tā ir bijusi pozitīva, vienmēr atsaucīga sadarbība. Man vienmēr, kad bijusi nepieciešama palīdzība, no minēto iestāžu puses, vienmēr ir bijusi ātra iesaiste, vai sadarbība nepieciešamības gadījumā.

Komentāri (0-3/3)

  • Essss
    27.04.2023 19:13
    Šīs iestādes operatīvi palīdz, ja jārisina vienreizēja situācija, bet ja ir ilgstošs terors problēmas, diemžēl netiek galā
  • jecis
    27.04.2023 17:50
    grišāne un ozola profesionāli anketējamie....tiešām jēkabpilī sieviešu trūkst, kam jautājumus uzdot???
  • He he
    27.04.2023 15:07
    Rusiņš iepērkoties Betā blakus policijai. Tā vēsta NRA un advokāte.Kāda drošība,nesmīdiniet. Atnācis pakaļ mātei un dēlam.

Atstājiet komentāru