2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Kā vērtējat ieceri atļaut bezrecepšu zāles tirgot "benzīntankos" un lielveikalos?

Kā vērtējat ieceri atļaut bezrecepšu zāles tirgot "benzīntankos" un lielveikalos?

Interneta aptieku pārstāvji un tirgotāji vēlas gan bezrecepšu, gan recepšu medikamentus tirgot ārpus tradicionālo aptieku sienām – internetā. Savukārt bezrecepšu zāles varētu tirgot pat benzīntankos, uzskata Tirgotāju asociācija. Tomēr gan Veselības ministrija, gan mediķi iebilst pret šādu praksi. Radio1.lv jautāja Jēkabpils ielās sastaptajiem cilvēkiem, kā viņi vērtē ierosinājumu bezrecepšu zāles tirgot arī ārpus aptiekām, piemēram, degvielas uzpildes stacijās?

 

indraIndra:

 

Ļoti laba ideja un tas būtu racionāli ne tikai tālbraucējiem, kas brauc caur degvielas uzpildes staciju, bet arī ierindas cilvēkam, ja pēkšņi rodas nepieciešamība un aptiekas tajā laikā – no pulksten deviņiem vakarā – jau ir slēgtas, arī tās kas atrodas lielveikalos. Ļoti apsveicama ideja.

 

 

 

 

DSCF9483

Ivars:

 

Interesanta doma, tas man pat nav ienācis prātā. Bet kāpēc ne? Es to pilnībā atbalstu, jo, piemēram, degvielas uzpildes stacijās apgrozās daudz cilvēku, tas būtu labs variants daudziem. Tad nevajadzētu stāvēt rindās aptiekās un tas būtu ļoti izdevīgi.

 

 

 

 

gunars

Gunārs:

 

Manā skatījumā jau pilnīgi pietiek to vietu, kur medikamentus tirgo. Tā ka paplašināt šo tīklu, pēc manām domām, nebūtu pareizi.

 

 

 

 

 

aigars

Aigars:

 

Tas taču nekam neder! Zālēm jābūt aptiekā, tur, kur tās tirgo speciālisti - farmaceiti. Jau tā kioskos, lielveikalos un degvielas uzpildes stacijās tirgo visādas interesantas lietas – odu zāles un ko visu tik vēl ne. Ja vēl arī zāles tirgos, kas tad to lai zina, kāds tām būs sastāvs.

 

 

 

Elza: Es uzticos tikai aptiekām, farmaceitiem un, protams, arī ārstam. Ja medikamentus tirgos kaut kur pa kioskiem, tad sāksies “krutkas”.

 

armands

Armands:

 

Nē, zāles jātirgo tikai aptiekās. Ar zālēm nevar jokot, tā kāds tās var sadzerties par daudz.

 

 

 

 

 

Māra Grīnberga

Atstājiet komentāru