2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

FOTOSTĀSTS: Jēkabpils novada galvenajā bibliotēkā atklāta izstāde – “Ainavas melnbaltajās fotogrāfijās – retro. Aivars Siliņš”

Jēkabpils novada galvenajā bibliotēkā trešdien tika atklāta “Retro’’ – profesionāla fotogrāfa Aivara Siliņa, fotoizstāde, kuras pirmatklāšana notika šī gada janvārī, Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā, informē bibliotēkas pārstāve Lilija Kirilova. 

Pasākumā piedalījās izstādes autors Aivars Siliņš, kā arī Jēkabpils baltkrievu biedrība “Spatkanne’’ un Daugavpils baltkrievu biedrība “Uzdim”.

Fotogrāfijās attēlotas Latvijas un Baltkrievijas ainavas, tapušas pirms daudziem gadiem ceļojumos. Skatītājs var novērtēt dabas skaistumu un analogās fotogrāfijas radīšanas procesu, izmantojot ķīmikālijas, veidojot fiziski taustāmu attēlu, kuru nevar nošērot, nedz nolaikot.
Tālajā 1970. gadā Aivars Siliņš paņēma rokās fotoaparātu “ Zenit’’, un sāka fotografēt ne tikai draugus, bet arī ainavas. Dabas skaistums radīja māksliniecisku redzējumu, kas deva iespēju profesionālam darbam, strādājot foto studijā. Izstādē apskatāmi labākie kadri, veltīti mīļajai Latvijai un mīļākajai sievietei – sievai Zinaīdai Siliņai. Pateicoties viņai, Aivars iepazina baltkrievu kultūru, un šī latviešu – baltkrievu ģimene ir harmoniska savos dzīves mērķos un vaļaspriekos.

Daba un skaistums, mīlestība un talants, sirsnība un harmonija – tas viss apvieno fotogrāfijas vienā veselumā. Izstāde un pasākums tapis sadarbībā ar Jēkabpils baltkrievu biedrību “ Spatkanne’’ un Daugavpils baltkrievu biedrību “Uzdim”.

Foto: Spodra Purviņa
Avots; jgb.lv

Atstājiet komentāru