2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

FOTOSTĀSTS: Atašienē nosvinēta Annas un Jēkaba diena

24.jūlijā Jēkabpils novada Atašienē tika svinēta Annas un Jēkaba diena, kas kā tradīcija aizsākās Krustpils novadā pirms 12 gadiem un nu ir kļuvusi par ikgadējiem svētkiem. Diena iesākās rosīgi ar amatnieku tirdziņu.

Amatnieki izlika savus darinājumus - segas, lakatus, māla krūzes, podus, grozus, krāšņumaugus un arī gardumus - medu, sieru un daudz ko citu. “Līvenhofas muzikantu” jestrās dziesmas un deju kopas “Dance” čigānu deja aicināt aicināja uz tirdziņu. No malu malām ieradās pircēji un pasākuma apmeklētāji. Lai gan šogad viss tika organizēts nedaudz savādāk, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus un apmeklētāju zonu sadalījumu, tas nemazināja svētku prieku un cilvēku ieinteresētību…

Īpaši sirsnīgā gaisotnē notika grāmatas “Krustpils hronikas. Turpinājums” atvēršana. Pētījuma autors Spodris Bērziņš, balstoties uz preses materiāliem un publikācijām, veidojis Krustpils, Variešu, Vīpes, Mežāres un Atašienes pagastu notikumu hroniku no 1940. līdz 1991.gadam. Stāsts par grāmatas tapšanu, sirsnīgas sarunas un tā laika dziesmas “Līvenhofas muzikantu” izpildījumā. 

Avots: Jēkabpils novads/Facebook

Atstājiet komentāru