2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

FOTO: BK "Jēkabpils" karsējmeitenes

FOTO: BK "Jēkabpils" karsējmeitenes

Basketbola kluba "Jēkabpils" mājas spēlēs līdzjutējus priecē košas un smaidīgas karsējmeitenes. Tie, kas regulāri apmeklējuši spēles arī iepriekšējās sezonās, būs pamanījuši, ka šosezon meiteņu komandā ir daudz jaunu seju un ir arī jauna vadītāja. 

Karsējkomandas trenerei Ksenijai Leperei šis ir pirmais gads, kad viņa trenē kluba meitenes, māca viņām dejot un iestudē priekšnesumus. Ksenija atzīst, ka "būt karsējmeitenei ir smags darbs. Ir gan nopietns treniņu, gan arī spēļu grafiks. Tāpat kā mūsu basketbola komanda smagi strādā, lai sasniegtu vēlamo rezultātu, arī mums ir smagi jāstrādā, lai veiksmīgi un skaisti parādītu sevi publikai." Ksenijai šī sezona ir liels izaicinājums, jo jāapvieno savas deju studijas vadīšana, karsējmeiteņu trenēšana un mazās meitiņas audzināšana.

Rēzijai Neifeldei šī ir pirmā sezona karsējmeitenes godā: "Būt karsējmeitenei ir interesanti. Ir daudz jaunu paziņu, piedzīvojumu un aktivitāšu. Pateicoties karsējmeitenēm, esmu guvusi jaunu pieredzi uzstājoties. Man ļoti patīk aktīvi pavadīt savu brīvo laiku, tāpēc šī aktivitāte man sagādā prieku!" Pirmo sezonu aizvada arī Beāte Balule, Kristīne Mihailova, Laura Amatniece, Agnija Ignatjeva, Glenda Vasiļjeva, Loreta Dišlere, Valērija Rudikina un Viktorija Grigorjeva. 

 Zane Brovacka karsējkomandā ir ceturto sezonu, savukārt Dana Pole, Linda Miezīte un Ieva Mauriņa ir BK "Jēkabpils" karsējmeitenes jau no paša sākuma, šī ir viņu piektā sezona. Dana atzīst, ka "ir patiess prieks un gandarījums būt nelielai sastāvdaļai no šīs lielās ģimenes."

Karsējmeiteņu uzdevums nav no vieglajiem, vienmēr jābūt gatavām, kad kāds no treneriem pieprasīs minūtes pārtraukumu un viņām, ne sekundi nekavējoties, jādodas laukumā, jādejo, jābūt smaidošām un pārliecinošām. Lai tas izdotos, ne mazums sviedru tiek izliets treniņos, mācoties jaunas dejas, slīpējot kustības un kompozīcijas.

Šīs sezonas meiteņu mērķis ir sevi parādīt "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas Zvaigžņu spēle - piedalīties Karsējmeiteņu konkursā un nodejot tik labi, cik vien spēj! Lai meitenēm izdodas! 

Avots: bkjekabpils.lv

Atstājiet komentāru