2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

“Lidl” atbalsta Zemes stundu, izslēdzot un samazinot apgaismojumu

Jau ceturto gadu piedaloties Pasaules Dabas fonda iniciatīvā, “Lidl Latvija” 23. martā atbalstīs Zemes stundu, no plkst. 20.30 līdz 21.30 visos savos 30 veikalos uz vienu stundu izslēdzot veikalu fasādes reklāmu, uzņēmuma logo un pilonu apgaismojumu. Elektrisko apgaismojumu izslēgs arī “Lidl” Dreiliņu biroja telpās un loģistikas centra stāvlaukumā, informē Lidl Latvija pārstāvis Ingars Rudzītis. 

Elektrības patēriņš uzņēmumā kopumā tiks samazināts līdz minimumam, kas nepieciešams, lai nodrošinātu veikalu un loģistikas centra darbībai nepieciešamās kritiskās funkcijas. 

“Kā liels uzņēmums mēs apzināmies, ka ar savu rīcību varam sniegt jūtamu ieguldījumu klimata un vides aizsardzībā. Ar savu piemēru iedvesmojam arī citus aizdomāties par to, kā samazināt dabas resursu patēriņu. Zemes stunda ir simbolisks, bet ļoti svarīgs solis, kas atgādina – mēs katrs atsevišķi un visi kopā esam atbildīgi par Zemi, par tās resursiem, par to, kādu planētu no mums saņems nākamās paaudzes. “Lidl” tas rūp, tāpēc mēs piedalāmies,” saka “Lidl Latvija” Korporatīvās sociālās atbildības vadītāja Antra Birzule.

Kā daļa no starptautiskās “Schwarz Group” arī “Lidl Latvija” ir pievienojies “Science Based Targets” iniciatīvai, apņemoties sekot zinātniski formulētiem un pamatotiem klimata mērķiem, aktīvi īstenojot efektīvus klimata aizsardzības projektus. Piemēram, jau kopš 2020. gada visos “Lidl Latvija” veikalos, loģistikas centrā un birojā izmanto vienīgi 100% “zaļo” elektrību. Uz “Lidl” veikalu jumtiem Latvijā uzstādītie saules paneļi saražo vairāk nekā 1 miljonu kilovatstundu elektrības gadā. 

Par Zemes stundu

Zemes stunda aizsākās 2007. gadā, kad Austrālijas pilsētā Sidnejā pirmo reizi simboliski tika izslēgts apgaismojums. Kopš tā laika Zemes stunda ir kļuvusi par vienu no lielākajām vides akcijām pasaulē. Iedzīvotāji, pašvaldības, uzņēmumi un organizācijas ir aicināti veltīt vienu stundu Zemei. Tas ir brīdis, kad cilvēki visā pasaulē simboliski izslēdz gaismas, lai kopā radītu globālu vienotības brīdi, kas mudina rīkoties planētas glābšanai. 

Atstājiet komentāru