2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Sākusies veloceliņa izbūve no Salas līdz Jēkabpilij (FOTO)

Sākušies sagatavošanās darbi veloceliņa izbūvei Jēkabpils novadā. Veloceliņš vedīs gar autoceļu P76 posmā no Salas ciema līdz Jēkabpils pilsētai. 
Lai varētu veikt izbūves darbus, vispirms teritorija jāatbrīvo no kokiem un krūmiem, un jau šobrīd daļā posma ir veikts atmežošanas process. Pirms tam notika atsavināšana un mērniecības darbi, jo veloceliņa izbūves projekts skar vairākus privātīpašumus. 

VSIA “Latvijas Valsts ceļi” informē, ka gājēju un velosipēdistu celiņa kopgarums būs 3,92 kilometri, bet platums – 2,5 metri. Tas plānots ar asfaltbetona segumu. Ņemot vērā, ka būvdarbi notiks ārpus autoceļa brauktuves, vērienīgi satiksmes ierobežojumi nav plānoti, tomēr posmos, kur darbi notiks ļoti tuvu brauktuvei, uz laiku tiks slēgta viena braukšanas josla, satiksmi organizējot ar īslaicīgu shēmu vai luksoforu. Arī caurtekas tiks būvētas, pamīšus slēdzot vienu brauktuves joslu.

Būvdarbus objektā veic SIA “Ošukalns”, ar ko noslēgts līgums par summu – vairāk nekā 1,5 miljoni eiro, ieskaitot PVN. Darbi tiek finansēti no valsts budžeta. 

Jau ziņots, ka biedrība "Holista"  2016. gadā vāca parakstus šī veloceliņa ierīkošanai un tos iesniedza toreizējā Salas novada pašvaldībā. Parakstu vākšanas mērķis bija nodrošināt velotransporta pārvietošanās veida līdzsvarotu attīstību Salas novadā. Biedrība bija savākusi un apkopojusi 1277 iedzīvotāju parakstus. Sabiedriskās aktivitātes rezultātā iegūtos datus Salas novada pašvaldība nosūtīja izvērtēšanai Latvijas valsts Satiksmes ministrijai un Latvijas Valsts ceļiem, ar lūgumu ņemt vērā iedzīvotāju viedokli un iespējami tuvākajā laikā izbūvēt veloceliņu gar autoceļu P76 iepriekš minētajā posmā.Patlaban šis Salas ciema aktīvo iedzīvotāju ierosinājums tiek īstenots.

Foto: Jēkabpils novada pašvaldība
Jānis Lācis

Atstājiet komentāru