2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Zināms, cik SIA “Jēkabpils siltums” klientiem izmaksājis viens apkures kvadrātmetrs aprīlī (TABULA)

Zināms, cik SIA “Jēkabpils siltums” klientiem izmaksājis viens apkures kvadrātmetrs aprīlī (TABULA)

SIA “Jēkabpils siltums” publiskojis informāciju par apkures izmaksām aprīlī. Vienas megavatstundas siltumenerģijas cena aprīlī bija 90,72 eiro bez PVN. Tikmēr vidēji viens apkures kvadrātmetrs aprīlī izmaksāja 0,99 eiro bez PVN.

Visdārgāk apkure aprīlī izmaksājusi mājā Viestura ielā 12b, kur iemītniekiem par apkuri jāmaksā – 1,84 eiro par kvadrātmetru. Dārgāk kā vidēji par kvadrātmetru jāmaksā arī mājas Rīgas ielā 104 iemītniekiem – 1,49 eiro par apkures kvadrātmetru, tāpat arī augstāk par vidējo jāmaksā māju Draudzības alejā 26 un Brīvības 5a-1 – abās 1,41 eiro par apkures kvadrātmetru bez PVN. 

Tikmēr vismazākie rēķini par apkuri aprīlī bijuši jāmaksā mājām Viestura ielā 31 un Bebru 2 – abās 0,60 eiro par apkures kvadrātmetru. Mazāk kā vidēji par saņemto siltumenerģiju aprīlī jāmaksā arī mājas Nameja 32 iemītniekiem – 0,61 eiro par apkures kvadrātmetru bez PVN, kā arī mājas Viestura 38 c iemītniekiem – 0,62 eiro bez PVN.  

Jau ziņots, ka no 1. oktobra līdz 2023. gada 30. aprīlim mājsaimniecībām valsts paredzēja centralizētās siltumapgādes atbalstu - centralizētās siltumapgādes tarifa sadārdzinājumu virs 68 - 150 eiro par megavastundu valsts kompensēs 50% apmērā, savukārt no tās daļas, kas pārsniedz 150 eiro par megavastundu, valsts kompensēs 90%. Atbalsts mājsaimniecībām tika piešķirts automātiski. 

Plašāk par to, cik katrā mājā, kurai apkuri nodrošina SIA “Jēkabpils siltums” izmaksājis apkures kvadrātmetrs aprīlī skatieties  SIA “Jēkabpils siltums” sagatavotajā tabulā.








Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru