2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpilī pagaidām nav plānots pārtraukt apkures sezonu

Jēkabpilī pagaidām nav plānots pārtraukt apkures sezonu

Lai arī laiks kļuvis ievērojami siltāks, Jēkabpilī turpinās apkures sezona. Kā informē SIA “JK Namu pārvalde” sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Skolniece, pagaidām neviena no pilsētas daudzdzīvokļu mājām nav lūgusi namu apsaimniekotāju atslēgt tai siltumenerģijas padevi. 

SIA “JK Namu pārvalde” vadītāja Elita Freija sarunā ar Radio1.lv stāsta, ka jautājums par apkures sezonas pārtraukšanu tiekot izvērtēts. Bijis no darbiniekiem ierosinājums sākt pakāpeniski atslēgt daudzdzīvokļu mājas no siltumenerģijas padeves, taču līdz šim ārgaisa temperatūras dēļ šis process pagaidām atlikts. Viņa prognozēja, ka apkures sezona varētu beigties ne ātrāk kā aprīļa nogalē.

Radio1 sazinājās arī ar SIA “Jēkabpils siltums” priekšnieku Raiti Sirmoviču, lai noskaidrotu vai apkures sezonu noslēgt ir lūgusi kāda no pašvaldības iestādēm vai citiem klientiem, kuriem siltumenerģiju nodrošina siltumtīkli. Raitis Sirmovičs sacīja, ka oficiālas prasības neesot bijis, bet atsevišķas iestādes, piemēram, Attīstības pārvaldes un pašvaldības policijas ēkas un vēl dažas citas komerciestādes, ir atslēgušās no siltumenerģijas padeves. Taču masveida lūgumu pārtraukt apkures sezonu uzņēmumā neesot saņemti. Raits Sirmovičs sacīja, ka SIA “Jēkabpils siltums” turpinās darbu arī pēc apkures sezonas noslēgšanas, ražojot siltumu karstā ūdens padevei un klientiem esot iespēja, ja ir vajadzība, arī pēc apkures sezonas noslēguma pieslēgt ēkas siltumenerģijas padevei. Izvēle esot klientu ziņā.

Jau ziņots, ka Jēkabpilī apkures sezona sākās pagājušā gada septembra nogalē un tās laikā vairākkārt ir mainīts siltumenerģijas tarifs, sākotnēji to paaugstinot, bet no janvāra un turpmākos mēnešus samazinot. Aprīlī vienas megavatstundas siltumenerģijas cena Jēkabpilī mājsaimniecībām ir 113,45 eiro bez PVN. No maija paredzēts esošo tarifu samazināt un tas būs – 108,38 eiro bez PVN par megavatstundu.

Atstājiet komentāru