2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

"Green Genius" investēs 90 miljonus eiro saules elektrostaciju parka būvniecībā Jēkabpilī

"Green Genius" investēs 90 miljonus eiro saules elektrostaciju parka būvniecībā Jēkabpilī

Atjaunojamās enerģijas uzņēmums "Green Genius" investēs apmēram 90 miljonus eiro saules saules elektrostaciju parka būvniecībā Jēkabpilī,  aģentūru LETA informēja "Green Genius" pārstāvji.

"Green Genius" 100 megavatu (MW) saules elektrostaciju attīstīs Jēkabpilī vairāk nekā 151 hektāra teritorijā. Pēc nepieciešamo atļauju saņemšanas, elektrostacijas būvniecības darbus plānots sākt līdz šā gada jūnijam.

Projekta īstenošanā "Green Genius" noslēdzis darījumu ar uzņēmējiem Edgaru Kamišovu un Vilni Buholcu, nodibinot profesionālu partnerību, ko plānots attīstīt arī nākotnē.

"Green Genius" solārā biznesa virziena vadītājs Simons Šileiķis norāda, ka Latvijai ir ļoti labs saules enerģijas izmantošanas potenciāls ar pievilcīgiem noteikumiem un saprātīgu regulējumu šādu projektu attīstīšanai.

Uzņēmums "Green Genius" Latvijas tirgū darbību sāka 2019.gadā, iesaistoties ilgtermiņa atjaunojamās enerģijas projektu attīstībā, kā arī ieviešot neliela mēroga B2B (bizness-biznesam) risinājumus.

"Green Genius" ir atjaunojamās enerģijas uzņēmums, kas izstrādā, izbūvē saules, biogāzes, vēja un zaļās ūdeņraža enerģijas projektus. Šobrīd tā projekti tiek attīstīti astoņās Eiropas valstīs. Līdz 2025.gadam "Green Genius" plāno ar atjaunojamās enerģijas projektiem sasniegt kopējo jaudu divu GW apmērā.

Uzņēmumam ir vairāk nekā 15 gadu darbības pieredze. Ik gadu "Green Genius" saražo aptuveni 399 gigavatstundas (GWh) zaļās enerģijas. "Green Genius" ir daļa no starptautiskās uzņēmumu grupas "Modus Group", kas darbojas 11 Eiropas tirgos.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Green Genius Latvia" reģistrēta 2022.gada augustā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētā "Modus Energy International".

FOTO: ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru