2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

SIA “Jēkabpils autobusu parks” izsludinājis konkursu par jauno CNG autobusu piegādi

SIA “Jēkabpils autobusu parks” izsludinājis konkursu par jauno CNG autobusu piegādi

Lai nodrošinātu CO2 izmešu ierobežošanu, samazinot transporta ietekmi uz klimata pārmaiņām, kā arī paaugstinātu sabiedriskā transporta pakalpojumu kvalitāti, piedāvājot komfortablākus pasažieru pārvadājumus, SIA Jēkabpils autobusu parks 2022.gada 3.oktobrī noslēdza līgumu ar Centrālajā finanšu un līgumu aģentūru par divu jaunu ar CNG darbināmu autobusu iegādi, īstenojot programmas „Izaugsme un nodarbinātība” prioritārā virziena „Pāreja uz ekonomiku ar zemu oglekļa emisijas līmeni visās nozarēs” specifisko atbalsta mērķi „Attīstīt videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru (autobusi)”, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā.

Pēc SIA Jēkabpils autobusu parks projekta vadītājas sniegtās informācijas, šobrīd ir izsludināts atklātais konkurss par autobusu piegādi. Tiek paredzēts, ka autobusi būs ne vien ekoloģiski, bet arī ērtāki pasažieriem, jo nodrošinās video un audio apziņošanu, spēs saskaitīt pasažieru plūsmu un nodrošinās klimata kontroli salonā. 

Tāpat ir padomāts par autobusu vadītāju darba vides uzlabošanu, izvirzot prasības jaunajos autobusos, lai vadītāja nodalījums būt norobežots no pasažieru salona, autobusu vadītājam tiktu izstādīti komforta sēdekļi ar vairāku pakāpju elektrisku apsildi,  trīs punktu drošības jostu, pagalvi un sānu roku balstiem. Konkursā tiek lūgts nodrošināt, lai vadītāja kabīnes apgaismojums būtu ieslēdzams atsevišķi no salona apgaismojuma un tiktu uzstādīti saules sargi gan vējstiklam, gan kreisajam vadītāja logam.

“Videi draudzīgu autobusu iegāde Jēkabpils pilsētai 4” līguma summa bez pievienotās vērtības nodokļa sastāda 481 497 eiro, no kuriem ES finansējums ir 353 218 eiro.

Atstājiet komentāru