2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils novada pašvaldība vienpusēji pārtraukusi iepirkuma līgumu ar JVĢ būvnieku SIA “ZENG”

Jēkabpils novada pašvaldība vienpusēji pārtraukusi iepirkuma līgumu ar JVĢ būvnieku SIA “ZENG”

Jēkabpils novada pašvaldība ir vienpusēji pārtraukusi iepirkuma līgumu ar Jēkabpils Valsts ģimnāzijas būvnieku SIA “ZENG”. Līguma laušanas iemesls ir Jēkabpils Valsts ģimnāzijas pārbūvē konstatētie pārkāpumi – kopš 2022.gada 18.marta SIA “ZENG” ir nepamatoti pārtraukusi būvdarbus un neievēro darbu veikšanas grafiku un finanšu plūsmas kalendāro grafiku.  

Tiekoties ar vietēju masu mediju žurnālistiem, Jēkabpils novada mērs Raivis Ragainis sacīja, ka Jēkabpils novada pašvaldība 12. un 13.aprīlī aicināja SIA “ZENG” uz sarunām par līguma izpildi, bet būvuzņēmējs uz tikšanos neieradās.   Raivis Ragainis sacīja, ka uzņēmējs, apturot darbus objektā, kā iemeslu minējis ārkārtas situāciju, jo karš un tamlīdzīgi, prasot dažādu indeksāciju, pieliekot pie cenas 30 %.

Raivis Ragainis norādīja, ka neskatoties uz izveidojušos situāciju, Jēkabpils novada pašvaldība turpina iesāktos darbus un organizēs jaunu konkursu par būvdarbu veikšanu, lai pabeigtu Jēkabpils Valsts ģimnāzijas ēkas pārbūvi ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru saskaņotajos termiņos. 

Jau iepriekš ziņots, ka ar būvdarbiem Jēkabpils Valsts ģimnāzijā problēmas bija jau sen. Vairākkārt informēts ka SIA “Zeng” būtiski kavē darbu gaitu. Pašvaldība veikusi ar būvuzņēmēju vairākas sarunas, bet rezultātu tam nebijis. Savukārt sankcijas pret uzņēmēju pašvaldība nevarējusi vērst, jo līgumā bija paredzēts tikai sods par gala termiņa kavēšanu.

Ņemot vērā, ka līguma laušanas process ir juridiski sarežģīts un var aizņemt kādu laiku, pagaidām nav zināms, kad pašvaldība varēs izsludināt jaunu konkursu par būvdarbu veikšanu, bet Raivis Ragainis solīja darīt visu iespējamo, lai konkursu varētu izsludināt pēc iespējas ātrāk. Tomēr jau šobrīd ir skaidrs, ka šā gada 1.septembrī skolēni nevarēs atsākt mācības savās telpās.

Raivis Ragainis norādīja, ka patlaban darbi paveikti mazliet vairāk nekā 50 procentu apjomā. Tas nozīmē, ka ģimnāzijas darbiniekiem un skolēniem arī nākamais mācību gads būs jāiesāk pagaidu telpās. 

Šonedēļ pašvaldības vadība tiksies ar Jēkabpils Valsts ģimnāzijas kolektīvu, lai pārrunātu mācību procesa nodrošināšanu 2022./2023. mācību gadā.

Foto no arhīva

Atstājiet komentāru