2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

SIA “Jēkabpils siltums” iesniedzis jaunu tarifa projektu, kurš paredz tarifa samazinājumu no 1. aprīļa

SIA “Jēkabpils siltums” iesniedzis jaunu tarifa projektu, kurš paredz tarifa samazinājumu no 1. aprīļa

SIA “Jēkabpils siltums” iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai tarifa jauno projektu, kurš paredz 8.52% tarifa samazinājumu no 1. aprīļa.

Uzņēmumā informēja, ka šobrīd energoresursu cenas samazinās un attiecīgi izmaksas, līdz ar to SIA "Jēkabpils siltums" iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai tarifa projektu, kas paredz, ka no 2022.gada 1. aprīļa samazināsies siltumenerģijas tarifs, tas būs 69.35 EUR/MWh  (bez PVN).



SIA “Jēkabpils siltums” atgādina, ka 29. janvārī stājās spēkā Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likums. Tas paredz četrus mēnešus – no 2022. gada 1. janvāra līdz 30. aprīlim – nodrošināt atbalstu arī siltumapgādes pakalpojumu maksas pieauguma segšanai centralizētās siltumapgādes klientiem, paredzot starpības līdz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) apstiprinātajam tarifam – 68 eiro par vienu megavatstundu (eiro/MWh) 100% starpības segšana.

Tas nozīmē, ja tarifs pieaudzis virs 68 eiro/MWh (SIA “Jēkabpils siltums” februāra tarifs, marta tarifs un plānotais aprīļa tarifs), no valsts budžeta līdzekļiem centralizētās siltumapgādes uzņēmējiem tiks segta starpība līdz SPRK apstiprinātajam tarifam. Līdz ar to iedzīvotāji no SIA “Jēkabpils siltuma” saņems samazinātu rēķinu. Mājsaimniecību klientiem nav jāpiesakās atbalsta saņemšanai, SIA “Jēkabpils siltums”  maksas samazinājumu jau iekļaus rēķinos klientiem, t. i., atbalsts tiks piešķirts automātiski.

SIA “Jēkabpils siltums” pateicas visiem siltumenerģijas lietotājiem par sapratni šajā apkures sezonā, un īpaši tiem, kuri savlaicīgi veic samaksu par patērēto siltumenerģiju.

Avots; jekabpils.lv

Atstājiet komentāru