2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Šajā apkures sezonā SIA "Jēkabpils siltums" klientiem paliks šobrīd spēkā esošais siltumenerģijas tarifs

Šajā apkures sezonā SIA "Jēkabpils siltums" klientiem paliks šobrīd spēkā esošais siltumenerģijas tarifs

Šajā apkures sezonā SIA "Jēkabpils siltums"  klientiem paliks šobrīd spēkā esošais siltumenerģijas tarifs, informē Jēkapils novada pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko uzsver, ka Jēkabpils pilsētā uzņēmuma klientiem šajā apkures sezonā paliks šobrīd spēkā esošais siltumenerģijas tarifs, kas ir spēkā no 2018.gada 1.septembra un ir 54,22 EUR/MWh(ar dabasgāzes akcīzes nodokļa komponenti).

Tomēr situācija kopumā ir ļoti sarežģīta, jo sākoties jaunajai apkures sezonai, krietni sadārdzinājušās dabas gāzes, elektrības un citu energoresursu cenas. Pie šādas situācijas, uzņēmumam  nāksies strādāt ar zaudējumiem, jo uzņēmums par energoresursu maksā krietni vairāk nekā saņem no klientiem, kas ir saskaņā ar noteikto tarifu par piegādāto siltumenerģiju. Līdz ar to, tie zaudējumi, kas būs radušies uzņēmumam, tiks iekļauti nākamajā tarifā.  

Ņemot vērā, ka šobrīd ir zināmas energonesēju cenas, uzņēmums uzsācis darbu pie jauna tarifa projekta izstrādes, kurā būs iekļautas šī brīža energoresursu tirgus cenas. Taču šī procedūra ir ļoti laikietilpīga. Jebkurā gadījumā jaunais tarifs stāsies spēkā tikai no nākamās apkures sezonas.

Atstājiet komentāru