2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Nosaka atkritumu dalītās vākšanas kritērijus Ogres, Jēkabpils un Valmieras novadiem

Nosaka atkritumu dalītās vākšanas kritērijus Ogres, Jēkabpils un Valmieras novadiem

Ministru kabinets šodien pieņēma grozījumus noteikumos par kritērijiem un kārtību, kādā novērtē atkritumu dalītās savākšanas pakalpojuma pieejamību iedzīvotājiem.

Grozījumi nepieciešami, jo saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likumu, valsts iedalīta valstspilsētu pašvaldību teritorijās un novadu pašvaldību teritorijās. 

Turklāt Ogrei noteikts valstspilsētas statuss un pēc pašvaldību reformas Ogrei, Jēkabpilij un Valmierai būs pievienotas novadu teritorijas.

Noteikumi paredz, ka valstspilsētu teritorijās un pārējās novada teritorijās būs jānodrošina atšķirīga dalītā atkritumu vākšana.

Valstspilsētā būs jānodrošina vismaz viens atkritumu dalītās vākšanas punkts uz katriem 700 iedzīvotājiem, jābūt ierīkotiem šķiroto atkritumu savākšanas laukumiem atbilstoši iedzīvotāju skaitam.

Savukārt pārējās novada pilsētās un pagastos uz katriem 550 iedzīvotājiem jāierīko vismaz viens sadzīves atkritumu dalītās savākšanas punkts un katrā apdzīvotā vietā ar iedzīvotāju skaitu virs 200 vai uz katriem 450 iedzīvotājiem novadu pagastos jāierīko vismaz viens sadzīves atkritumu dalītās savākšanas punkts.

Tāpat visos novados, kuros ir 8000 iedzīvotāju vai vairāk, jāierīko vismaz viens šķiroto atkritumu savākšanas laukums, kas atbilst normatīvajos aktos par atkritumu savākšanas un šķirošanas vietām noteiktajām prasībām.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA
Foto: No arhīva

Atstājiet komentāru