2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpilī februārī, salīdzinot ar janvāri, nedaudz mazāki apkures rēķini

Jēkabpilī februārī, salīdzinot ar janvāri, nedaudz mazāki apkures rēķini

Šī gada februārī, salīdzinot ar šī gada janvāri,SIA “Jēkabpil siltums” apkalpes zonā esošajās mājās, bija nedaudz mazāki apkures rēķini. Apkures rēķinu samazinājums saistīts ar īsāku apkures mēnesi, kaut arī februārī vidējā ārgaisa temperatūra Jēkabpilī bija zemāka kā janvārī (janvārī – 4.2℃, februārī - 6,6 ℃).  Februārī SIA “Jēkabpils siltums” apsaimniekotajās daudzdzīvokļu mājās vidējās 1  m² apkures izmaksas bez PVN bija 1,51 EUR/m2., informē SIA "Jēkabpils siltums".

Atgādinām, ka vienas megavatstundas (MWh) siltumenerģijas cena ir nemainīga, bez PVN 54.22 eiro. Apkures rēķina vērtību nosaka siltumenerģijas pakalpojuma cena (tarifs) un dzīvojamās mājas siltumenerģijas patēriņš. Jāuzsver, ka SIA “Jēkabpils siltums” sniegtā pakalpojuma cena visiem patērētājiem ir vienāda (atšķiras tikai PVN vērtība iedzīvotājiem un juridiskajām personām), tā atbilst vidējai pakalpojuma cenai valstī un siltumenerģijas gala tarifus saglabājas nemainīgs- 54,22 EUR/MWh no 2018.gada 1. septembra.  

Uzņēmums katru mēnesi publisko datus siltumenerģijas izmaksu tabulā, kuru iedzīvotāji var apskatīt uzņēmuma mājas lapā www.jekabpils-siltums.lv, sadaļā Klientiem, Siltumenerģijas tarifs. Šajās izmaksu tabulās var redzēt, ka ēkām pat ar līdzīgu kvadratūru, 1 m² apkures izmaksas bez PVN ir atšķirīgas.  Atšķirības apkures rēķinos ir tādēļ, ka atšķiras katras mājas siltumenerģijas patēriņš. Savukārt no mājas siltumenerģijas patēriņu ietekmē  laikapstākļi, kā arī mājas iedzīvotāju izvēlētā komforta temperatūra dzīvokļos, gan citi apstākļi. 

Atgādinām, ka SIA "Jēkabpils Siltums" ražo un piegādā siltumenerģiju līdz patērētāja īpašumam, t.i. veic siltumenerģijas piegādi līdz ēkas ievadam. Tālāk ēkā par siltumenerģijas nodrošināšanu jāvēršas pie mājas apsaimniekotāja.

Atstājiet komentāru