2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

No nedēļas vidus par 10 un 20 centiem augs biļešu cenas sabiedriskajā transportā

No nedēļas vidus par 10 un 20 centiem augs biļešu cenas sabiedriskajā transportā

Gan starppilsētu, gan vietējās nozīmes maršrutos maksa par braucienu autobusā nākamās nedēļas vidū augs par 10 centiem. Savukārt vilciena biļetes cena A un B zonās palielināsies par 10 centiem, bet, braucot tālāk, tā kāps jau par 20 centiem, lai mazinātu atšķirības starp autobusu un vilcienu biļešu cenām, vēsta lsm.lv.

Autotransporta direkcija skaidro, ka cenas jāpalielina, jo pēdējos septiņus gadus tās nav mainītas, bet izmaksas būtiski augušas. Tas savukārt ietekmē arī valsts tēriņus - 2012. gadā ieņēmumi no biļetēm spēja nosegt 57% no pārvadātāju izmaksām, savukārt pērn par biļetēm iekasēja vairs tikai 46% no izmaksām, tādēļ valstij jākompensē lielāka zaudējumu daļa.

"Kā piemēru varu minēt [maršrutu] Rīga-Jelgava. Ja šobrīd autobusa biļetes cena ir 2,30 [eiro], tad turpmāk būs 2,40. Rīga-Liepāja - 8,55 [eiro], būs 8,65. Attiecībā uz vilcieniem - , ja Rīga-Jelgava maksā 1,90 eiro, turpmāk būs 2,10," stāsta Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

Runājot par vilcienu biļešu cenām, Godiņš norāda, ka palielināsies atlaides elektroniskajām biļetēm tieši tajās zonās, kurā biļešu cenas pieaugums ir 20 centu.

"Ja pērk Rīga-Daugavpils elektronisko biļeti, tad kopumā sanāks maksāt pat mazāk, nekā līdz šim tika maksāts ar 5% atlaidi," uzsver Godiņš.

Atstājiet komentāru