2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Balvu “Gada uzņēmējs Zemgalē 2019”  saņem arī  SIA “Jēkabpils zieds”

Balvu “Gada uzņēmējs Zemgalē 2019” saņem arī SIA “Jēkabpils zieds”

Šodien, 29. novembrī, Rundāles pils Baltajā zālē norisinās Zemgales Plānošanas reģiona (ZPR) un tā struktūrvienības Uzņēmējdarbības centrs ceturto reizi organizētā krietnāko uzņēmēju godināšana. Starp gada labākajiem un veiksmīgākajiem Zemgales reģiona uzņēmējiem titulu „Gada uzņēmējs Zemgalē 2019”  saņēma “SIA Jēkabpils zieds” no Jēkabpils, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Uzņēmums jau ilgus gadus strādā Jēkabpilī, kopjot un attīstot dārzniecības un puķkopības tradīcijas, sniedz ieguldījumu nodarbinātības problēmu risināšanā, iegulda līdzekļus uzņēmuma un piegulošās teritorijas uzturēšanā un uzlabošanā, kā arī Jēkabpils vārda popularizēšanā un atpazīstamības veicināšanā. SIA "Jēkabpils zieds" neatsaka savu palīdzību bezpeļņas un nevalstiskām organizācijām, atbalsta pilsētā un tuvākajā apkārtnē notiekošas aktivitātes.

SIA “Jēkabpils zieds” vadītāja kopš 2004.gada ir Rita Grāvniece, kas dārzniecībā strādājusi jau no 1976.gada un tā ir viņas pirmā darba vieta. Tas atklāj šī darba ar ziediem sirdsmīlestību un neatsveramo ieguldījumu, ik gadu mācoties, pielāgojoties laika plūdumam un pircēju pieprasījumam. Savu produkciju uzņēmums pašreiz realizē uz vietas, tirdzniecība notiek tikai SIA „Jēkabpils zieds” siltumnīcās, taču ir vairums vairumtirgotāju un mazo veikaliņu īpašnieku un tāpat citu pastāvīgo klientu loks, kas uz SIA „Jēkabpils zieds” siltumnīcām dodas ne vien no Līvāniem, Rēzeknes, Pļaviņām, Madonas, Alūksnes, Preiļiem, Aizkraukles, bet pat no Rīgas, Ogres, Salaspils, Daugavpils u.c. pilsētām. Nereti uzņēmuma puķes aizceļo pat uz ārvalstīm.

Konkursa “Gada uzņēmējs Zemgalē 2019”  ietvaros visas 22 reģionā ietilpstošās pašvaldības izraudzījušas vienu titula „Gada uzņēmējs Zemgalē 2019” cienīgu ieguvēju. Šādu atzinību var saņemt vidējo un mazo uzņēmumu īpašnieki, kuru uzņēmums reģistrēts vai veic saimniecisko darbību konkrētās pašvaldības teritorijā. Turklāt pretendentiem nedrīkst būt nodokļu vai nodevu parādu, kā arī pārkāpumu darba tiesisko attiecību un darba aizsardzības jomā. Pārējo kritēriju starpā minēta uzņēmuma darbības pozitīvā ietekme uz novada vai pilsētas, kā arī reģiona ekonomisko izaugsmi un sociālo problēmu risināšanu. Līdztekus tam pretendentam jāveicina videi draudzīgu tehnoloģiju ieviešana, ar savu produkciju jābūt aktīvam vietējā vai ārzemju tirgus dalībniekam. Tāpat īpaši augstu tiek vērtēts radošums uzņēmumā, kā arī sabiedriskā aktivitāte. Ar ZPR un pašvaldību finansiālu atbalstu visi laureāti saņems īpaši darinātu piemiņas zīmi, Atzinības rakstu un naudas balvu 500 eiro apmērā.

Atstājiet komentāru