2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Aivars Kraps: Apmierina paveiktais Pasta ielā

Ceturtdien, 12.septembrī Jēkabpils mērs Aivars Kraps, mēra vietniece Kristīne Ozola, kā arī pašvaldības pilsētvides, attīstības, būvniecības un sabiedrisko attiecību nodaļu pārstāvji, būvnieki no SIA “Ošukalns” un žurnālisti devās kārtējā apskates gājienā pa Pasta ielu.

Ir panākta vienošanās, ka sadales skapis un apgaismes stabs, kas atrodas veloceliņa vidū Pasta un Akmeņu ielu krustojumā, tiks novākti. Sadales skapi pārvietos ietves malā, savukārt apgaismes stabu demontēs un papildus lampu pievienos ielas pretējā pusē esošajam apgaismes stabam.

Savukārt runājot par šauro ietvi Akmeņu ielas sākumā, būvniekiem nav bijis iespējas to veidot platāku, jo tad sašaurinātos braucamā daļa un autovadītājiem būtu sarežģīti iegriezties ielā. Šajā vietā izvietota ceļazīme, kas gājējiem atļauj pārvietoties pa ielas braucamo daļu.

Tāpat arī Pasta ielas sākumā pie agrobiznesa koledžas ēkas lietusūdens notekrenstelei tiks uzlikts režģis, lai šajā vietā netraucēti varētu pārvietoties cilvēki ratiņkrēslos un māmiņas ar bērniem ratiņos.

Apskates laikā tika pārrunāts arī iedzīvotāju uzdotais jautājums par iespēju no māju lietusūdeņu caurulēm notekūdeņus novadīt renstrelēs nevis uz ietvēm, kas intensīva lietus laikā  veido  pamatīgas peļķes. Pilsētvides departamenta vadītājs Raits Sirmovičs sacīja, ka tas ir dārgs process, kas sadārdzinātu projektu. Turklāt, no būvnieku puses tika minēts, ka pēc tam kļūst dārgāka arī mājas uzturēšana, jo rensteles būs regulāri jātīra un jānodrošina, lai ziemā neaizsalst. Šāda prakse Latvijā esot tikai nedaudzām ēkām Rīgā.

Pasta ielas noslēgumā Aivars Kraps sacīja, ka viņu apmierina būvdarbu gaita un kvalitāte Pasta ielā un neesot šaubu, ka objekts būs nodots atbilstoši termiņiem. Radio1.lv jautāja, ja apmierina darbu gaita un kvalitāte vai Jēkabpils mērs joprojām uztur spēkā sākotnējo uzstādījumu, ka pirms objekta pieņemšanas pašvaldība veiks kontrolurbumus vairākās vietās, lai pārliecinātos, ka asfalta segums uzklāts atbilstoši projektā paredzētajām prasībām.

“Es no saviem vārdiem neatkāpjos un pie objekta nodošanas noteikti tiks veikti kontrolurbumi asfalta segas kvalitātes un biezuma pārbaudei,” sacīja Aivars Kraps.

Viņš, noslēdzot Pasta ielas apskati, sacīja, ka nākamreiz paveikto Pasta ielā vērtēs šī gada novembrī.

Atstājiet komentāru