2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

No septembra Jēkabpils pilsētas maršrutu autobusos ieviesīs braukšanas kartes

No septembra Jēkabpils pilsētas maršrutu autobusos ieviesīs braukšanas kartes

No 1.septembra Jēkabpils pilsētas maršrutu autobusos ieviesīs braukšanas kartes, kas aizstās līdzšinējo mēnešbiļešu sistēmu. Tāpat arī, sākot jauno mācību gadu visiem Jēkabpils skolēniem būs iespēja braukt bez maksas. Biļetes vienam braucienam pie autovadītāja varēs nopirkt arī turpmāk.

Kartes nebūs piesaistītas konkrētam mēnesim, bet gan nopirkto braucienu skaitam, taču to izmantošana nebūs beztermiņa, būs noteikts laika posms kurā karte jāizmanto. Jo lielāks braucienu skaits, jo lielāka atlaide paredzēta. Autobusos tiks ierīkoti karšu nolasītāji, tādējādi tie pasažieri, kuriem būs kartes, par braucienu varēs norēķināties, “nopīkstinot” karti. 

Tās varēs iegādāties ikviens pasažieris noteiktam braucienu skaitam, pēc vajadzības. Savukārt skolu audzēkņiem no 1.līdz 12.klasei tās tiks izdalītas bez maksas, jo mācību gada laikā skolēniem Jēkabpilī būs nodrošināta bezmaksas braukšana pilsētas maršruta autobusos. 

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola, tiekoties ar žurnālistiem preses konferencē sacīja, ka braukšanas kartes būs Jēkabpils autobusu parka īpašums. Pirmā karte skolēnam tiks izsniegta bez maksas, savukārt, ja bērns nozaudēs karti, tās atjaunošana izmaksās trīs eiro. 

Bezmaksas braukšanas kartes ir plānots piedāvāt arī Krustpils pamatskolas un Jēkabpils Agrobiznesa koledžas audzēkņiem. Tāpat paredzēts saglabāt visas esošās braukšanas atlaides pensionāriem un politiski represētajām personām. 

Kristīne Ozola uzsvēra, ka arī turpmāk Jēkabpilī tiks saglabāta braukšanas maksa – 50 centi par vienu braucienu, līdz ar to Jēkabpils pašvaldībā joprojām piedāvās vienu no lētākajām maksām par braucienu sabiedriskajā transportā Latvijā. Aprēķināts, ka skolēnu pārvadāšana pilsētas autobusu maršrutos izmaksās aptuveni 10 tūkstošus eiro gadā. Šo finansējumu plānots iegūt no ietaupījumiem,  pateicoties septiņiem jaunajiem, ar saspiesto dabasgāzi darbināmajiem autobusiem, kuru ekspluatācijas izdevumi un degvielas izmaksas ir lētākas nekā vecajiem autobusiem. 

Precīza informācija par jauno braukšanas karšu veidiem, cenām un iegūšanas kārtību būs pieejama augustā.

Atstājiet komentāru