2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

SIA “Jēkabpils autobusu parks” prezentē jaunos autobusus

  • 28 maijs 2019 --

Otrdien, 28.maijā SIA “Jēkabpils autobusu parks” (JAP) svinīgā pasākumā prezentēja septiņus  jaunos ar saspiesto dabasgāzi darbināmus "SOR" markas autobusus, kas Jēkabpils ielās sāks kursēt brīvdienās, 1.jūnijā.

Savukārt šodien notika pirmais nelielais izmēģinājuma brauciens ar vienu no jaunajiem autobusiem, kas devās 5.maršruta reisā. Pašvaldība ar nelielām dāvanām sveica šī reisa pirmos pasažierus. Svinīgajā pasākumā jaunie autobusi tika laistīti ar šampanieti, lai labāk ripo!

Uzņēmuma valdes loceklis Jānis ščerbickis informēja, ka transportlīdzekļus piegādāja AS "Balti Bussi Grupp", ar kuru JAP noslēdza līgumu pērnā gada vasarā.

Jaunie autobusi ir videi draudzīgi, katrā no tiem paredzētas 33 sēdvietas. Vienlaicīgi autobusā ir atļauts pārvadāt 74 pasažierus.

Jau vēstīts, ka pārvadātājs noslēdzis līgumu ar "Balti Bussi Grupp" no Igaunijas par septiņu jaunu, ar saspiesto dabasgāzi darbināmu "SOR" markas autobusu iegādi. Pirkuma kopējā summa ir tuvu 1,4 miljoniem eiro, no kuriem gandrīz 1,1 miljons eiro ir Eiropas Savienības fonda līdzekļi, bet 300 000 - uzņēmuma līdzfinansējums.

Autobusi tiks izmantoti pasažieru pārvadājumiem pilsētas maršrutos. Uzņēmumā pagalvoja, ka tajos būs ērtāka iekāpšana, jo salona priekšas un vidus zonā tiem ir zemā grīda. Autobusa vidusdaļā paredzēta vieta invalīdiem ar siksnu ratiņu nostiprināšanai.

Pasažieru labākam informatīvajam nodrošinājumam kalpos salonā izvietotais informācijas displejs pieturvietu attēlošanai, bet elektroniskais maršruta rādītājs šiem autobusiem būs saskatāms gan autobusa priekšā, gan sānā, gan aizmugurē. Jaunajos autobusos būs iespējams pieturvietu nosaukumu atskaņot arī audio formātā.

Satiksmes un pasažieru drošības labad autobusi būs aprīkoti ar četrām videokamerām, no kurām viena ir vērsta braukšanas virzienā, otrā apvienota ar monitoru pie vadītāja ar atpakaļskata kameru uz salonu. Trešā kamera pie durvīm nodrošinās redzamību maksājumu zonā, bet ceturtā - salona aizmugurē.

Komentāri (0-2/2)

  • Jiri
    29.05.2019 08:26
    Ņemu savus vārdus arpakaļ
  • Jiri
    29.05.2019 08:24
    Varēja parādīt autobusus ar

Atstājiet komentāru