2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

No 1.jūnija Jēkabpilī sāks kursēt jaunie videi draudzīgie autobusi

No 1.jūnija Jēkabpilī sāks kursēt jaunie videi draudzīgie autobusi

SIA “Jēkabpils autobusu parks” (JAP) ir saņēmis plānotos septiņus  ar saspiesto dabasgāzi darbināmus  SOR markas autobusus. Tos piegādāja AS “Balti Bussi Grupp”, ar kuru  JAP noslēdza līgumu pērnā gada vasarā.   Autobusi iegādāti programmas “Izaugsme un nodarbinātība” prioritārā virziena “Pāreja uz ekonomiku ar zemu oglekļa emisijas līmeni visās nozarēs” specifiskā atbalsta mērķa “Attīstīt videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru (autobusi)" ietvaros”, projekta līguma nr.4.5.1.2/17/I/003, ietvaros.

Jaunie autobusi ir  videi draudzīgi, tajos paredzētas 33 sēdvietas. Vienlaicīgi pēc tehniskajiem parametriem autobusā ir atļauts pārvadāt 74 pasažierus. Šajos autobusos  būs ērtāka  iekāpšana, jo salona priekšas un vidus zonā tiem ir zemā grīda. Autobusa vidusdaļā paredzēta vieta invalīdiem ar siksnu ratiņu nostiprināšanai. Pasažieru labākam informatīvajam nodrošinājumam kalpos salonā izvietotais informācijas displejs pieturvietu attēlošanai. Elektroniskais maršruta rādītājs šiem autobusiem būs saskatāms gan autobusa priekšā, gan sānā, gan  aizmugurē. Satiksmes un pasažieru drošības labad autobusi būs aprīkoti ar  četrām videokamerām, no kurām viena ir vērsta braukšanas virzienā, otrā apvienota ar monitoru pie vadītāja ar atpakaļ skata kameru uz salonu. Trešā kamera pie durvīm nodrošinās redzamību maksājumu zonā, bet ceturtā – salona aizmugurē.

Autobusu vadītāja darbu komfortablāku nodrošinās sēdeklis ar pneimatisko atsperojumu un pagalvi, trīs punktu drošības josta un  roku balsti sēdekļa sānos. Jaunas iemaņas no vadītājiem prasīs telemātikas sistēma, kas uzkrās autobusa vadīšanas stila parametru pārskatus, kontrolēs degvielas patēriņu un veiks citas funkcijas.

Jauno autobusu prezentācija notiks 28.maijā plkst.15.30 SIA "Jēkabpils autobusu parks" teritorijā, kad savā pirmajā izmēģinājuma reisā dosies viens no autobusiem, savukārt visi septiņi jaunie autobusi pilsētas maršrutos pasažierus sāks pārvadāt no 1.jūnija.

V.Priekule
SIA “Jēkabpils autobusu parks”
sabiedrisko attiecību speciāliste

Komentāri (0-2/2)

  • Indra
    25.05.2019 12:17
    Tie dzeltenie vispār ir izsmiekls. Knapi 2 bērni lien vienā beņķī. Par ko domāja AP iepērkot??
  • Pasažieris
    24.05.2019 23:15
    Ja būs tādi, kā tie dzeltenie tad nekas labs ))))

Atstājiet komentāru